Μετωπική της κυβέρνησης με τους γιατρούς του ΕΣΥ

Διαβάζεται σε 2'
Παύλος Μαρινάκης
Παύλος Μαρινάκης INTIME NEWS

Σκληρή γραμμή έναντι των αναισθησιολόγων των νοσοκομείων παίδων από Υγείας και Μαξίμου. Με τις απειλές Γεωργιάδη συμφώνησε ο Μητσοτάκης. Για “επαναστατική γυμναστική” έκανε λόγο ο Π. Μαρινάκης

Τη σύγκρουση με τους αναισθησιολόγους των νοσοκομείων παίδων, που απεργούν ζητώντας να καλυφθούν άμεσα τα δραματικά κενά, επιλέγει η κυβέρνηση, απειλώντας ότι θα φέρει ιδιώτες στο ΕΣΥ.

Τη γραμμή έδωσε ο υπουργός Υγείας, Αδωνις Γεωργιάδη, ο οποίος μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ προειδοποίησε τους απεργούς γιατρούς του ΕΣΥ ότι: “Υπάρχουν και αλλού πορτοκαλιές που κάνουν πορτοκάλια, υπάρχει και ο ιδιωτικός τομέας. Εγώ δεν θα διστάσω να χρησιμοποιήσω τον ιδιωτικό τομέα.”

Ενώ ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, υπερθεμάτισε κληθείς κατά τη συνέντευξη του νωρίτερα σήμερα στα Παραπολιτικά FM να σχολιάσει τις δηλώσεις Γεωργιάδη, λέγοντας: “Και πολύ καλά θα κάνει. Όταν ένα ζήτημα τόσο ευαίσθητο όσο τα παιδικά χειρουργεία εργαλειοποιείται, το κράτος καλά θα κάνει να αντιδράσει”.

Σε ακόμη πιο υψηλούς τόνους κινήθηκε στη συνέχεια στο briefing ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Καταρχήν διαβεβαίωσε ότι θα δρομολογηθούν πλήρως μέσα στο χρόνο και οι 6.500 διορισμοί στο ΕΣΥ, ενώ επικαλέστηκε ότι έχουν γίνει αυξήσεις στις εφημερίες και σε κάποιες ειδικότητες.

“Υπάρχουν όμως και έκτακτες περιστάσεις και όταν αυτές αφορούν παιδιά δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια. Στο Παίδων έχουν ολοκληρωθεί τα διαδικαστικά για τρεις νέους αναισθησιολόγους, ενδεχομένως και τέσσερις, και γίνεται χρήση έκτακτων λύσεων από άλλα νοσοκομεία”, είπε επίσης ο κ. Μαρινάκης. Υποστήριξε δε ότι “κάποιοι βλέπουν αφορμή για επαναστατική γυμναστική και φτηνό συνδικαλισμό”.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι: “Θα γίνει ό,τι χρειαστεί από το υπουργείο Υγείας και πολύ καλά κάνει ο υπουργός Υγείας, όπως είπε και ο πρωθυπουργός, για να μη μείνουν πίσω τα χειρουργεία των παιδιών”. Δήλωσε επίσης: “Δεν είναι πάνω από τη δημόσια υγεία η επαναστατική γυμναστική κάποιων που έχουν κουράσει. Ολος αυτός ο δήθεν επαναστατικός ακτιβισμός δεν έλυσε κανένα πρόβλημα”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα