Μαρινάκης: Ακούμε με σεβασμό Καραμανλή – Σαμαρά 

Διαβάζεται σε 3'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Το Μαξίμου σφυρίζει αδιάφορα για τα “μαχαίρια” στην ΚΟ της ΝΔ, αντιμετωπίζει αμήχανα την κοινή εμφάνιση Καραμανλή-  Σαμαρά τη Δευτέρα και προσπαθεί να κόψει τη συζήτηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας

Τις εντυπώσεις από την ομοβροντία εσωκομματικής κριτικής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προσπαθεί να αμβλύνει το Μέγαρο Μαξίμου.

Ενδεικτικό είναι ότι ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, απαντώντας σε σχετικά ερωτήματα στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, υποστήριξε ότι έγινε γόνιμος διάλογος και ότι οι επισημάνσεις των βουλευτών ήταν στη συντριπτική τους πλειοψηφία σε ενωτικό κλίμα.

Ως προς την ιδεολογική ταυτότητα της ΝΔ, επικαλέστηκε το καταστατικό του κυβερνώντος κόμματος και δήλωσε: “Είμαστε κάτι παραπάνω από προσηλωμένοι στις αρχές της ΝΔ. Το βλέμμα μας είναι προσηλωμένο στα προβλήματα των πολιτών”.

Υπερασπίστηκε δε εκ νέου τη στρατηγική της διεύρυνσης, επικαλούμενος ότι έχει πριμοδοτηθεί στις εκλογές από τους πολίτες. “Βρισκόμαστε μαζί με ανθρώπους που ήρθαν να μας βρουν. Κοινή συνισταμένη είναι η ευημερία της κοινωνίας, η ισχυροποίηση της χώρας”, είπε.

Ο κ. Μαρινάκης απάντησε πάντως στο Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος σχολίασε χθες στην ΚΟ ότι σε πέντε ανασχηματισμούς δεν έχει αποχωρήσει ούτε ένας εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, εκφράζοντας έτσι ένα γενικότερο παράπονο στη γαλάζια ΚΟ για μη αξιοποίηση περισσότερων βουλευτών στο κυβερνητικό σχήμα.

“Ακούστηκε ότι δεν έχει αποχωρήσει από την κυβέρνηση κανείς εξωκοινοβουλευτικός. Δεν ισχύει, 15 έχουν αποχωρήσει”, είπε. Σημείωσε δε ότι πολλά στελέχη που ξεκίνησαν ως εξωκοινοβουλευτικοί υπουργοί τιμήθηκαν στη συνέχεια από τους ψηφοφόρους της ΝΔ. Αναφέρθηκε ειδικότερα στους Πιερρακάκη, Θεοδωρικάκος, Χρυσοχοΐδη, Ζαχαράκη, Τριαντόπουλο. Και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό σημαίνει πως αυτή η επιλογή του πρωθυπουργού επικροτήθηκε από τους πολίτες.

Απέφυγε πάντως να απαντήσει ξεκάθαρα στο ειδικότερο ερώτημα εάν θα αποπεμφθεί ο βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας, Μάριος Σαλμάς, ο οποίος χθες στην ΚΟ άφησε αιχμές για εξυπηρέτηση συμφερόντων από υπουργούς. Αναφορά η οποία προκάλεσε την έντονη αντίδραση και παρέμβαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος πήρε το λόγο και ξεκαθάρισε: “Δεν θα ανεχθώ αιχμές για το με ποιους είμαστε. Το 41% δεν το πήραμε επειδή είμαστε με τους λίγους”.

Στα απανωτά ερωτήματα των δημοσιογράφων περί ενδεχόμενου διαγραφής του κ.Σαλμά, ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι δεν έχει κάποια ενημέρωση ούτε έχει τεθεί σχετικό θέμα και επικαλέστηκε ότι δεν μπορεί να μπει στη λογική δημόσιου σχολιασμού όσων ειπώθηκαν σε μία εσωτερική διαδικασία.

Αμηχανία για την κοινή εμφάνιση Καραμανλή – Σαμαρά

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε μάλιστα εκ νέου άγνοια στο ερώτημα εάν ο κ. Μητσοτάκης έχει προσκληθεί και εάν θα παρευρεθεί στην εκδήλωση για το βιβλίο του Μανώλη Κοττάκη “Οι απόρρητοι φάκελοι Καραμανλή”, στην οποία θα πραγματοποιήσουν ομιλίες οι πρώην πρωθυπουργοί, Κώστας Καραμανλής και Αντώνης Σαμαράς.

Ανέφερε απλώς ότι θεωρεί δεδομένο πως έχει δεχθεί πρόσκληση και ο πρωθυπουργός. Χαρακτήρισε δε ως αποκύημα φαντασίας τα περί ρήξης του κ. Μητσοτάκη με τους πρώην πρωθυπουργούς. Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε μάλιστα ότι “ακούμε με σεβασμό τις απόψεις όσων κράτησαν το τιμόνι της χώρας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε τέλος εκ νέου να κόψει την ονοματολογία για την Προεδρία της Δημοκρατίας. “Είναι μια εξαιρετικά πρόωρη συζήτηση. Δεν είναι ωφέλιμο να συζητάμε 6 μήνες πριν”, είπε και πρόσθεσε: “Πέραν του πρόωρου είναι και εξαιρετικά προσβλητικό όταν αφορά έναν τέτοιο θεσμό. Είναι μια συζήτηση που δεν οδηγεί κάπου”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα