Μέσα στο Σαββατοκύριακο η επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις

Μέσα στο Σαββατοκύριακο η επικοινωνία Τσίπρα – Γιουνκέρ. Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις
Σύνοδος Κορυφής της Ευρωζώνης, στις Βρυξέλλες, την Κυριακή 12 Ιουλίου 2015. (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ANDREA BONETTI/EUROKINISSI) Eurokinissi

Τι αναφέρουν οι τελευταίες πληροφορίες από το κυβερνητικό στρατόπεδο σε σχέση με τις διαπραγματεύσεις και γιατί δεν έγινε σήμερα το τηλεφώνημα Τσίπρα - Γιουνκέρ

Οι διαβουλεύσεις της Αθήνας με την τρόικα  είναι συνεχείς και θα συνεχιστούν σίγουρα και μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Όσον αφορά την τηλεφωνική επικοινωνία που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Παρασκευή, μεταξύ του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και του Προέδρου της Κομισιόν, μετατέθηκε να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο και πιθανότατα να πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Πέρα από το ότι δεν κλείστηκε μέσα στην ημέρα για λόγους συγχρονισμού των προγραμμάτων των δυο ανδρών στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού παραδέχονταν πως θα ήταν πολύ καλύτερο αυτή η συζήτηση να γίνει αφού έχει ολοκληρωθεί η συνεννόηση του οικονομικού επιτελείου με τους θεσμούς.

Τα κυβερνητικά στελέχη δίνουν μεγάλη σημασία στις τηλεδιασκέψεις των τελευταίων ημερών, στις οποίες θα δίνεται έμφαση στα κόκκινα δάνεια, στον ΦΠΑ στην εκπαίδευση και στις 100 δόσεις.

Για το θέμα των πλειστηριασμών Α’ κατοικίας, σύμφωνα με πληροφορίες, φαίνεται να υπάρχει νέα βελτιωμένη πρόταση από την ελληνική πλευρά. Από 200.000 ευρώ στα 180.000 ευρώ η αντικειμενική αξία για την προστασία από τους πλειστηριασμούς και το εισόδημα κάτω από το οποίο θα απαγορεύονται, να πέφτει από τα 35.000 ευρώ στα 32.000 ευρώ.

Οι αποστάσεις, πάντως των δυο πλευρών φαίνεται να είναι μεγάλη αφήνοντας ανοιχτό ακόμα και το ενδεχόμενο το συγκεκριμένο ζήτημα να μην κλείσει στο Eurogroup της Δευτέρας.

Όσον αφορά το θέμα του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση κυβερνητικές πηγές επέμεναν, πως όπως δείχνουν τα πράγματα, η λύση εξακολουθεί να κινείται γύρω από τα τυχερά παιχνίδια του ΟΠΑΠ, καθώς δείχνουν να ξεπερνιώνται τα νομικά προβλήματα που υπήρχαν.

Διαφορά εξακολουθεί να υπάρχει και στο ζήτημα των γενοσήμων με τους δανειστές να ζητούν μεγαλύτερη απελευθέρωση και μικρότερη προστασία των φαρμακοβιομηχάνων.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα