Μαρινάκης για Παππά: Ο πρωθυπουργός μπορεί να επιλέγει με ποιους συνομιλεί

Διαβάζεται σε 3'
Μαρινάκης για Παππά: Ο πρωθυπουργός μπορεί να επιλέγει με ποιους συνομιλεί
Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Στην πολιτική μη αναγνώριση του Ν. Παππά ως εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένει το Μαξίμου, συνεχίζοντας ταυτόχρονα να στήνει “παγίδες συναίνεσης” στο ΠΑΣΟΚ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συνεχίσει στην τακτική της αποχώρησης από τη Βουλή όποτε μιλά ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Παππάς, όπως κατέστησε σαφές κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Υποστήριξε επίσης ουσιαστικά ότι πρόκειται για μία πολιτική και όχι τυπική πράξη μη αναγνώρισης του κ.Παππά ως εκπροσώπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Απέρριψε έτσι την κριτική ότι η κυβέρνηση επιλέγει ποιος είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

“Ο πρωθυπουργός δεν επιλέγει, ούτε μπορεί να επιλέξει αρχηγό άλλου κόμματος ή έστω υπηρεσιακό αρχηγό. Αλλά επιλέγει με ποιους θα συνομιλεί” είπε ο κ.Μαρινάκης.

“Στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Σε 50 χρόνια Δημοκρατίας δεν θυμάμαι αρχηγό κόμματος, έστω υπηρεσιακό, να έχει καταδικαστεί για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών, αμετάκλητα και ομόφωνα, συνέχισε και πρόσθεσε:

“Ο κ. Μητσοτάκης επανέλαβε τις κόκκινες γραμμές, τις δικές του και της παράταξης της ΝΔ. Κοιτάμε μπροστά και με ένα λόγο που πρέπει να είναι ενωτικός, με παραδοχή λαθών και μόνο στόχο την υλοποίηση του προγράμματος μας. Αλλά δε θα ξεχάσουμε και τι ζήσαμε. Ούτε τι ζήσαμε από τα άκρα – για αυτό με τροπολογίες δώσαμε όπλα στη Δικαιοσύνη – ούτε και τι ζήσαμε τις μαύρες μέρες που πρώτη φορά κυβέρνηση πήγε να κάνει ξεκάθαρες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ.” 

Το γάντι της συναίνεσης στο ΠΑΣΟΚ

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε ταυτόχρονα να πετά το γάντι της συναίνεσης στο ΠΑΣΟΚ.

Η αντιπολίτευση έχει βασικό θεσμικό ρόλο να ασκεί κριτική και να αντιπροτείνει, αλλά με κοστολογημένες προτάσεις, όχι με λόγια του αέρα. Αλλά όταν κάτι είναι σωστό και καλό για πολίτες, να το στηρίζει. Και εάν διαφωνεί σε κάτι, να μας πει ποιο είναι το καλύτερο”, είπε ο κ. Μαρινάκης και πρόσθεσε:

Δυστυχώς τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε δει τέτοια αντιπολίτευση. Το πρώτο δείγμα γραφής μετά την επανεκλογή του Νίκου Ανδρουλακη ήταν το ίδιο με πριν”.

Έφερε δε ως ένα παράδειγμα δυνατότητας συναίνεσης το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για επιτάχυνση των προσλήψεων μέσω ΑΣΕΠ, το οποίο δεν ψήφισε το ΠΑΣΟΚ.

“Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών έλεγε πράγματα αυτονόητα. Προβλέπει στοιχειώδεις παρεμβάσεις, ώστε οι διορισμοί να γίνονται πιο γρήγορα και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις στη συλλογή δικαιολογητικών, να μοριοδοτούνται οι κάτοικοι νησιωτικών, ορεινών, παραμεθόριων περιοχών. Με λίγα λόγια πράγματα που είδε η κυβέρνηση ότι μετά από χρόνια λειτουργίας του ΑΣΕΠ δημιουργούσαν προβλήματα”, ανέφερε και σχολίασε: “Θα έρθει μετά από δυο -τρεις μήνες το ΠΑΣΟΚ και η αντιπολίτευση να πει γιατί αργουν διορισμοι, τη στιγμή που δεν θα έχουν ψηφίσει το νόμο που επιταχύνει τη διαδικασία”.

Στο ερώτημα εάν θα μπορούσε και η κυβέρνηση να δείξει διάθεση συναίνεσης για παράδειγμα όσον αφορά στο πρόσωπο Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Για την Προεδρία της Δημοκρατίας είναι νωρίς να σας απαντήσω. Δεν είναι σωστό θεσμικά να ανοίξουμε τέτοια συζήτηση. Θα ανοίξει στην ώρα της”. 

Τέλος επανέλαβε ότι το γραφείο του πρωθυπουργού αναμένει επικοινωνία από τη Χαριλάου Τρικούπη για να προσδιοριστεί συνάντηση Μητσοτάκη- Ανδρουλάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα