Μαξίμου για αυτοδιοικητικές: Ο Κασσελάκης έχει άρνηση πραγματικότητας

Διαβάζεται σε 3'
kasselakis
Στέφανος Κασσελάκης ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI

Το σχόλιο Μαρινάκη για τις δηλώσεις Κασσελάκη όσον αφορά τις περιφερειακές και δημοτικές εκλογές. Η ΝΔ βάζει ψηλά τον πήχη στο δεύτερο γύρο.

Προφανώς είδε άλλες εκλογές”, σχολίασε αιχμηρά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, ερωτηθείς για τις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, πως πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών ήταν ένα μήνυμα για μία νέα μεγάλη προοδευτική παράταξη.

Το Μαξίμου εξάλλου ερμηνεύει το αποτέλεσμα της πρώτης Κυριακής ως απόδειξη πολιτικής εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και ήττα του ΣΥΡΙΖΑ. Και η Νέα Δημοκρατία βάζει ψηλά τον πήχη για το δεύτερο γύρο των περιφερειακών αλλά και για τον δήμο της Αθήνας.

“Μπορεί ο κ. Κασσελάκης να παρακολούθησε άλλη εκλογική διαδικασία από αυτή που είδαν όλοι οι πολίτες και να έβγαλε κάποια άλλα συμπεράσματα. Αλλά καλό είναι να πατάμε στη γη. Ίσως και αυτό να ήταν ένας λόγος για το χθεσινό αποτέλεσμα”, συνέχισε ο κ. Μαρινάκης.

“Εμείς δεν πανηγυρίζουμε”, πρόσθεσε, αλλά υποστήριξε ότι: “Δεν μπορούμε να μην αναγνωρίσουμε μία πολύ σημαντική εκλογική επιτυχία σε επίπεδο περιφερειών, αλλά και μεγάλων δήμων, που δείχνει μία εμπιστοσύνη στον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέληξε: “Αυτό δε σημαίνει ότι έχουν λυθεί τα προβλήματα. Είναι σημαντικό όμως ότι αποτυπώθηκε αυτό στις κάλπες. Ίσως μία από αιτίες που η αντιπολίτευση έχει μόνο έναν υποψήφιο στο β γύρο είναι γιατί από τη μία έχουμε μία κυβέρνηση, που προσπαθεί να δίνει λύσεις, και από την άλλη μία αντιπολίτευση που έχει άρνηση πραγματικότητας”.

Δεν θέλησε να σχολιάσει πάντως το άνοιγμα Κασσελάκη στο ΠΑΣΟΚ εν όψει δεύτερου γύρου στο δήμο Αθηναίων με τη χθεσινή δήλωση στήριξης ουσιαστικά στο Χάρη Δούκα απέναντι στον Κώστα Μπακογιάννη.

“Δεν ειναι δική μας δουλειά να ασχολούμαστε με τις κινήσεις της αντιπολίτευσης”, δήλωσε ο κ. Μαρινάκης, παραπέμποντας στην ετυμηγορία των πολιτών στο δεύτερο γύρο και προσθέτοντας: “Εμείς θεωρούμε ότι θα επικυρωθεί το αποτέλεσμα του πρώτου γύρου υπέρ του Κώστα Μπακογιάννη”.

Ερωτηθείς σχετικά με την υψηλή αποχή, καθώς ειδικά στο δήμο της Αθήνας η συμμετοχή έφτασε μόλις το 32%, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε ότι πρέπει όλες οι πολιτικές δυνάμεις και κυρίως οι υποψήφιοι στην εκάστοτε εκλογική διαδικασία να δουλεύουν για να έρθει μεγαλύτερος αριθμός πολιτών στις κάλπες. Υποστήριξε πάντως ότι η αποχή πρέπει να προβληματίζει αναλογικά περισσότερο αυτούς που είχαν μικρότερες δυνάμεις και κατέληξε: “Σε κάθε περίπτωση τα αποτελέσματα τα καθορίζουν εκείνοι που προσήλθαν στις κάλπες”.

Στο ερώτημα δε που βάζει η ΝΔ τον πήχη στις περιφερειακές εκλογές σε σχέση με το 2019 όταν είχε πάρει 11 στις 13 περιφέρειες, ο κ. Μαρινάκης υπενθύμισε ότι ο στόχος που έχει θέσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αφορά το σύνολο των περιφερειών. Επισήμανε δε ότι οι υποψήφιοι με τη στήριξη της ΝΔ κέρδισαν επτά από τις 13 περιφέρειες στον πρώτο γύρο, δηλαδή περισσότερες από όσες είχαν βαφτεί γαλάζιες στον πρώτο γύρο των περιφερειακών του 2019. “Σε όλες τις περιπτώσεις, οι επιλογές μας έχουν περάσει στο δεύτερο γύρο” σημείωσε επίσης.

Επικαλέστηκε επιπλέον ότι αριθμητικά υπήρξε άνοδος και σε επιμέρους περιπτώσεις περιφερειών, φέρνοντας ως παράδειγμα ότι στην Ανατολική Μακεδονία- Θράκη ο Χρήστος Μέτιος είχε σημαντική άνοδο σε σχέση με τον πρώτο γύρο το 2019.

“Όλα αυτα είναι στοιχεία που αποτυπώνουν πολιτική εμπιστοσύνη”, υποστήριξε ο κ. Μαρινάκης.

Ξεχωριστή μνεία έκανε τέλος στο γεγονός ότι η ΝΔ στήριξε στην Κρήτη το Σταύρο Αρναουτάη αν και δεν προέρχεται από το δικό της χώρο. “Είναι σημαντικό να εκλέγονται άξιοι άνθρωποι, δεν είμαστε δογματικοί”, δήλωσε.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα