Μαξίμου προς υπουργούς: Να προσέχουμε τι λέμε για να μη δίνουμε τροφή σε προπαγανδιστές

Διαβάζεται σε 2'
Ο Παύλος Μαρινάκης
Ο Παύλος Μαρινάκης EUROKINISSI

Μετά το άδειασμα Μητσοτάκη σε Αυγενάκη- Γεωργιάδη, ο Π. Μαρινάκης επιχείρησε να ισορροπήσει τις εντυπώσεις, στέλνοντας πάντως νέο σαφές μήνυμα σε όλους τους υπουργούς

Νέες συστάσεις προς τους υπουργούς να είναι προσεκτικοί στις δηλώσεις τους απηύθυνε το Μαξίμου διά του κυβερνητικού εκπροσώπου, Παύλου Μαρινάκη, ζητώντας: “ Να προσέχουμε τι λέμε για να μη δίνουμε τροφή σε προπαγανδιστές”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχείρησε πάντως να συγκεράσει το άδειασμα του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Λευτέρη Αυγενάκη και τον Άδωνι Γεωργιάδη με την κάλυψη που αρχικά η κυβέρνηση είχε προσφέρει δια του ιδίου στους υπουργούς Αγροτικής Ανάπτυξης και Εργασίας για τις επίμαχες δηλώσεις τους πριν το δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών.

Ειδικότερα, ο κ. Μαρινάκης εκτίμησε ότι η φράση που χρησιμοποίησε χθες ο πρωθυπουργός στο υπουργικό συμβούλιο “να βουτάμε τη γλώσσα μας στο μυαλό μας πριν μιλήσουμε”, είναι κάτι “στο οποιο συμφωνούμε ολοι και ισχυει για όλους χωρίς εξαίρεση”. Συνέστησε δε “ειδικά σε περιόδους κρίσεων να έχουμε αυξημένη προσοχή”.

Από εκεί και πέρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι “μία δήλωση η οποία μπορεί να επιδέχεται και λάθος ερμηνεία, την παίρνει η αντιπολίτευση τη διογκώνει και δημιουργεί ένα κλίμα για εντυπώσεις αντίθετες με την πραγματικότητα, εν προκειμένω για τις αποζημιώσεις”.

Σημείωσε δε ότι “θα έπρεπε να είχε αποφευχθεί η δήλωση και αυτό δε σημαίνει ότι ακυρώνεται το έργο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης”.

Ο κ. Μαρινάκης δήλωσε επομένως πως “είναι σημαντικό να μένουμε προσηλωμένοι στο έργο μας”. Και υπενθύμισε ότι ο πρωθυπουργός και το βράδυ των εκλογών έστειλε μήνυμα πως δεν είναι αποδεκτή η αλαζονεία.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε επίσης λόγο για μονταζιέρα δικών του δηλώσεων προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις πως συνέδεσε τη στάση δημάρχων απέναντι στον πόλεμο Ισραήλ – Χαμάς με τις κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Υποστήριξε δε ότι ο πρωθυπουργός δεν αναφέρθηκε χθες σε κάποια συγκεκριμένη δήλωση συγκεκριμένου στελέχους, αλλά έδωσε κατευθυντήριες γραμμές.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα