Μειμαράκης: ‘ο Βαρουφάκης είπε: Ντάρλινγκ, έκλεισα τις τράπεζες !’

Μειμαράκης: ‘ο Βαρουφάκης είπε: Ντάρλινγκ, έκλεισα τις τράπεζες !’
ΑΘΗΝΑ-ΒΟΥΛΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΕΛΕΙΑ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΕΦΑΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ.(EUROKINISSI-ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ) Eurokinissi

Το δημοψήφισμα, οι ιδεοληψίες και οι θεωρίες των παιγνίων βύθισαν τη χώρα και τις τράπεζες κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ

Τον Γιάνη Βαρουφάκη φωτογράφισε ως υπεύθυνο της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης και κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ ότι με το πείραμα του δημοψηφίσματος έφερε το τραπεζικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού.

Ο Πρόεδρος της ΝΔ κατήγγειλε ότι ο τότε υπουργός Οικονομικών και η κυβέρνηση δεν άκουσαν τις σαφείς προειδοποιήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τις καταστροφικές επιπτώσεις του δημοψηφίσματος και προχώρησε στην προκήρυξή. «Εκείνο το βράδυ ο Βαρουφάκης γύρισε χαρούμενος σπίτι και είπε: Ντάρλινγκ, έκλεισα τις τράπεζες !» κατήγγειλε ο Πρόεδρος της ΝΔ και σημείωσε ότι το κλείσιμο των τραπεζών και η επιβολή των capital controls προκάλεσαν τεράστια απώλεια χρημάτων για τις τράπεζες κάτι που οδήγησε στη σημερινή ανακεφαλαιοποίηση. «Δισεκατομμύρια ευρώ έκαναν φτερά μέσα σε λίγους μήνες. Θα χρειαστούν πλέον τεράστια ποσά που τώρα προσδιορίζονται» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και διερωτήθηκε τι άλλο θα πληρώσουν οι φορολογούμενοι όσο η κυβέρνηση συνεχίζει να κάνει «μαγικά ως μαθητευόμενος μάγος». «Η κυβέρνηση έφερε το τραπεζικό σύστημα στο χείλος του γκρεμού. Εξαιτίας του πειράματος του δημοψηφίσματος έκλεισε τις τράπεζες και επέβαλε capital controls» ανέφερε ο κ. Μεϊμαράκης. Επικαλέστηκε, μάλιστα, την πρόσφατη έκθεση της ΕΚΤ για τις ελληνικές τράπεζες που επιρρίπτει ευθύνες στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για την ανακεφαλαιοποίηση.

Ο κ. Μεϊμαράκης ξεκαθάρισε, πάντως, ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει το νομοσχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση προκειμένου να προστατευτούν τα χρήματα των καταθετών. Υπογράμμισε, όμως, ότι αυτό δεν αποσείει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης την οποία κάλεσε να ολοκληρώσει γρήγορα την όλη διαδικασία προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος κουρέματος καταθέσεων. «Η ανακεφαλαιοποίηση είναι ανάγκη να προχωρήσει χωρίς καμία άλλη καθυστέρηση. Πρέπει να προστατεύσουμε τους καταθέτες και να επιστρέψουν οι τράπεζες στην κανονικότητα» είπε και συμπλήρωσε: «δεν πρέπει να μπουν οι τράπεζες σε κίνδυνο κουρέματος, να μη γίνει ένα επιπλέον έγκλημα σε βάρος των Ελλήνων».

Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΝΔ εξαπέλυσε ευθείες βολές στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα καλώντας τον να φέρει τη χώρα στο σωστό δρόμο. «Ο καλός καπετάνιος στη φορτούνα φαίνεται αλλά ο κ. Τσίπρας δήλωσε ότι δεν είναι παντός καιρού, φαίνεται ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει στη φορτούνα» είπε ο κ. Μεϊμαράκης και κάλεσε την κυβέρνηση «να πιάσει το τιμόνι» της χώρας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα