Μαξίμου για Σπαρτιάτες: Εφόσον προχωρήσει η υπόθεση, θα δούμε και τη χρηματοδότηση

Διαβάζεται σε 3'
Η ΚΟ των Σπαρτιατών
Η ΚΟ των Σπαρτιατών SOOC

Ο Π. Μαρινάκης επικαλέστηκε ότι το αίτημα άρσης ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών βασίστηκε στο νόμο της ΝΔ. Άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά για την τύχη του κόμματος.

Το αίτημα του Αρείου Πάγου για άρση της ασυλίας 11 βουλευτών των Σπαρτιατών, που βάζει στο στόχαστρο και τον Ηλία Κασιδιάρη, βάζει νέα δεδομένα στην πολιτική συζήτηση και ενδέχεται να οδηγήσει σε αλλαγές στο κοινοβουλευτικό τοπίο.

Και αυτό καθώς μπορεί να επιφέρει διακοπή της χρηματοδότησης του κόμματος των Σπαρτιατών και ακόμη και σε ακύρωση της εκλογής των βουλευτών του και διαμοιρασμό των εδρών του. Εφόσον αποδειχθεί και δικαστικά ότι πραγματικός αρχηγός είναι ο καταδικασθείς για συμμετοχή στην εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κληθείς από το NEWS 24/7 να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή, παρέμπεψε καταρχήν στον ανεξάρτητο ρόλο της Δικαιοσύνης και τις προβλεπόμενες διαδικασίες στη Βουλή. Και άφησε σαφώς να εννοηθεί ότι η Νέα Δημοκρατία φυσικά και θα ψηφίσει υπέρ της άρσης ασυλίας των 11 βουλευτών των Σπαρτιατών.

“Επειδή αφορά τυπικά απόφαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, δεν μπορώ να ανακοινώσω κάτι επίσημα, αλλά αντιλαμβάνεστε ποια θα είναι η στάση της ΝΔ, αφού τυπικά δούμε και το σύνολο των κειμένων”, ανέφερε.

Ο κ. Μαρινάκης στάθηκε μάλιστα στο νομικό πλαίσιο, που αποτελεί όπως επισήμανε και τον πυρήνα της διαδικασίας για την άρση ασυλίας. Επισήμανε ότι η διαδικασία ξεκίνησε από όσα είπε ο πρόεδρος των Σπαρτιατών, Βασίλης Στίγκας, αλλά ο πυρήνας της είναι ο νόμος τον οποίο ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση της ΝΔ.

Υπενθύμισε ότι με βάση αυτό το νόμο ο Άρειος Πάγος είχε αποκλείσει προεκλογικά τη συμμετοχή του κόμματος Έλληνες του Ηλία Κασιδιάρη και τόνισε ότι πάνω σε αυτή τη νομοθεσία βασίζεται και η συγκεκριμένη υπόθεση.

“Να θυμίσουμε ποιοι ψήφισαν και ποιοι δεν ψήφισαν αυτό το νόμο. Ποιοι δεν μπήκαν καν στον κόπο να υπερασπιστούν τη διάταξη έστω με ένα υπόμνημα”, σχολίασε ο κ. Μαρινάκης.

Όσον αφορά δε στο ερώτημα τι θα γίνει με την κρατική χρηματοδότηση του κόμματος των Σπαρτιατών, αλλά και με τις έδρες, εφόσον αποδειχθεί και δικαστικά ότι πραγματικός αρχηγός είναι ο Κασιδιάρης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά. “Μένει να δούμε ποια θα είναι η κατάληξη και ποιες οι επιμέρους ενέργειες”, είπε.

Ερωτηθείς δε ειδικότερα εάν η κυβέρνηση θα ενισχύσει το πλαίσιο για την κρατική χρηματοδότηση των κομμάτων με αφορμή και την εν λόγω διαδικασία για τους Σπαρτιάτες, ο κ. Μαρινάκης απάντησε:

“Είναι δεδομένο ότι εφόσον προχωρήσει η υπόθεση και όλες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες, όλα τα επιμέρους ζητήματα θα εξεταστούν. Στην κατεύθυνση αυτή βήμα βήμα θα τα δούμε όλα”. 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα