Μαυρωτάς: Με το “ναι” στη Συμφωνία δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, αλλά τις θέσεις μας
Ο Γ. Μαυρωτάς τόνισε ότι το Ποτάμι δείχνει την διάθεσή του για λύση του Μακεδονικού "όχι μόνο στα λόγια, αλλά κι όταν έρχεται το δια ταύτα", ενώ επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την εργαλειοποίηση της Συμφωνίας των Πρεσπών.
- 21 Ιανουαρίου 2019 23:16
«Με την στήριξη της Συμφωνίας των Πρεσπών, δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, στηρίζουμε τις δικές μας θέσεις» τόνισε ο αντιπρόεδρος του Ποταμιού Γιώργος Μαυρωτάς προτρέποντας μάλιστα τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στην Επιτροπή Εξωτερικών κι Άμυνας της Βουλής να μην τον χειροκροτήσουν. Ο Γ. Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι το Ποτάμι επιθυμούσε λύση του Μακεδονικού από την ίδρυσή του κι επισήμανε ότι το δείχνει αυτό «όχι μόνο στα λόγια, αλλά κι όταν έρχεται το δια ταύτα».
Ο Γ. Μαυρωτάς επέκρινε έντονα την κυβέρνηση για την εργαλειοποίηση της Συμφωνίας σημειώνοντας ότι προχώρησε με την Συμφωνία των Πρεσπών χωρίς να επιδιώξει συναινέσεις και προσπαθώντας να διεμβολίσει την αντιπολίτευση. Ο Γ. Μαυρωτάς σχολίασε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών «θα μπορούσε να είναι κτήμα όλου του Ευρωπαϊκού τόξου», ενώ άσκησε κριτική και σε ΝΔ που επιδίωξε να «στεγανοποιήσει τα δεξιά της» και στο ΚΙΝΑΛ που επιδίωξε να επαναπατρίσει το πατριωτικό ΠΑΣΟΚ από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ο Γ. Μαυρωτάς υπογράμμισε ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι «ένας συμβιβασμός, ούτε να την εξιδανικεύουμε, ούτε να την δαιμονοποιούμε» θυμίζοντας ότι «δεν γράφουμε σε λευκό χαρτί, υπάρχει προϊστορία» με την Ενδιάμεση Συμφωνία. Ο Γ. Μαυρωτάς τόνισε ότι με την Συμφωνία των Πρεσπών «μας δόθηκε ευκαιρία να ανακτήσουμε όσα χάσαμε τα τελευταία 25 χρόνια» παρατηρώντας ότι «με το «Βόρεια Μακεδονία» σπάμε το μονοπώλιο του όρου που είχε de facto η ΠΓΔΜ», ενώ σταθεροποιεί την γειτονική χώρα και την βάζει σε Δυτική τροχιά.
«Τους αναγκάζουμε να αλλάξουν όνομα, Σύνταγμα, την Ιστορία που διδάσκονταν και νοιώθουμε εμείς ταπεινωμένοι;»
Σχολιάζοντας όσους αντιδρούν στην Συμφωνία των Πρεσπών αισθανόμενοι ταπεινωμένοι από τις υποχωρήσεις που έγιναν για να επιτευχθεί ο συμβιβασμός, ο Γ. Μαυρωτάς αναρωτήθηκε «τους αναγκάζουμε να αλλάξουν όνομα, Σύνταγμα, την Ιστορία που διδάσκονταν μέχρι τώρα και νοιώθουμε εμείς ταπεινωμένοι;».