Μαρινάκης: Ίσως ο Κασσελάκης προσβλέπει σε συνεργασία με Βελόπουλο

Διαβάζεται σε 3'
Μαρινάκης: Ίσως ο Κασσελάκης προσβλέπει σε συνεργασία με Βελόπουλο

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άδειασε εκ νέου Συρίγο για τη συνθήκη της Λωζάνης, αλλά επιτέθηκε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για τα περί “πατριωτικής αριστεράς”.

Επίθεση στον Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης στο briefing, εκτιμώντας ότι ίσως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προσβλέπει σε συνεργασία με τον… Κυριάκο Βελόπουλο.

Ειδικότερα κληθείς να σχολιάσει τις δηλώσεις, Άγγελου Συρίγου, περί παρωχημένων διατάξεων της συνθήκης της Λωζάνης, ο κ Μαρινάκης άδειασε εκ νέου τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας. Διαβεβαίωσε δε για την προσήλωση της κυβέρνησης Μητσοτάκη στη συνθήκη της Λωζάνης και άφησε αιχμές για τις σκοπιμότητες της ανάδειξης του ζητήματος από τον ΣΥΡΙΖΑ.

“Η συνθήκη της Λωζάνης αποτελεί ένα στέρεο διεθνές νομικό θεμέλιο, που ρυθμίζει συνολικά τις σχέσεις στην ευρύτερη περιοχή. Αποτελεί άλλωστε αναπόσπαστο κομμάτι της διακήρυξης των Αθηνών της 7ης Δεκεμβρίου, καθώς σε αυτή υπάρχει σαφής αναφορά στο διεθνές δίκαιο, το οποίο περιλαμβάνει και τη συνθήκη της Λωζάνης”, είπε καταρχήν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε δε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στη συνθήκη της Λωζάνη απαντώντας στον Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη μουσουλμανική μειονότητα της Θράκης στις κοινές τους δηλώσεις.

“Διαχρονικά η χώρα μας παραμένει κατά όποιου αναθεωρητισμού”, τόνισε επίσης ο κ. Μαρινάκης. Διαμήνυσε όμως και στους βουλευτές της ΝΔ ότι “σίγουρα χρειάζεται περισσότερη προσοχή στις δημόσιες τοποθετήσεις, ώστε μία διατύπωση να μην επιδέχεται όποιας παρερμηνείας”, αδειάζοντας έτσι εκ νέου τον κ.Συρίγο.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε όμως επίσης ότι: “Δημιουργεί απορία η στάση του κ.Κασελάκη”. Σχολίασε δε την όλη διαχείριση του ζητήματος από ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι “κάτι συνέβη πρωί και βγήκε μεταμεσονύκτια ανακοίνωση σε ώρες Αμερικής”. Σχολίασε όμως και όσα γράφονται περί “πατριωτικής αριστεράς”, λέγοντας: “Ο κ. Κασελάκης έχει λησμονήσει τη συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με ένα κόμμα που δεν ανήκε στην αριστερά. Και ίσως ο κ. Κασελάκης προσβλέπει σε συνεργασία με τον κ.Βελόπουλο”.

Με την αιχμή αυτή, το Μαξίμου δια του κ. Μαρινάκη θέλει αφενός να “χτυπήσει” το ΣΥΡΙΖΑ εξ αριστερών, αφετέρου να σπείρει αμφιβολίες σε δεξιούς ψηφοφόρους που ενδεχομένως σκεφθούν στις ευρωεκλογές να ρίξουν χαλαρή ψήφο διαμαρτυρίας στην Ελληνική Λύση.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημειωτέον, χαρακτήρισε εκτός πραγματικότητας και κάθε λογικής τον ισχυρισμό ΣΥΡΙΖΑ ότι ο ανασχηματισμός πραγματοποιήθηκε για να ξεχαστούν οι δηλώσεις Συρίγου.

Κληθείς τέλος να σχολιάσει την απόφαση Κασσελάκη να πραγματοποιήσει η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ συνάντηση εργασίας στις Σπέτσες το τριήμερο, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

“Τι να σας πω και εγώ. Τώρα το ακούω. Είναι δικαίωμα κάθε πρόεδρου κόμματος να προσκαλεί τα μέλη της ΚΟ όπου πιστεύει καλύτερα. Να σχολιάζουμε πολιτικές και αντιπροτάσεις που ακόμη περιμένουμε. Μακάρι στο πλαίσιο του Αγίου Πνεύματος να έρθει επιφοίτηση στο ΣΥΡΙΖΑ και επιτέλους να αποκτήσουμε αξιόπιστη αντιπολίτευση”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα