Μαρινάκης: Δεν φοβόμαστε να πάμε Εκκλησία

Διαβάζεται σε 4'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI

Οι βουλευτές της ΝΔ ανησυχούν για “προβοκάτσιες” το Πάσχα μετά τις απειλές Βελόπουλου και το χαστούκι πολιτεύτριας της Νίκης στην Αγγ. Δεληκάρη. “Η θρησκεία και η πίστη δεν ανήκουν σε ένα κόμμα” διαμηνύει το Μαξίμου.

Το… σταυρό τους κάνουν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο επιθέσεων από ψηφοφόρους ή στελέχη της Ελληνικής Λύσης και της Νίκης με αφορμή το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος άλλωστε προειδοποίησε ευθέως τους βουλευτές της ΝΔ να μην πάνε στην Εκκλησία. Ενώ ο Δημήτρης Νατσιός μετά το χαστούκι πολιτεύτριας της Νίκης στη γαλάζια βουλευτή, Αγγελική Δεληκάρη, υποστήριξε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δεχθεί ένα πολιτικό χαστούκι. Αλλά και τα κηρύγματα ιεραρχών σε υπουργούς έχουν προκαλέσει ανησυχία στο γαλάζιο στρατόπεδο.

Σε σχετική ερώτηση του NEWS 24/7 πάντως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: “Δεν φοβόμαστε να πάμε στην εκκλησία”. Και συνέχισε τονίζοντας ότι: “Κανείς δεν μπορεί να φοβίσει τον οποιονδήποτε πολίτη, είτε έχει αξίωμα είτε όχι, οποιονδήποτε πιστό, να επισκεφθεί το ναό της γειτονιάς του αυτές τις άγιες ημέρες ή οποιαδήποτε άλλη μέρα”.

Ο κ. Μαρινάκης ωστόσο εκτίμησε ότι πίσω από αυτά τα περιστατικά βίας και την επιθετική ρητορική στη Βουλή “ίσως να υπάρχει και ένα καλό: Αυτό είναι ότι έπεσαν οι μάσκες και κόμματα τα οποία μπήκαν στο Κοινοβούλιο δήθεν γιατί εξέφραζαν την πίστη και τη θρησκεία μας, απεδείχθη στην πράξη ότι έκαναν το αντίθετο από όσα πρεσβεύει η πίστη και θρησκεία”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχολίασε μάλιστα: “Λες και η εκκλησία, η πίστη η θρησκεία, ανήκουν μονοπωλιακά σε ένα κόμμα”. Κατηγόρησε δε Ελληνική Λύση και Νίκη (χωρίς να τις κατονομάσει) ότι με τη συμπεριφορά τους δείχνουν το αντίθετο πρόσωπο, από αυτό που εκφράζει η θρησκεία και κάλεσε “αυτό να το καταγράφουν οι πολίτες”.

Η κυβέρνηση ζητά συγχωροχάρτι από την Εκκλησία

Για μία ακόμη φορά πάντως ο κ. Μαρινάκης κράτησε πιο χαμηλούς τόνους όσον αφορά στις λεκτικές επιθέσεις ιερέων κατά κυβερνητικών στελεχών. “Δεν εκφράζουν αυτές οι συμπεριφορές την Εκκλησία”, εκτίμησε και πρόσθεσε: “Η συντριπτική πλειοψηφία των ιερέων, συνολικά η Εκκλησία δια του Αρχιεπισκόπου, δείχνει το πραγματικό της πρόσωπο. Στηρίζει την κοινωνία. Κάνει σημαντικές πράξεις αγαθοεργίας. Αυτή είναι η μεγάλη εικόνα που πρέπει να κρατήσουμε ενόψει των αγίων ημερών του Πάσχα”.

Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο θα επισκεφτούν αύριο Παρασκευή δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και τον Ωρωπό: παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας. Μία κίνηση με σαφή πολιτικό συμβολισμό ενόψει των ευρωεκλογών. Πρόκειται άλλωστε για την πρώτη κοινή εμφάνιση μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εν τω μεταξύ άκουσαν με ικανοποίηση το άδειασμα του Μητροπολίτη Δημητριάδας Ιγνάτιου στον κ. Βελόπουλο. “Κανείς δεν μπορεί να μιλά για το χώρο της Εκκλησίας με αυτό τον τρόπο και μάλιστα ουσιαστικά παροτρύνοντας να γίνουν πράγματα”, δήλωσε ο κ. Ιγνάτιος στο Πρώτο Πρόγραμμα και εκτίμησε ότι οι δηλώσεις Βελόπουλου δεν θα έχουν τελικά καμία απήχηση.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος μάλιστα, παρότι ήταν από τους πλέον φανατικούς της Ιεράς Συνόδου για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, τόνισε ότι ο ίδιος δεν θα κάνει κανένα διαχωρισμό μεταξύ αυτών που ψήφισαν και αυτών που δεν ψήφισαν το νομοσχέδιο.

Στην ΚΟ της ΝΔ πάντως υπάρχει ούτως ή άλλως ανησυχία. Ο κ. Μητσοτάκης σημειωτέον ότι συναντήθηκε σήμερα με τους βουλευτές ΝΔ της Θεσσαλίας, καθώς και της κεντρικής και της δυτικής Μακεδονίας. Χθες ο πρωθυπουργός είχε συναντηθεί με τους γαλάζιους βουλευτές της δυτικής Ελλάδας, της Πελοποννήσου και της Ηπείρου και προηγουμένως είχε δει και τους βουλευτές Κρήτης, Ιόνιων Νήσων, βορείου και νοτίου Αιγαίου και Στερεάς Ελλάδας.

Ο κύκλος των συναντήσεων του κ.Μητσοτάκη με τους βουλευτές της ΝΔ θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Τρίτη, ενώ τη Μεγάλη Δευτέρα θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα