Μετατάξεις στη Βουλή: Το τηλεφώνημα Τσίπρα που οδήγησε στην παραίτηση τη Χριστοδουλοπούλου
Η παραίτηση μετά "συγγνώμης" της κ. Χριστοδουλοπούλου έλαβε χώρα κατόπιν τηλεφωνήματος του πρωθυπουργού. Τι αποκαλύπτουν τα Παιχνίδια Εξουσίας και ο Βασίλης Σκουρής.
- 07 Ιουνίου 2019 10:32
Το παρασκήνιο της παραίτησης της Τασίας Χριστοδουλοπούλου αποκάλυψε ο Βασίλης Σκουρής στα Παιχνίδια Εξουσίας στο ραδιόφωνο του Νews 24/7 στους 88,6.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, μετά τις αντιδράσεις για τις δηλώσεις της πρώην αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για τη μετάταξη της κόρης της στη Βουλή, η ίδια δέχθηκε χθες τηλεφώνημα από τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, κάτι που την οδήγησε στην παραίτηση.
H κ. Xριστοδουλοπούλου δεν θα μπορούσε ούτως ή άλλως να κατέβει στον Πειραιά και έψαχνε εκλογική περιφέρεια στην Α’ Αθηνών, όπου οι πιθανότητες επανεκλογής της θα ήταν ούτως ή άλλως μηδενικές.
Έτσι, σήμερα το πρωί, μέσα από την τηλεόραση του ΑΝΤ1, ζήτησε “συγγνώμη από τον ΣΥΡΙΖΑ, την κυβέρνηση, τους φίλους και τους συντρόφους” της όπως είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας πως δεν θα είναι υποψήφια. “Δυστυχώς δεν μπορώ να επανορθώσω με διαφορετικό τρόπο, παρά μόνο με το ελάχιστο που μπορώ: Να μη συμμετέχω ως υποψήφια στις εθνικές εκλογές” είπε χαρακτηριστικά.
Η κ. Χριστοδουλοπούλου είχε δηλώσει πως “αξιοποιήθηκαν γνωριμίες” για τη μετάταξη και υποστήριξε ότι η κόρη της δεν επιβαρύνει το Δημόσιο, “αφού ήδη εργαζόταν σε αυτό και πριν τη μετάταξή της στη Βουλή”.
Χθες άλλωστε παραιτήθηκαν δύο συγγενείς εργαζομένων στη Βουλή για λόγους ευθιξίας.
Εξηγήσεις Βούτση
«Στη Βουλή δεν έγινε ούτε μία μονιμοποίηση, δεν προσελήφθη ούτε ένας μόνιμος υπάλληλος, αλλά οι 17 θέσεις που υπήρχαν λόγω του 1 προς 4 θα έρθουν όλες μέσω ΑΣΕΠ για συγκεκριμένους χώρους της Βουλής. Ήδη 1000 νέοι άνθρωποι με πολλά προσόντα βρίσκονται σε αυτές τις ακροάσεις» τόνιζε χθες το βράδυ ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra.
«Επίσης τακτοποιήσαμε μεγάλες εκκρεμότητες οι οποίες είχανε μείνει όπως π.χ. ανανεώσαμε μία και δύο φορές όλες τις συμβάσεις όσων τα προηγούμενα χρόνια εργάζονταν και κυρίως πετύχαμε να μην υπάρχουν αργομισθίες, να δουλεύουν όλοι σε μια Βουλή η οποία απέκτησε καινούργια τμήματα και ταυτόχρονα τακτοποιήσαμε με ίσως και ομόφωνη απόφαση της Βουλής και της Επιτροπής Κανονισμού, 68 ειδικούς φρουρούς των οποίων έληγαν οι 5ετείς ανανεούμενες θητείες» είπε και πρόσθεσε «και σας τα λέω αυτά διότι αντιλαμβάνεστε ότι δεν έχουν καμία σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ αυτά τα οποία ειπώθηκαν σήμερα και αναγράφηκαν σήμερα. Δυστυχώς θα πρέπει οι συνάδελφοί σας να αντιληφθούν ότι θα πρέπει να επανορθώσουν».
Ο κ. Βούτσης επισήμανε ότι «για το ζήτημα των αποσπάσεων, υπάρχει ο νόμος περί κινητικότητας, ο 4440/16. Η Βουλή ήταν εκτός αυτού του νόμου, δεν είχε κάνει χρήση μέχρι το 2018» και σημείωσε:
«Μας έφεραν την πρόταση η Βουλή να ενταχθεί στο σύστημα κινητικότητας του δημοσίου έτσι ώστε όσοι επιθυμούν από όσους εργάζονταν από το 2003, 2005, 2007, 2015 στη Βουλή και είναι από υπουργεία ή από τον δημόσιο τομέα να μπορούν πλέον να μεταταχθούν και να εργάζονται στη Βουλή. Όταν μιλάμε για αποσπασμένους και αυτό πρέπει να το καταλάβει ο κόσμος δεν έχουν καμία σχέση με βουλευτές και βουλευτικά γραφεία. Δεν είναι οι αποσπασμένοι των βουλευτών, είναι αποσπασμένοι στις υπηρεσίες της Βουλής εδώ και χρόνια και εργάζονται σε αυτές».