Μαρινάκης για εταιρία Κασσελάκη: Ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις

Διαβάζεται σε 2'
O Στέφανος Κασσελάκης
O Στέφανος Κασσελάκης ΙΝΤΙΜΕ

Το επίσημο σχόλιο της κυβέρνησης για την αποκάλυψη του NEWS 24/7 πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, παρότι απαγορεύεται από τη νομοθεσία.

Το μπαλάκι στη Δικαιοσύνη έριξε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς σχετικά με την αποκάλυψη του NEWS 24/7 πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, ήταν ιδιοκτήτης αλλοδαπής εταιρείας, παρότι απαγορεύεται από τη νομοθεσία για το ασυμβίβαστο πολιτικών προσώπων.

Αφού καταρχήν επικαλέστηκε ότι πρώτη φορά δέχθηκε επισήμως σχετικό ερώτημα, στην επισήμανση ότι η κυβέρνηση δεν είχε ακόμη τοποθετηθεί επισήμως, ο κ. Μαρινάκης δήλωσε ότι δεν θα αποφύγει να απαντήσει και είπε:

“Είτε αφορά πολίτη, είτε πολιτικό όποιου κόμματος, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται χωρίς εξαιρέσεις και αστερίσκους. Αν αποδειχθεί από τη Δικαιοσύνη τέλεση παράνομης πράξης πρέπει να ακολουθηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία. Φαντάζομαι ότι ο κ. Κασσελάκης θα απαντήσει αρμοδίως όταν κληθεί.

Εμείς δεν μπορούμε εκ των προτέρων να βγάλουμε απόφαση, ούτε να υποκαταστήσουμε τη Δικαιοσύνη. Περιμένουμε τη διαδικασία και όταν υπάρξει απόφαση – χωρίς να παρεμβαίνουμε στον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης – θα το σχολιάσουμε”.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία, απαγορεύεται ρητά για οποιοδήποτε πρόσωπο να έχει ταυτόχρονα την ιδιότητα του Προέδρου πολιτικού κόμματος που εκπροσωπείται στη Βουλή και αυτή του ιδιοκτήτη ή του διαχειριστή αλλοδαπής εταιρίας.

Ο νόμος, δε, προβλέπει αυστηρές ποινές για τα πρόσωπα που παραβιάζουν τις σχετικές διατάξεις.

Η απαγόρευση αυτή μάλιστα, θεσμοθετήθηκε με νόμο που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, του Αλέξη Τσίπρα το 2016.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα