Με πολλές παρουσίες η ‘πρώτη’ των ΚΟ ΔΗΣΥ-Ποταμιού

Με πολλές παρουσίες η ‘πρώτη’ των ΚΟ ΔΗΣΥ-Ποταμιού
ΚΟΙΝΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΩΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΚΑΙ ΠΟΤΑΜΙΟΥ ΜΕ ΟΜΙΛΗΤΕΣ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΟ ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ ΚΑΙ ΦΩΦΗ ΓΕΝΝΗΜΑΤΑ---ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΡΙΑΣΗ ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΦΟΡΕΑ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΠΛΗΝ ΝΙΚΟΥ ΑΝΔΡΟΥΛΑΚΗ) ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ Ο πρ. ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΚΩΣΤΑΣ ΣΗΜΙΤΗΣ ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Παρουσία των Κώστα Σημίτη, Ευάγγελου Βενιζέλου, Γιώργου Καμίνη και Νίκου Αλιβιζάτου ξεκίνησε η πρώτη κοινή συνεδρίαση των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού

Την πρώτη τους κοινή συνεδρίαση πραγματοποίησαν οι κοινοβουλευτικές ομάδες της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού, που βρίσκονται πλέον υπό τη σκέπη του Κινήματος Αλλαγής.

Η πρόεδρος του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς Φώφη Γεννηματά και ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας του Ποταμιού, παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη και του επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των εκλογών, καθηγητή Νίκου Αλιβιζάτου, έδωσαν το στίγμα της αντιπολιτευτικής τακτικής που θα ακολουθήσουν, αλλά έκαναν και εκτενή αναφορά στον ρόλο που θα πρέπει να έχει το Κίνημα Αλλαγής στο άμεσο μέλλον.

Τις εργασίες της συνεδρίασης στην κατάμεστη από στελέχη όλων των κομμάτων αίθουσα της Γερουσίας στη Βουλή, άνοιξε ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, ενώ ένα σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο Ν.Αλιβιζάτος, με την σκυτάλη να περνάει στους ΣΤ.Θεοδωράκη και Φ.Γεννηματά.

“Σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να γίνει πράξη η καθαρή εντολή των 212.000 πολιτών.Συνεχίζουμε μετά την εκλογή του επικεφαλής, μια πρωτόγνωρη διαδικασία Αναγέννησης της παράταξης”, τόνισε η Φώφη Γεννηματά κατά την έναρξη της ομιλίας της.

Η επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής έδωσε το στίγμα για τα επόμενα βήματα του νέου φορέα, ανακοινώνοντας επίσημα την συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου και τον Συντονισμό των Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Ταυτόχρονα, ανακοίνωσε ότι σύντομα θα ανακοινωθεί και η Οργανωτική Επιτροπή για το “ιδρυτικό, ανοιχτό, μαζικό, δημοκρατικό Συνέδριό μας”.

Συμπλήρωσε ότι “οι βουλευτές μας, οι Κοινοβουλευτικές Ομάδες της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και του Ποταμιού, θα πρωτοστατήσουν. Αποτελούν αιχμή της πολιτικής μας δράσης”, προσθέτοντας ότι θα προχωρήσουν όλοι μαζί “Με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, στην πολιτική καταγωγή, στην πολιτική διαδρομή του καθενός μας “.

Η Φ.Γεννηματά έστειλε μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, λέγοντας πως “ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να μας εντάξουν σε μέτωπα υπέρ ή κατά άλλων πολιτικών δυνάμεων. Εμείς οικοδομούμε το μέτωπο της ενότητας του λαού μας και το μέτωπο της συνεννόησης όλων των φιλοευρωπαϊκών πολιτικών δυνάμεων της χώρας, πέρα από τις υπαρκτές και διακριτές διαφορές μας”.

Υποστήριξε ότι η “Αλλαγή” που οραματίζεται σημαίνει “Την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών, μέσα από την στρατηγική ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και το «κλείσιμο του δρόμου» για την συντηρητική παλινόρθωση της ΝΔ.

Εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση εναντίον της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας ότι “Η μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ, από ένα λαϊκίστικο αριστερό κόμμα, στον κυνικό εκφραστή μιας ακραίας συντηρητικής και καθεστωτικής πολιτικής, είναι ορατή στη μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού λαού”, ενώ έκανε ειδική αναφορά στην πώληση μονάδων της ΔΕΗ, τους πλειστηριασμούς και τα μέτρα που φέρνει το κλείσιμο της Γ΄ αξιολόγησης.

Την άποψη ότι ο τόπος έχει ανάγκη από ένα Κίνημα Αλλαγής, εξέφρασε με την σειρά του από το βήμα της αίθουσας της Γερουσίας της Βουλής, όπου και πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση, ο Σταύρος Θεοδωράκης. Ο επικεφαλής της Κ.Ο. του Ποταμιού υποστήριξε ότι η χώρα “Δεν έχει ανάγκη από ένα νέο κόμμα συμβιβασμών, ούτε έχει ανάγκη από κάποιους που θα σκύψουν το κεφάλι μπροστά στη συντήρηση και τον λαϊκισμό”.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι “Δεν θα αντιγράψουμε τον ΣΥΡΙΖΑ για να νικήσουμε τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Δεν θα βασιστούμε στην απάτη της μισής αλήθειας, αλλά θα πούμε όλη την αλήθεια. Οι παλινωδίες των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τροφοδοτούν συνέχεια με αβεβαιότητα την οικονομία”. Αίσθηση πάντως προκάλεσε η τοποθέτηση του για “εχθρούς” του νέου φορέα, μέσα στους οποίους τοποθέτησε και τις κομματικές παρατάξεις στα πανεπιστήμια, θέση που στο παρελθόν έχει ενοχλήσει πολύ την νεολαία ΠΑΣΟΚ και την ΠΑΣΠ. Παράλληλα, υποστήριξε ότι το νέο κόμμα -όταν αυτό δημιουργηθεί- θα πρέπει να έχει τρία χαρακτηριστικά. Να είναι ανοιχτό, σύγχρονο και συμμετοχικό.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα