Μιλένα Αποστολάκη: “Τυχοδιωκτική απόπειρα αντιπερισπασμού” η τροπολογία για την επιστολική ψήφο

Διαβάζεται σε 2'
Μιλένα Αποστολάκη: “Τυχοδιωκτική απόπειρα αντιπερισπασμού” η τροπολογία για την επιστολική ψήφο
Μιλένα Αποστολάκη EUROKINISSI

Ως μια “τυχοδιωκτική πρωτοβουλία” της αρμόδιας υπουργού, χαρακτήρισε η Μιλένα Αποστολάκη την αιφνιδιαστική τροπολογία για την επιστολική ψήφο των αποδήμων και στις βουλευτικές εκλογές.

ΟΙ αντιδράσεις της αντιπολίτευσης στην αιφνιδιαστική τροπολογία της Νίκης Κεραμέως για επέκταση της επιστολικής ψήφου των κατοίκων του εξωτερικού και στις βουλευτικές εκλογές, μεταφέρθηκαν και στη Βουλή κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών.

Κατά την ομιλία της, η βουλεύτρια του ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής, Μιλένα Αποστολάκη, έκανε λόγο για “αντιθεσμική λειτουργία” της κυβέρνησης, την οποία κυβέρνηση χαρακτήρισε “ανίκανη” να οικοδομήσει συναινέσεις και να προωθήσει ώριμες και ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις.

“Χωρίς θεσμική υπευθυνότητα και δημοκρατική διαβούλευση η κυβέρνηση παρέκαμψε την διακομματική επιτροπή σε ένα νομοσχέδιο εκλογικής νομοθεσίας και με τη χτεσινή τυχοδιωκτική απόπειρα πολιτικού αντιπερισπασμού ολοκληρώνει την αντιθεσμική της λειτουργία.

Η κατάθεση τροπολογίας που επιφέρει τροποποίηση της εκλογικής νομοθεσίας για την οποία το Σύνταγμα απαιτεί αυξημένη πλειοψηφία 2/3 αποδεικνύει ότι έχουμε μια κυβέρνηση κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών, ανίκανη να οικοδομήσει συναινέσεις και να προωθήσει ώριμες και ολοκληρωμένες μεταρρυθμίσεις. Ένας μικροκομματικός καιροσκοπισμός επιχειρείται να μεταμορφωθεί σε μεταρρυθμιστικό οίστρο”, δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αποστολάκη.

Και πρόσθεσε: “Η επιστολική ψήφος οφείλει να ενταχτεί στις δυνατότητες τις οποίες η οργανωμένη πολιτεία προσφέρει στους εκλογείς ως διευκόλυνση της άσκησης του εκλογικού δικαιώματος όχι ως υποκατάσταση. Σε κάθε περίπτωση αυτό που θα έπρεπε να έχει επιδιωχθεί είναι ένας διακομματικός διάλογος που το βέβαιο είναι ότι μόνο να προσφέρει θα είχε στην κυβερνητική πλειοψηφία η οποία παραπαίει ανάμεσα στο πλαστό συναινετικό εκσυγχρονιστικό της αφήγημα και την παλαιοκομματική κουτοπόνηρη και μικροκομματική της λειτουργία”.

“Δεν έχετε κουλτούρα διαλόγου και συναίνεσης και αυτό αντανακλάται όχι μόνο στην κακή νομοθέτηση ,αλλά και στην χτεσινή τυχοδιωκτική σας πρωτοβουλία”, ανέφερε καταλήγοντας η κ. Αποστολάκη.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα