Μαξίμου για αναδρομικά δικαστών: Η απόφαση αφορά μόνο όσους προσέφυγαν

Διαβάζεται σε 2'
Μαξίμου για αναδρομικά δικαστών: Η απόφαση αφορά μόνο όσους προσέφυγαν
SOOC

Δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης της απόφασης για τα αναδρομικά των δικαστών, ξεκαθάρισε ο Π. Μαρινάκης και δήλωσε: “Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο κατηγοριών”

Από τη δικαστική απόφαση για αυξήσεις στους δικαστικούς προσπαθεί να ξεφύγει η κυβέρνηση, δηλώνοντας ότι αφορά μόνο αυτούς που έχουν προσφύγει και δεν τίθεται κανένα ζήτημα επέκτασης.

Την ίδια ώρα αντιδράσεις προκάλεσε και η σχετική δήλωση του υπουργού Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη. “Εγώ αναδρομικά δεν δίνω σε κανέναν”, δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης, με το ΣΥΡΙΖΑ να ρωτά εάν η κυβέρνηση σέβεται τις αποφάσεις των δικαστηρίων, την ανεξαρτησία της Δικαιοσύνης και την αρχή της διάκρισης των εξουσιών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, υποστήριξε πάντως ότι δεν τίθεται κανένα ζήτημα σεβασμού στις αποφάσεις της Δικαιοσύνης συνολικά και πρόσθεσε:

Είναι μία απόφαση για δύο προσφεύγοντες και μόνο αυτούς. Άρα δεν τίθεται ζήτημα επέκτασης και ευρύτερης δημοσιονομικής ανησυχίας.”

Ως προς τις δηλώσεις του υπουργού Εργασίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στάθηκε στο ότι έχει ψηφιστεί να μη γίνει διεκδίκηση αναδρομικών από βουλευτές σε ένδειξη σεβασμού στα προβλήματα των πολιτών.

“Οι βουλευτές ψηφίσαμε να παραιτηθούμε από τα αναδρομικά μας, το κάναμε γιατί θέλαμε να δείξουμε στην κοινωνία ότι όλοι πρέπει να βάλουμε πλάτη”, είχε πει ειδικότερα ο κ.Γεωργιάδης.

Ο κ. Μαρινάκης τέλος διαβεβαίωσε ότι: “Για την κυβέρνηση δεν υπάρχουν συνταξιούχοι δύο κατηγοριών”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα