Μηνύματα Παυλόπουλου με πολλούς αποδέκτες

Μηνύματα Παυλόπουλου με πολλούς αποδέκτες
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ Π.τ. Δ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΚΥΠΡΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΝΙΚΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗ--ΦΩΤΟ ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI Eurokinissi

Καμία απόσταση μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου είπε πρόεδρος της Δημοκρατίας σημειώνοντας με νόημα ότι πρέπει να πάψουν να υπάρχουν οποιεσδήποτε σπερμολογίες οι οποίες – το τονίζω – πέραν του ότι απέχουν πόρρω της αληθείας βλάπτουν την Εθνική μας υπόθεση

Την κοινή θέση Ελλάδας και Κύπρου για λύση χωρίς εγγυήσεις και τουρκικά στρατεύματα επανέλαβαν ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος και ο Κύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης ύστερα από σημερινή συνάντησή τους στη Λευκωσία.

Ο κ. Παυλόπουλος που  βρίσκεται στην Κύπρο για να παραστεί σε εκδήλωση για τα 40 χρόνια από το θάνατο του αρχιεπισκόπου Μακαρίου, έδωσε απαντήσεις με πολλούς αποδέκτες σημειώνοντας ότι η Ελλάδα συμπαρίσταται στην Κύπρο, χωρίς καμία επιφύλαξη. Ο κ. Παυλόπουλος αναφέρθηκε στο εξαιρετικό κλίμα και την αρραγή ενότητα που υπάρχει ανάμεσα σε Κύπρο και Ελλάδα, τονίζοντας ότι ποτέ στο παρελθόν οι δύο χώρες δεν ήταν τόσο ενωμένες, όσον αφορά την επίλυση του Κυπριακού, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα ακούστηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστημα -ακόμη και από Κυπριακά μέσα- περί προβλήματος στις συνεννοήσεις μεταξύ του Έλληνα ΥΠΕΞ και του κ. Αναστασιάδη.

Αναφερόμενος στις συνομιλίες, ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι δεν υπάρχουν πιέσεις, αλλά αντιθέτως υπάρχει συμπαράσταση κυρίως από την πλευρά των οργάνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις θέσεις τις οποίες έχουμε καθορίσει.

Κάλεσε όλους να αντιληφθούν ότι υπερασπιζόμενοι την κυριαρχία της Κύπρου κατά την επίλυση του Κυπριακού, υπερασπίζονται την κυριαρχία των κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η Τουρκία, είπε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, πρέπει να δεχθεί μια λύση που να αφήνει την Κύπρο να πορευθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης.

Χαρακτήρισε παράλληλα αναχρονιστικά και απαράδεκτα τα θέματα των εγγυήσεων και της παραμονής τουρκικών στρατευμάτων στην Κύπρο, λέγοντας ότι δημιουργούν επικίνδυνα προηγούμενα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Παυλόπουλο στο Προεδρικό Μέγαρο, ο κ. Αναστασιάδης αναφέρθηκε στην «άψογη συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση» την οποία ευχαρίστησε για την αμέριστη συμπαράστασή της.

Ο Ν. Αναστασιάδης εξέφρασε την ελπίδα ότι η τουρκοκυπριακή πλευρά θα συνειδητοποιήσει ότι δεν είναι με τη ρητορική των απαράδεκτων θέσεων που επιτυγχάνεται κοινά αποδεκτός συμβιβασμός, τόσο σε σχέση με θέματα που άπτονται της εσωτερικής πτυχής όσο και στα θέματα ασφάλειας.

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας αναφέρθηκε σε

Μάλιστα αμέσως μετά τη συνάντηση ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ευχαρίστησε τον Έλληνα ομόλογο του, με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, γράφοντας ” Ευχαριστώ τον Πρόεδρο Παυλόπουλο για τη στήριξη του ίδιου, αλλά και της Ελληνικής Κυβέρνησης στις προσπάθειες μας για επίτευξη λύσης”.

Το ευχαριστώ του Προέδρου Αναστασιάδη τόσο στον κ.Παυλόπουλο όσο και στην ελληνική κυβέρνηση δείχνει πως δύο πλευρές διατηρούν μια καλή συνεργασία, παρά τα δημοσιεύματα για πιθανές τριβές και καυγάδες που άλλωστε έχουν πολλάκις διαψευστεί από τον Έλληνα ΥΠΕΞ, κ.Κοτζιά.

Σ’ αυτές τις φήμες αναφέρθηκε με σχόλιο του και ο Έλληνας Πρόεδρος λέγοντας προς τον κ.Αναστασιάδη: “Ευχαριστούμε όλοι και σ’ ευχαριστούμε και σένα προσωπικά γιατί φέρεις το βάρος της διαπραγμάτευσης, της εκπροσώπησης. Το καθιστώ σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης έχει αυτή την ευθύνη και αυτή την τιμή, όλοι οι υπόλοιποι του συμπαριστάμεθα. Και του συμπαριστάμεθα χωρίς την παραμικρή επιφύλαξη. Αυτό για να πάψουν να υπάρχουν οποιεσδήποτε σπερμολογίες οι οποίες – το τονίζω – πέραν του ότι απέχουν πόρρω της αληθείας βλάπτουν την Εθνική μας υπόθεση.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα