Μ. Σπυράκη: Δεν το περίμενα, δεν έχω καμία σχέση με σκάνδαλο

Μ. Σπυράκη: Δεν το περίμενα, δεν έχω καμία σχέση με σκάνδαλο
Η Μαρία Σπυράκη Eurokinissi

Σε τηλεοπτική της εμφάνιση η Μαρία Σπυράκη επανέλαβε ότι η άρση της ασυλίας της ζητήθηκε για θέμα που αφορά πρώην συνεργάτη της και όχι την ίδια.

Με δηλώσεις της στο δελτίο ειδήσεων του Αντέννα η Μαρία Σπυράκη τόνισε, όπως και σε προηγούμενη ανακοίνωσή της, ότι δεν καμία ανάμιξη με οποιοδήποτε σκάνδαλο.

Μιλώντας για την άρση της ασυλίας της, που ζητήθηκε από τις αρχές, τόνισε, μεταξύ άλλων: “Επαναλαμβάνω ,αποδέχομαι άμεσα το αίτημα της άρσης της ασυλίας πριν καν απόφαση της ολομέλειας του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με το συμβόλαιό του ο συνεργάτης μου έπρεπε να είναι συγκεκριμένες ημέρες στο εξωτερικό. Το ποσό που έχει καταλογιστεί δεν έχει σχέση μαζί μου. Δεν έχω καμία σχέση με άλλα σκάνδαλα.

Τέτοιου είδους ανακοινώσεις έχουμε συχνά, θέλω όμως να προχωρήσει να ξεδιαλύνει η υπόθεση. Δεν το περίμενα είναι η αλήθεια.

Δεν έχω πάρει χρήματα. Ο βοηθός μου πρέπει να αποδείξει τι ακριβώς έχει συμβεί. Δεν έχω καμία άλλη εκκρεμότητα με το ευρωπαϊκό κοινοβούλιο”.

Τι έχει συμβεί

Η Ευρωπαία γενική εισαγγελέας Λόρα Κόβεσι ζήτησε σήμερα, Πέμπτη, την άρση της ασυλίας της Μαρίας Σπυράκη αλλά και της Εύας Καϊλή, μετά από έρευνα της OLAF, η οποία κάνει λόγο για υποψία απάτης σε βάρος του προϋπολογισμού της Ε.Ε., σχετικά με την διαχείρηση της κοινοβουλευτικής της αποζημίωσης και συγκεκριμένα για τις αμοιβές των βοηθών τους στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Όπως υπογραμμίζει η ανακοίνωση της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας, οι δύο ελεγχόμενες δικαιούνται το τεκμήριο της αθωότητας.

Σύμφωνα με κομματικά στελέχη της ΝΔ, η κ.Σπυράκη είχε δώσει άτυπη άδεια σε κάποιο μέλος της υπηρεσίας της που είχε πρόβλημα υγείας και καθώς εντοπίστηκε, ελέγχεται για κακοδιαχείριση κοινοτικών πόρων.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν ότι προφανώς αυτή η υπόθεση δεν έχει καμία σχέση με το QatarGate, αλλά πηγαίνει πακέτο για την άρση ασυλίας.

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα