Με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ και Σουλτς μίλησε ο Τσίπρας

Με Μέρκελ, Ολάντ, Γιουνκέρ και Σουλτς μίλησε ο Τσίπρας
Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΑΛEΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΟΔΟ ΚΟΡΥΦΗΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΣΤΗΝ ΡΙΓΑ ΤΗΣ ΛΕΤΟΝΙΑΣ Πέμπτη 21 Μαΐου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι είπε ο Έλληνας πρωθυπουργούς στους Ευρωπαίους ηγέτες για να κλείσει η συμφωνία και να αποφύγει την "απειλή" του δανείου γέφυρα που υπήρχε μέχρι και την τελευταία στιγμή

Τηλεφωνική επικοινωνία με την Άνγκελα Μέρκελ, τον Φρανσουά Ολάντ, τον Ζαν Κλοντ Γιουνκερ και τον Μάρτιν Σουλτς είχε από χθες το απόγευμα μέχρι αργά τη νύχτα ο Αλέξης Τσίπρας, προκειμένου να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια και να κλείσει η συμφωνία.

Ο πρωθυπουργός θέλησε με αυτόν τον τρόπο να ξεπεράσει τον “σκόπελο” του Βερολίνου, καθώς έκλινε σαφώς προς τη λύση του δανείου γέφυρα που είχε προτείνει και ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο Αλέξης Τσίπρας αυτό που φέρεται να είπε στην Γερμανίδα καγκελάριο είναι πως κινείται με βάση τη συμφωνία της Συνόδου της 13ης Ιουλίου.

Την στήριξη του Φρανσουά Ολάντ και του Ζαν Κλοντ Γιούνκερ φέρεται να είχε για άλλη μια φορά ο Έλληνας πρωθυπουργός. Το μεγάλο στοίχημα τώρα είναι το Eurogroup της 14ης Αυγούστου με την Αθήνα να περιμένει να δει ποια θα είναι η στάση του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών, ο οποίος ως γνωστό ελέγχει μεγάλο μέρος του συμβουλίου των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης..

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα