Μηνύματα Σαμαρά εντός και εκτός Ελλάδας, με το βλέμμα στις αγορές

Μηνύματα Σαμαρά εντός και εκτός Ελλάδας, με το βλέμμα στις αγορές
Sooc.gr

Τι είπε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου. Επίθεση σε όσους "υπονομεύουν τη σταθερότητα της χώρας"

Της Βίκυς Σαμαρά

Μηνύματα εντός και εκτός της χώρας, έστειλε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς κατά την εισήγησή του στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, την ώρα που τα σενάρια πρόωρων εκλογών έχουν φουντώσει τις τελευταίες μέρες κ αι το χρηματιστήριο βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση.

Ο Αντώνης Σαμαράς, έστειλε στις αγορές μήνυμα  πολιτικής σταθερότητας, συνέχισης των μεταρρυθμίσεων και αποφυγής μονομερών ενεργειών από την πλευρά της κυβέρνησης.

“Ας το ακούσουν όλοι εντός και εκτός της χώρας. Η κυβέρνηση δεν θα αφήσει και δεν θα επιτρέψει καμία παρέκκλιση από τη συνταγματική τάξη. Ούτε από τη δημοκρατική νομιμότητα, ούτε από την πολιτική σταθερότητα, ούτε από την οικονομική πολιτική εξυγίανσης και μεταρρυθμίσεων. Από αυτή την ευθεία γραμμή δεν θα παρεκκλίνουμε ούτε χιλιοστό. Ανακτήσαμε την αξιοπιστία της Ελλάδας με πολύ κόπο. Τώρα που η πολιτική μας δίνει καρπούς δεν θα αφήσουμε τίποτα και κανέναν να την υπονομεύσει”, είπε ο πρωθυπουργός απευθυνόμενος στους υπουργούς του.

Ο πρωθυπουργός απέδωσε τις αντιδράσεις των αγορών σε βάρος της χώρας, στη στάση της αντιπολίτευσης, την οποία κατηγόρησε για ευθεία υπονόμευση της σταθερότητας και τόνισε ότι προσπαθεί ( σ.σ. η αξιωματική αντιπολίτευση) να ματαιώσει την έξοδο από την κρίση, απειλώντας βουλευτές ενόψει της ψηφοφορίας για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.

“Κάποιοι θέλουν με κάθε τρόπο να προκαλέσουν εκλογές τώρα, γιατί ξέρουν ότι αργότερα θα είναι γι’ αυτούς πολύ αργά. Η Ελλάδα θα πηγαίνει όλο και καλύτερα στο εξής, αυτό τους τρομάζει και θέλουν να το εμποδίσουν. Με τη βοήθειά σας δεν θα το καταφέρουν”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς

Ενδιαφέρον έχει ότι ο κ. Σαμαράς σημείωσε ενόψει της επόμενης φάσης της αξιολόγησης,  ότι αποφεύγουμε εκείνο που οι άλλοι επιζητούν, δηλαδή τη σύγκρουση με τους εταίρους μας και μάλιστα από θέση αδυναμίας.

Ο πρωθυπουργός, ζήτησε συντονισμό ανάμεσα στα υπουργεία και να συνεργάζονται περισσότερο οι υπουργοί με τους βουλευτές, γιατί οι κοινοβουλευτικές ομάδες, οι οποίες στηρίζουν την κυβέρνηση, σηκώνουν πολύ μεγάλο βάρος.

Η συνεδρίαση του Υπουργικού, συνεχίστηκε, με τον υπουργό Ανάπτυξης Ν. Δένδια να παρουσιάζει στοιχεία για τα 12 δισ. του ΕΣΠΑ μέχρι 2015, εκ των οποίων τα 4,2 δισ. είναι από το ΕΣΠΑ του 2007-2013, τα 4,9 εμπροσθοβαρή από το επόμενο ΕΣΠΑ και τα 2,9 phasing.

Επίσης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης, παρουσίασε τη Νέα Αγροτική Πολιτική και στο σημείο αυτό έκανε και πάλι παρέμβαση ο πρωθυπουργός.

“Ωραία όλα αυτά, αλλά κάποιος πρέπει να βγαίνει να τα λέει, να μη βγαίνουν μόνο δύο άνθρωποι”, είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος ο υπουργός Επικρατείας,  Δημήτρης Σταμάτης σημείωσε ότι “θα πρέπει να γνωστοποιούνται αυτά στον κόσμο και οι βουλευτές να είναι η γέφυρα με τους πολίτες”.

Το Υπουργικό Συμβούλιο ολοκληρώθηκε λίγο μετά τις 19:30.

(Πηγή φωτογραφίας: Sooc.gr)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα