Μαλέλης: Δραγασάκης και Παππάς μην παριστάνουν τους μνηστήρες της κεντροαριστεράς
Το ΚΙΝΑΛ διά του γραμματέα Επικοινωνίας σχολίασε τις συνεντεύξεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής στο Ραδιόφωνο 24/7 και το άνοιγμα για συγκρότηση προοδευτικού μετώπου
- 20 Αυγούστου 2018 16:48
Απορρίπτει το Κίνημα Αλλαγής την πρόταση ηγετικών στελέχων της κυβέρνησης για τη συγκρότηση προοδευτικού μετώπου.
Ο γραμματέας Επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής Σταμάτης Μαλέλης αναφέρει σε δήλωσή του ότι «οι κ.κ. Δραγασάκης και Παππάς δεν μπορούν να παριστάνουν τους μνηστήρες της Κεντροαριστεράς».
Ο κ. Μαλέλης προσθέτει οτι «τα έργα και οι ημέρες τους, δεν έχουν καμία σχέση με τις αρχές και τις αξίες του προοδευτικού πολιτικού χώρου» και πως προκαλούν μόνο θυμηδία «οι εκκλήσεις τους για δήθεν αντιδεξιά μέτωπα, την ώρα που συγκυβερνούν αρμονικά με τους κ.κ. Καμμένο και Παπαγγελόπουλο».
Υπενθυμίζεται ότι ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής Νίκος Παππάς σε συνεντεύξεις τους στο Ραδιόφωνο 24/7 είχαν κάνει άνοιγμα στο ΚΙΝΑΛ για προοδευτικό μέτωπο.
Σε σχέση με τις προοδευτικές συγκλίσεις ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είπε τα εξής: «Ο ΣΥΡΙΖΑ σταθερά τάσσεται υπέρ της συγκρότησης ενός νέου συνασπισμού εξουσίας με προοδευτικές δυνάμεις. Το 2015 μόνο οι ΑΝΕΛ προσφέρονταν για συνεργασία που αποδείχθηκε παραγωγική. Το πρόγραμμα που θα ακολουθήσουμε θα δώσει τη δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν. Οι συμμαχίες θα κινηθούν σε τρία επίπεδα: Αυτοδιοικητικές εκλογές, για την κυβέρνηση της χώρας για την κοινή δράση μας στην Ευρώπη. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να αποφασίσει αν θέλει να εκφράσει τις ανάγκες των μεσαίων στρωμάτων. Απορώ αν η κα. Γεννηματά νομίζει ότι αυτά μπορεί να τα κάνει με τον κ. Μητσοτάκη. Δεν μπορεί να είσαι και με αυτόν που θέλει να διαλύσει το κοινωνικό κράτος και θεωρεί φυσικό φαινόμενο τις ανισότητες και την ίδια ώρα να μιλάς για κοινωνική δικαιοσύνη».
Το διακύβευμα κατά τον κ. Δραγασάκη είναι «με ποιο συνασπισμό δυνάμεων θα προχωρήσει η χώρα. Η επόμενη δεκαετία ή θα είναι μια δεκαετία τομών και προοδευτικών αλλαγών ή θα πάμε σε μια διαδικασία συντηρητικής παλινόρθωσης. Οι αντίπαλοι του ΣΥΡΙΖΑ χρειάζονται το μίσος γιατί με πολιτικά επιχειρήματα δεν μπορούν να πείσουν».
Και συνέχισε: «Ο χώρος της Αριστεράς είναι χώρος του προγραμματικού και αξιακού επιχειρήματος. Το άνοιγμα δεν είναι κάτι συγκυριακό. Είναι λάθος αν αφήσαμε την εντύπωση ότι δεν χρειάζεται άνοιγμα. Είναι θεμελιακό, είναι ιδρυτικό για τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απλή αναλογική οδηγεί σε συναινέσεις και συμμαχικές κυβερνήσεις. Χρειαζόμαστε κουλτούρα συνεργασιών και συναινέσεων. Η κατεύθυνση η δική μας είναι για ένα προοδευτικό μέτωπο».
“Η κοινωνία έχει ανάγκη από τη συνέχιση και την εμβάθυνση των μεγάλων προοδευτικών τομών στη λειτουργία της δημοκρατίας ώστε να κλείσει τις πληγές που άνοιξαν τα Μνημόνια γι’ αυτό είναι αναγκαία η συμπόρευση των προοδευτικών δυνάμεων. Χρειάζεται μέτωπο προοδευτικής διακυβέρνησης. Η ανάγκη συμπόρευσης με τις προοδευτικές δυνάμεις είναι μόνιμη επωδός της δικής μας γραμμής. Η προσδοκία μας είναι εκφρασμένη. Δεν βλέπω να υπάρχει πιθανότητα διαλόγου με το ΚΙΝΑΛ πριν από τις εκλογές”, δήλωσε από την πλευρά του ο κ.Παππάς.
Υποστήριξε πάντως ότι: “Είναι προφανές ότι η κα Γεννηματά έχει κάνει μια επιλογή συμπληρωματικής ρητορικής προς τον κ. Μητσοτάκη. Προσωπικά εξεπλάγην και με τη θέση της για το μακεδονικό και με το αίτημά της για εκλογές. Τώρα περνάμε σε μια νέα ιστορική φάση και τα διλήμματα θα είναι αμείλικτα”, προσθέτοντας: “Το ερώτημα είναι για παράδειγμα -είπε ο κ. Παππάς- αν ένα κόμμα που αυτοτοποθετείται στην κεντροαριστερά θέλει την επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού;”. Στην ερώτηση αν οι ΑΝΕΛ μπορούν να χωρέσουν σε ένα προοδευτικό μέτωπο ο κ. Παππάς απάντησε ως εξής: “Οι ΑΝΕΛ δεν μας εμπόδισαν σε κάποια προοδευτική τομή. Η συνεργασία με τους ΑΝΕΛ μας έδωσε τη δυνατότητα αυτές οι προοδευτικές τομές να προχωρήσουν. Μετά τις εκλογές η ζωή θα δείξει. Το αντιΣΥΡΙΖΑ μέτωπο είναι επιδίωξη του κ. Μητσοτάκη. Το ερώτημα είναι αν η Φ. Γεννηματά θα παραδοθεί σε αυτή τη στρατηγική”. Ανέφερε επίσης ότι “οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια στιγμή που ευνοεί τις προοδευτικές συγκλίσεις. Εκεί υπάρχει μεγάλο περιθώριο συνεργασιών και συγκλίσεων”.