Μαραθώνια σύσκεψη Αθήνας και Θεσμών για συμφωνία το αργότερο μέχρι την Τρίτη

Μαραθώνια σύσκεψη Αθήνας και Θεσμών για συμφωνία το αργότερο μέχρι την Τρίτη
Σύσκεψη στο μέγαρο Μαξίμου του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με το οικονομικό επιτελείο,λίγο πρίν την συνάντηση με το κουαρτέτο των δανειστών στο Χίλτον,Κυριακή 9 Αυγούστου 2015 (EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ) Eurokinissi

Διαβουλεύσεις ωρών στο ξενοδοχείο όπου πραγματοποιούνται οι συναντήσεις της κυβέρνησης με τους δανειστές, προκειμένου να φτάσουμε σε συμφωνία ως την Τρίτη και έτσι να δρομολογηθούν οι εξελίξεις για την ψήφισή της από την ελληνική βουλή

Με στόχο να υπάρξει συμφωνία με τους θεσμούς το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα το βράδυ ή την Τρίτη συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της ελληνικής πλευράς και των θεσμών, σύμφωνα με πηγές προσκείμενες στις διαπραγματεύσεις. Η συνάντηση των υπουργών Ευκλείδη Τσακαλώτου και Γιώργου Σταθάκη με τους θεσμούς έχει ξεκινήσει από τις 3 το μεσημέρι και συνεχίζεται μέχρι αυτήν την ώρα.

Από κοντά στη διαπραγμάτευση και ο πρωθυπουργός

Παράλληλα, πριν τη συνάντηση εκ νέου με τους θεσμού το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής υπό την προεδρία του πρωθυπουργού στο Μέγαρο Μαξίμου συναντήθηκε από τις 11.00 το πρωί με αντικείμενο τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές για την επίτευξη συμφωνίας, που συνεχίζονται σε πυρετώδεις ρυθμούς.

Η ολοκλήρωση άλλωστε της συμφωνίας αναμένεται να πυροδοτήσει ραγδαίες εξελίξεις, ακόμη και εκλογές, με την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη να έχει πλέον απομακρυνθεί για τα καλά από την πλειοψηφία και τη θέση του πρωθυπουργού και πολλά από τα στελέχη της κυβέρνησης να δείχνουν με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο εκλογές.

Τα προαπαιτούμενα που ζητούν οι δανειστές

Εν τω μεταξύ, τα προαπαιτούμενα για την εκταμίευση της πρώτης δόσης τέθηκαν επί τάπητος κατά τη συνάντηση που είχαν το Σάββατο με τους εκπροσώπους των θεσμών, οι υπουργοί Οικονομικών και Οικονομίας Ευκλείδης Τσακαλώτος και Γιώργος Σταθάκης αντίστοιχα.

Η ελληνική πλευρά ζητά οι όποιες απαιτήσεις για νομοθέτηση μέτρων και μεταρρυθμίσεων πριν την εκταμίευση της πρώτης δόσης να έρθει μαζί με τη συμφωνία και ως μέρος της και όχι απομονωμένα ως τρίτο πακέτο, όπως ζητούν εδώ και καιρό οι δανειστές και κυρίως οι πιο σκληροπυρηνικές χώρες.

Πάντως, κυβερνητικές πηγές διαβεβαιώνουν ότι το νέο πακέτο προαπαιτούμενων θα έρθει μαζί με τη συμφωνία στη Βουλή, ως ειδικό άρθρο και όχι ξεχωριστά, ενώ για το περιεχόμενο του σημειώνουν πως “δεν κρύβει δυσάρεστες εκπλήξεις”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα