Μαρινάκης: Θα ξεκινήσει πολύ σύντομα συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάζεται σε 2'
Μαρινάκης: Θα ξεκινήσει πολύ σύντομα συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης SOOC

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είπε ούτε ότι παγώνει ούτε ότι επισπεύδεται ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, προαναγγέλλοντας άμεσα συζήτηση “γιατί έχει μπερδευτεί ο κόσμος”.

Τις εντυπώσεις ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης υποχωρεί απέναντι στη δεξιά πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας και την Εκκλησία όσον αφορά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, επιχειρεί να διασκεδάσει το Μαξίμου.

Μετά από τις ερμηνείες που δόθηκαν χθες στη φράση του πρωθυπουργού “μη βάζουμε το κάρο μπροστά από το άλογο”, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, έσπευσε να διευκρινίσει σήμερα (ΣΚΑΪ) ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε ούτε ότι παγώνει ούτε ότι επισπεύδεται το νομοσχέδιο.

“Αυτό που είπε ο πρωθυπουργός είναι ότι πρώτα πρέπει να γίνει η συζήτηση, η οποία σας ενημερώνω ότι θα ξεκινήσει πολύ σύντομα” δήλωσε μάλιστα ο κ Μαρινάκης.

Δεν θέλησε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες για τον τρόπο με τον οποίο θα διεξαχθεί η συζήτηση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών. Ανέφερε, πάντως, ότι στόχος είναι η ανάλυση και επεξήγηση του θέματος και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί και ο χρόνος της ψήφισης του νομοσχεδίου. Σχολίασε άλλωστε ότι “βλέπουμε στο δημόσιο διάλογο να μπερδεύονται έννοιες και χρειάζεται επεξήγηση μεταξύ γάμου, τεκνοθεσίας, παρένθετης μητρότητας”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δεν θέλησε, επίσης, να απαντήσει στο ερώτημα εάν η ρύθμιση για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών θα έρθει στη Βουλή πριν ή μετά τις ευρωεκλογές. Ανέφερε όμως ότι: “Προφανώς το εντός τετραετίας εξειδικεύεται στο στενό χρονικό ορίζοντα.” 

Ο κ. Μαρινάκης τόνισε, επίσης, ότι στόχος του διαλόγου είναι η ανάλυση, η συζήτηση και η επεξήγηση, καθώς όπως είπε: “Θέλουμε ο κόσμος να καταλάβει. Αυτοί που νιώθουν ανασφάλεια να καταλάβουν πριν διατυπώσουν άποψη”. Και πρόσθεσε: “Θα κάνουμε ότι περνά από χέρι μας για να διαχωρίσουμε έννοιες, γιατί έχει μπερδευτεί ο κόσμος”. 

Σημείωσε ότι, δεδομένου πως υπάρχει η κατά μόνας δυνατότητα τεκνοθεσίας, υπάρχουν παιδιά που έχουν υιοθετηθεί από έναν άνδρα ή μία γυναίκα που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης με άτομο του ιδίου φύλου και πως τα παιδιά αυτά δεν έχουν αυτή τη στιγμή στοιχειώδη δικαιώματα από τον έτερο αυτής της σχέσης.

“Ο πρωθυπουργός δε μίλησε για χρονοδιάγραμμα, ούτε επίσπευσε ούτε πάγωσε” επανέλαβε τέλος ο κ. Μαρινάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα