Μ. Βαρβιτσιώτης: ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει Σοβιετία’

Μ. Βαρβιτσιώτης: ‘Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει Σοβιετία’
O Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης Nikos Libertas/SOOC

Για τα λάθη της κυβέρνησης στο μεταναστευτικό καθώς και για τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό μίλησε ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ στο Ραδιόφωνο 24/7

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει ένα επαναστατικό κίνημα, το οποίο, πριν καταλύσει τους πολιτειακούς θεσμούς, επιλέγει να τους “αποξηλώσει” στη συνείδηση του πολίτη» δήλωσε στην εκπομπή ” Αντίμετρα” στο Ραδιόφωνο 24/7 ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης

«Ο ΣΥΡΙΖΑ θυμίζει απόλυτα Σοβιετία. Θυμίζει ένα επαναστατικό κίνημα, το οποίο, πριν καταλύσει τους πολιτειακούς θεσμούς, επιλέγει να τους “αποξηλώσει” στη συνείδηση του πολίτη» συνέχισε και εστίασε την επίθεσή του στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε τρεις τομείς: Τη Δικαιοσύνη, τη φορολογία και την παιδεία.

«Το ύφος και η λογική περί «απόδοσης ευθυνών για την ακυβερνησία της χώρας στο δικαστικό κλάδο» από την πλευρά της Κυβέρνησης, δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο» είπε αναφορικά με τη Δικαιοσύνη.

«Πρέπει να τεθεί ένα όριο στο θέμα των φορολογικών ελέγχων. Πρέπει να οριστεί ένα χρονικό πλαίσιο, εντός του οποίου θα πραγματοποιείται η παραγραφή χρεών. Αυτό αφορά, άλλωστε, όλους τους πολίτες» συνέχισε, ενώ για την Παιδεία και το Ελληνικό Πανεπιστήμιο, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε: «Η κυβέρνηση είναι κοινωνικά απομονωμένη και γι’ αυτό επιλέγει να συμπορευθεί με συμφέροντα που δραστηριοποιούνται εντός του Ελληνικού Πανεπιστημίου, ώστε να προωθήσει το εκπαιδευτικό της νομοσχέδιο. Το 2012, ο νόμος που ψηφίστηκε, με ευρεία συναίνεση Νέας Δημοκρατίας και ΠΑΣΟΚ, έδινε τέλος σε ορισμένα κακώς κείμενα του Ελληνικού Πανεπιστημίου και ταυτόχρονα, προσπαθούσε να αλλάξει τη φυσιογνωμία του, συνδέοντας το με την αγορά εργασίας. Η Κυβέρνηση, με τις ιδεοληπτικές της εμμονές, έρχεται να γκρεμίσει την προσπάθεια αυτή».

Αναφερόμενος στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, σχολίασε ότι «η Τουρκία ήταν απίθανο να υιοθετήσει μια υπεύθυνη και γενναία στάση απέναντι στις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό ζήτημα. Η Ελλάδα έχει διακριτική παρουσία στις εξελίξεις για το Κυπριακό, “επιφορτισμένη” με την ευθύνη της εγγυήτριας δύναμης».

Σχετικά με το μεταναστευτικό, ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της ΝΔ  δήλωσε: «Η εγκατάλειψη των ελληνικών νησιών στο έλεος των μεταναστευτικών ροών, αποδεικνύει την κυβερνητική ανικανότητα στον τρόπο διαχείρισης του μεταναστευτικού ζητήματος. Τα κλειστά κέντρα φιλοξενίας αφορούν όσους μετανάστες δε δικαιούνται ασύλου ή διεθνούς προστασίας και παραμένουν στα νησιά, μέχρι να επιστραφούν στις χώρες προέλευσης τους. Η στάση των χωρών Βίζεγκραντ αποτελεί ένα ευρωπαϊκό πρόβλημα, το οποίο ευσχήμως αναδεικνύεται.

Το πρόγραμμα μετεγκατάστασης προσφύγων είναι λειψό, καθώς δεν περιλαμβάνονται -σ’ αυτό- πληθυσμοί, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη. Δηλαδή, πέρα από τους Σύριους πρόσφυγες, δε λαμβάνει υπόψη ότι λ.χ. η Ελλάδα και η Ιταλία έχουν αναλάβει ένα δυσανάλογο έργο» Κατέληξε λέγοντας ότι «το πρόγραμμα οικογενειακής επανένωσης δεν εφαρμόζεται ικανοποιητικά.»

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Βαρβιτσιώτη στο Ραδιόφωνο 24/7:

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα