‘Μάχη’ κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τις μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη

‘Μάχη’ κυβέρνησης – ΠΑΣΟΚ για τις μολότοφ στη Χαριλάου Τρικούπη

Ο αν. υπουργός Προστασίας του Πολίτη απεκάλυψε ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 103 αστυνομικούς και 13 οχήματα. «Αφήνετε να πέφτουν μολότοφ» κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ

Σφοδρή αντιπαράθεση για τις νέες επιθέσεις με μολότοφ στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ ξέσπασε στη Βουλή με τον βουλευτή του κόμματος Θ. Παπαθεοδώρου να κατηγορεί την κυβέρνηση ότι ανέχεται το φαινόμενο και τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Τόσκα, να απαντά ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει δεκάδες αστυνομικούς για την προστασία του. 

«Η στρατηγική σας είναι: αφήστε τα παιδιά να ρίχνουν μολότοφ;» διερωτήθηκε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επιρρίπτοντας ευθύνες, στον Νίκο Τόσκα, για τις δώδεκα επιθέσεις με μολότοφ που έχουν γίνει κατά των γραφείων του κόμματος από «γνωστούς-άγνωστους» κουκουλοφόρους. Ο κ. Παπαθεοδώρου κατηγόρησε τον κ. Τόσκα ότι δόθηκε εντολή να αποσυρθεί η διμοιρία που βρισκόταν κοντά στα γραφεία. «Η αστυνόμευση στην περιοχή είναι ανύπαρκτη» είπε και καταλόγισε «ανικανότητα» στο υπουργείο να κατοχυρώσει το αγαθό της δημόσιας ασφάλειας. «Για ποιους λόγους η Ελληνική Αστυνομία είναι πάντα απούσα κατά τη διάρκεια εκδήλωσης αυτών των επιθέσεων;» ρώτησε ο κ. Παπαθεοδώρου αφήνοντας υπονοούμενα κατά του κ. Τόσκα. 

Απαντώντας ο κ. Τόσκας ανέφερε ότι την τελευταία περίοδο έχει αυξηθεί η παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στη Χαριλάου Τρικούπη και τοποθετήθηκαν πέντε αστυνομικοί εντός του κτηρίου. Σημείωσε, μάλιστα, ότι η παρουσία των αστυνομικών αυξήθηκε παρά το γεγονός ότι υπάρχει μια άλλη αντίληψη που λέει ότι «η διογκωμένη παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων προσελκύει επιθέσεις στο κτήριο και τη διμοιρία». Κατηγόρησε, όμως, και το ΠΑΣΟΚ ότι έχει στη διάθεσή του 17 αστυνομικούς για την ασφάλεια του κτηρίου και χρησιμοποιεί μόνο έναν. Απεκάλυψε, επίσης ότι το ΠΑΣΟΚ διαθέτει 103 αστυνομικούς της ασφάλειας πολιτικών προσώπων και 13 αυτοκίνητα της αστυνομίας. «Η ΝΔ απασχολεί 61» είπε ο κ. Τόσκας και απεκάλυψε την πρόθεσή του να προχωρήσει σε ανακατανομή των δυνάμεων της αστυνομίας. Κατηγόρησε, ταυτόχρονα, το ΠΑΣΟΚ ότι αντιμετωπίζει «υποκριτικά» το θέμα υποκρινόμενο ότι «τώρα παρουσιάστηκα τα προβλήματα και δεν υπήρχαν χθες».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα