Μητσοτάκης: Ευχαριστώ τους παραδοσιακούς φίλους της ΝΔ, χωρίς αυτούς θα είχαμε την τύχη του ΠΑΣΟΚ

Διαβάζεται σε 3'
Κυριάκος Μητσοτάκης
Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME

Από την Κοζάνη ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα συσπείρωσης τόσο στην παραδοσιακή βάση της ΝΔ όσο και στους ψηφοφόρους που δεν προέρχονται από το χώρο αυτό. “Αυτά που θα συμβούν στην Ευρώπη, θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας”, είπε.

Νέο μήνυμα συμμετοχής στις ευρωεκλογές και συσπείρωσης, πρώτα της παραδοσιακής βάσης της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και των πασοκογενών της ψηφοφόρων, έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη.

“Να ευχαριστήσω τους παραδοσιακούς παλιούς πιστούς οπαδούς και φίλους της ΝΔ. Σήμερα η παράταξη είναι στα πάνω της αλλά έχουμε διαχειριστεί και ήττες. Και αν δεν είχαμε τους παραδοσιακούς μας φίλους κοντά και σε δύσκολες στιγμές, θα είχαμε ενδεχομένως την τύχη άλλων κομμάτων, που αγωνίζονται σήμερα μπας και καταφέρουν να φτάσουν στη δεύτερη θέση”, σχολίασε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος εμμέσως πλην σαφώς στο ΠΑΣΟΚ.

Ευχαρίστησε όμως και τους ψηφοφόρους που δεν ήταν πάντα φίλοι της ΝΔ, όπως είπε, αλλά συστρατεύθηκαν μαζί της τα τελευταία χρόνια. “Μας εμπιστεύθηκαν και πολίτες που δεν άνηκαν στον παραδοσιακό χώρο της ΝΔ”, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης και κάλεσε παραδοσιακούς και κεντρογενείς ψηφοφόρους της ΝΔ: “Να συμπορευθούμε όλοι μαζί. Να απαντήσουμε στην αδράνεια και αδιαφορία. Γιατί αυτά που θα συμβούν στην Ευρώπη θα επηρεάσουν τις ζωές όλων μας“.

Ο κ. Μητσοτάκης ξεκίνησε άλλωστε την ομιλία του σε πολίτες στην Κοζάνη επαναλαμβάνοντας ότι η Ευρώπη έχει αφήσει παντού το αποτύπωμα της στη χώρα μας, υποστηρίζοντας ότι “η ΝΔ είναι κατεξοχήν η παράταξη της Ευρώπης” και κάνοντας μνεία στον Κωνσταντίνο Καραμανλή.

Τα στοιχήματα της επόμενης ημέρας στην ΕΕ

“Οι εκλογές της 9ης Ιουνίου θα καθορίσουν εάν θα συνεχίσουμε να ακουγόμαστε με ισχυρή φωνή στα κέντρα λήψης αποφάσεων της ΕΕ”, δήλωσε ο πρωθυπουργός. Αναφέρθηκε σε ΚΑΠ, ΕΣΠΑ, μεταναστευτική πολιτική, Ταμείο Ανάκαμψης. Ενώ έκανε ειδική μνεία στην ευρωπαϊκή χρηματοδότηση παραγωγικών επενδύσεων σε Κοζάνη και Πτολεμαϊδα για μία ομαλή “πράσινη μετάβαση” στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας.

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε επίσης ότι νωρίτερα συναντήθηκε με εργαζόμενους της ΔΕΗ. “Θέλω να θυμίσω που ήταν ΔΕΗ το 2019 και που είναι σήμερα. Τη σώσαμε. Στηρίξαμε τους εργαζόμενους. Πληρώνει καλύτερους μισθούς”, πρόσθεσε.

Ο πρωθυπουργός όρισε ως στοιχήματα της επόμενης ημέρας στην ΕΕ το νέο Ταμείο Ανάκαμψης, τη νέα ΚΑΠ, τη συζήτηση για ένα κοινό ευρωπαϊκό αμυντικό ταμείο, τη συνεχιση της μεταναστευτικής πολιτικής με στόχο τη χρηματοδότηση του φράχτη στον ‘Έβρο από την Κομισιόν, τη δημογραφική πολιτική.

“Όλοι οι άλλοι δεν έχουν πει κουβέντα για την Ευρώπη. Αντιμετωπίζουν τις ευρωεκλογές μόνο ως ευκαιρία για μήνυμα στην κυβέρνηση”, σχολίασε ο κ. Μητσοτάκης και εκτίμησε ότι οι πολίτες θα στείλουν όντως μήνυμα, αλλά μήνυμα σταθερότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα