Μητρόπουλος: Οδηγούμεθα σε τραγωδία. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα
Για "ένα από τα σκληρότερα νομοσχέδια που περνά ποτέ κυβέρνηση μεταπολεμικά" έκανε λόγο ο Αλέξης Μητρόπουλος αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα που συζητείται στη Βουλή
- 14 Δεκεμβρίου 2015 09:21
“Οδηγούμεθα σε τραγωδία. Δεν βγαίνει το πρόγραμμα, δεν μπορεί να το σηκώσει ο λαός”, υπογράμμισε ο Αλέξης Μητρόπουλοςμιλώντας στην εκπομπή “Κοινωνία Ώρα MEGA”, ο οποίος έκανε λόγο για “ένα από τα σκληρότερα νομοσχέδια που περνά ποτέ κυβέρνηση μεταπολεμικά”.
Αναφερόμενος στο Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων, τόνισε ότι “είναι αποφράς μέρα για τον εθνικό πλούτο”, καθώς όπως εξήγησε “θα σωρεύονται πάσης φύσεως σημαντικά περιουσιακά στοιχεία του κράτους για να περνάνε στο Ταμείο με ένα σημαντικό ελεγκτικό ποσοστό το οποίο θα έχουν οι δανειστές”.
“Θεωρώ ότι αρχίζει συσσώρευση εθνικού πλούτου επί σκοπώ ρευστοποίησης εάν υπάρξει ανάγκη να περάσει στους δανειστές”, σημείωσε χαρακτηριστικά, υποστηρίζοντας ότι “με το νέο Ταμείο που θα έχει αδιαφανή έλεγχο θα περνάνε περιουσιακά στοιχεία του έθνους, του λαού μας, σε ξένους επ΄ωφελεία για το χρέος”.
Σε ό,τι αφορά τη συμφωνία μεταξύ κυβέρνησης – δανειστών για τον ΑΔΜΗΕ ο κ. Μητρόπουλος είπε ότι με το 49% σε ιδιώτες “η ουσιαστική διαχείριση” θα περάσει σε χέρια πέρα από το δημόσιο.
Για τα “κόκκινα” επιχειρηματικά δάνεια εκτίμησε ότι το σύστημα που περνάει αύριο “είναι σκληρότερο” από αυτό που πέρασε και αντικατέστησε το νόμο Κατσέλη.
“Η εκχώρηση των κόκκινων επιχειρηματικών δανείων στις ξένες εισπρακτικές διωκτικές ιδιωτικές εταιρίες είναι έγκλημα κατά του λαού μας”, τόνισε, ενώ μίλησε για “όλεθρο” μετά τις 16 Φεβρουαρίου:
“Μέχρι τις 15 σου προστατεύει μόνο ό,τι στηρίζει την πρώτη κατοικία. Όλο το άλλο μπαίνει μέσα. Από εκεί και πέρα φαίνεται ότι απελευθερώνει τα πάντα. Δηλαδή ο απόλυτος όλεθρος έρχεται μετά τις 16 Φλεβάρη”.
Επιπλέον, εκτίμησε ότι “η αποσύνδεση εφεξής μισθολογίου – βαθμολογίου” θα σημάνει “καταβύθιση των μισθών των δημοσίων υπαλλήλων σε βάθος δεκαετίας”, εξηγώντας ότι μέχρι τώρα όποιος συμπλήρωνε διετία – τρίετία έπαιρνε βαθμό αλλά ταυτόχρονα και μια αύξηση, κάτι που δεν θα γίνεται πλέον.