Μαζί στη ζωή, μαζί και στο υπουργικό

Μαζί στη ζωή, μαζί και στο υπουργικό

Συγκάτοικοι στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο, αλλά και ζευγάρι στη ζωή. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε τον Θοδωρή Δρίτσα και την Τασία Χριστοδουλοπούλου

Για πρώτη φορά στο υπουργικό Συμβούλιο θα συγκατοικήσει και ένα ζευγάρι στη ζωή: η Τασία Χριστοδουλοπούλου που αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός για τη μεταναστευτική πολιτική είναι η σύντροφος επί σειρά ετών του Θοδωρή Δρίτσα, ο οποίος αναλαμβάνει αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας.   

Και οι δύο γνωρίζουν τα εσωτερικά του παλαιού Συνασπισμού της Αριστεράς και νυν ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι από τα παλαιά και ιστορικά στελέχη του κόμματος. Ο καθένας έχει διαγράψει τη δική του πορεία στα κινήματα και την τοπική αυτοδιοίκηση. Οπότε είναι μάλλον σύμπτωση παρά οτιδήποτε άλλο.

Ο Θοδωρής Δρίτσας, γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά, το 1947. Σπούδασε Νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο της Αθήνας και από το 1972 εργάστηκε ως ομόρρυθμος εταίρος στο οικογενειακό φαρμακείο στον Πειραιά.

Ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά σε τρεις εκλογικές αναμετρήσεις και από 2002 έως το 2007 Δημοτικός Σύμβουλος Πειραιά. Το 2007 εκλέχτηκε βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στην περιφέρεια Α΄ Πειραιά και Νησιών. Επανεκλέχθηκε στις εκλογές του 2009 και στις εκλογές του Μαΐου και του Ιουνίου 2012.

H κ. Τασία Χριστοδουλοπούλου είναι μαχόμενη δικηγόρος και συνδικαλίστρια και ήταν υποψήφια ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ και Συντονίστρια του Τμήματος Δικαιωμάτων και έντονη δράση στον τομέα της υπεράσπισης των δικαιωμάτων, ενάντια σε κάθε είδους διακρίσεις, με βάση την εθνική καταγωγή, το θρήσκευμα, το φύλο, το σεξουαλικό προσανατολισμό, τις πολιτικές πεποιθήσεις και την κοινωνική προέλευση.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα