Μαξίμου για Σαμαρά: Δεν σχολιάζουμε κύκλους

Διαβάζεται σε 3'
Μαξίμου για Σαμαρά: Δεν σχολιάζουμε κύκλους
Το Μέγαρο Μαξίμου INTIME

Παραμένει ψυχροπολεμικό το κλίμα μεταξύ Μητσοτάκη – Σαμαρά, αν και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμως τουλάχιστον δεν θέλησε να σηκώσει άλλο τους τόνους στο briefing.

Το χθεσινό “καρφί” του Κυριάκου Μητσοτάκη κατά του Αντώνη Σαμαρά και η επιθετική απάντηση του πρώην πρωθυπουργού μέσω συνεργατών του, κυριάρχησαν όπως ήταν αναμενόμενο στη σημερινή ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, βέβαια δεν θέλησε να σηκώσει και άλλο επισήμως τους τόνους, αν και είναι σαφές ότι το κλίμα μεταξύ Μαξίμου και Αντώνη Σαμαρά παραμένει στην καλύτερη περίπτωση ψυχροπολεμικό.

Κληθείς ειδικότερα από το NEWS 24/7 να απαντήσει στο χθεσινό σχόλιο συνεργατών του κ.Σαμαρά για την αναφορά του κ.Μητσοτάκη ότι εκείνος δεν χαριεντίζεται με τον Νίκο Παππά, ο κ. Μαρινάκης καταρχήν είπε:

“Ο πρωθυπουργός αυτό που έκανε ήταν να επαναλάβει τις κόκκινες γραμμές, δικές του και της παράταξης, απέναντι σε όσα ζήσαμε τα προηγούμενα χρόνια.”

Ενώ πρόσθεσε: “Είναι πάγια αρχή μου να μη σχολιάζουμε δηλώσεις πρώην πρωθυπουργών, πολλώ δε μάλλον κύκλους πρώην πρωθυπουργών και πρώην προέδρων της Νέας Δημοκρατίας”.

“Δεν θυμάμαι κυβέρνηση με μεγαλύτερη συνοχή”

Στο ερώτημα εάν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης και εάν μπορεί η ιστορία να επαναληφθεί, δηλαδή δεν μπορεί ο κ.Σαμαράς να ρίξει έναν ακόμη πρωθυπουργό Μητσοτάκη, ο κ. Μαρινάκης απάντησε: “Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο”. Ενώ όσον αφορά στις ιστορικές συγκρίσεις, υποστήριξε: “Δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση – και μάλιστα δεύτερης τετραετίας – να έχει μεγαλύτερη συνοχή από την κυβέρνηση Μητσοτάκη”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε λέγοντας ότι: “Οι βουλευτές της ΝΔ, με παρεμβάσεις και ερωτήσεις τους, στηρίζουν την κυβέρνηση, στηρίζουν δυναμικά τις μεγάλες επιλογές”. Σχολίασε μάλιστα: “Θυμάμαι την κινδυνολογία για την ενημέρωση του Γιώργου Γεραπετρίτη στους βουλευτές της ΝΔ. Οι φοβίες ήταν εκτός τόπου και χρόνου. Ήταν μία ουσιαστική συζήτηση με ένα συμπέρασμα: Η Ελλάδα επί Κυριάκου Μητσοτάκη είναι πιο ισχυρή από ποτέ, εθνικά, αμυντικά, διπλωματικά, με πράξεις και όχι με λόγια.”

Διαβεβαίωσε επίσης ότι: “Η Ελλάδα, η ελληνική κυβέρνηση, δεν πρόκειται να βάλει ποτέ στη συζήτηση θέματα κυριαρχίας, όπως και όλες οι κυβερνήσεις. Και θα συνεχίσει να μεγαλώνει ουσιαστικά τη χώρα χωρίς ποτέ, ποτέ, να συζητά κόκκινες γραμμές και θέματα κυριαρχίας”.

“Δεν υπάρχει διαπροσωπικό πρόβλημα Μητσοτάκη- Σαμαρά”

Ο κ. Μαρινάκης εκλήθη επίσης να σχολιάσει τις δηλώσεις του βουλευτή Α Αθήνας Νικήτα Κακλαμάνη, ο οποίος υποστήριξε ότι δεν υπάρχουν ουσιαστικές πολιτικές διαφωνίες αλλά κακή χημεία μεταξύ Μητσοτάκη- Σαμαρά, σχολίασε ότι: “Οι κακές διαπροσωπικές σχέσεις δεν επιλύονται με ανακοινώσεις των γραφείων τύπου ένθεν και εκείθεν” και πρότεινε ο πρωθυπουργός να τηλεφωνήσει στο Μεσσήνιο για να βρεθεί λύση.

“Δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα” απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε: “Δεν θέλω να σχολιάσω την πρόταση του κ.Κακλαμάνη. Είναι σεβαστή”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα