Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι, η ΝΔ δεν είναι δεδομένη

Μεϊμαράκης: Η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι, η ΝΔ δεν είναι δεδομένη
Discussion and vote at the plenum of the Greek parliament on the new agreement and the new prior actions required. In Athens, on Aug. 13, 2015 / , , 13 , 2015 Nikos Libertas / SOOC

Τι σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ σε συνεργάτες του μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και καθώς κυβερνητικοί κύκλοι αναφέρουν ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης

Την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση δε μπορεί να συνεχίσει έτσι και ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκαστεί να πάρει πρωτοβουλίες για να ξεκαθαρίσει το τοπίο κάνει η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας μετά το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.

Στη Συγγρού αμφιβάλλουν όμως ότι ο πρωθυπουργός θα ζητήσει όντως ψήφο εμπιστοσύνης, σκεπτόμενοι ότι ενδεχομένως οι διαρροές περί σχετικού αιτήματος μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες της συμφωνίας, συμπεριλαμβανομένης της εκταμίευσης της δόσης στις 20 Αυγούστου αποτελούν ένα ακόμη παιχνίδι τακτικής του Μαξίμου.

Η ΝΔ, η οποία ψήφισε συντεταγμένα το τρίτο μνημόνιο με το επιχείρημα αποφυγής της άτακτης χρεοκοπίας της χώρας, επισήμως λέει ότι θα τοποθετηθεί όσον αφορά στην ψήφο εμπιστοσύνης όταν και εάν η κυβέρνηση τη ζητήσει, είναι προφανές όμως ότι δεν θα δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση Τσίπρα- Καμμένου, η οποία πλέον είχε τη στήριξη 118 βουλευτών.

“Η κυβέρνηση έχει χάσει τη δεδηλωμένη. Από Δευτέρα έχει χάσει και εμάς”. Με τις δύο αυτές φράσεις ο πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης σχολίαζε σε στενούς του συνεργάτες το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας και τη διαρροή κυβερνητικών κύκλων ότι η κυβέρνηση θα ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης.

Στο γαλάζιο στρατόπεδο δεν επιθυμούν εκλογές ειδικά άμεσα, καθώς είναι πολύ πρόσφατη η αλλαγή σκυτάλης στη ΝΔ και το κόμμα δεν έχει προλάβει να ανασυγκροτηθεί, θεωρούν όμως ότι οι κάλπες είναι σίγουρες και το μόνο ζήτημα είναι πόσο σύντομα θα στηθούν.

Το όριο των 120 το είχε θέσει άλλωστε το ίδιο το Μαξίμου, το οποίο η Συγγρού εκτιμά ότι θέλει να σπεύσει σε κάλπες για να προλάβει την Αριστερή Πλατφόρμα πριν οργανωθεί αλλά και τα… ραβασάκια της εφορίας. Για αυτό και ο κ.Μεϊμαράκης, ο οποίος σε προηγούμενες συζητήσεις και δηλώσεις επισήμαινε ότι η κυβέρνηση χάνει τη δεδηλωμένη μόνο σε πρόταση μομφής και όχι σε ψήφιση νομοσχεδίων, κινείται πλέον σε προεκλογικούς ρυθμούς, ενόψει μίας εκλογικής αναμέτρησης απρόβλεπτης όσο αυτή του Μαϊου του 2012.

Σημειωτέον πάντως ότι ο Αλέξης Τσίπρας δεν προκηρύσσει αμέσως εκλογές, αλλά πρώτα πρέπει να παραιτηθεί και να παραδώσει την εντολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, ο οποίος θα αρχίσει τις διερευνητικές από το δεύτερο κόμμα, δηλαδή τη ΝΔ. Κυβέρνηση δε σχηματίζεται από την παρούσα Βουλή χωρίς το ΣΥΡΙΖΑ, όμως ο κ.Μεϊμαράκης για δύο ημέρες θα έχει την εντολή και θα συζητά, ενισχύοντας το αρχηγικό του προφίλ και δίνοντας το δικό του στίγμα εν όψει της αναπόφευκτης κάλπης.

πηγή φωτογραφίας: sooc

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα