Μητσοτάκης για Αυγενάκη: Τέτοιες συμπεριφορές δεν γίνονται ανεκτές

Διαβάζεται σε 3'
Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σακελλαροπούλου
Κ. Μητσοτάκης και Κ. Σακελλαροπούλου INTIME

Στα “νταηλίκια” Αυγενάκη, που οδήγησαν στη διαγραφή του από την ΚΟ της ΝΔ, αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντησή του με την Κ. Σακελλαροπούλου, τονίζοντας ότι οι πολίτες έχουν υψηλές απαιτήσεις.

Μήνυμα με αφορμή τη διαγραφή του Λευτέρη Αυγενάκη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνάντησή του με την Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Συμπεριφορές που δείχνουν ότι οι πολιτικοί θεωρούν πως ανήκουν σε διαφορετική συνομοταξία από τους υπόλοιπους πολίτες δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες.

Ο κ. Μητσοτάκης δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον πρώην υπουργό, αλλά είπε: “Θα ήθελα να σταθώ σε ένα ζήτημα το οποίο με απασχολεί ιδιαίτερα και έχει να κάνει και με το μήνυμα που οι πολίτες μας έστειλαν στις ευρωεκλογές.” 

Τόνισε ότι: “Οι πολίτες ζητούν αποτελεσματικότητα, έχουν όμως και υψηλές απαιτήσεις ως προς τη συμπεριφορά” και πρόσθεσε: “Τίποτα δεν ενοχλεί τους πολίτες περισσότερο από συμπεριφορές που προβάλλουν μία εικόνα ότι οι πολιτικοί είναι σε διαφορετική συνομοταξία πολιτών, που μπορούν να φέρονται με διαφορετικό τρόπο.” 

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε στη συνέχεια: “Τέτοιες  συμπεριφορές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές. Διότι τραυματίζουν συνολικά την αξιοπιστία του πολιτικού συστήματος και τη μεγάλη προσπάθεια που κάνουμε να χτίσουμε ξανά σχέση εμπιστοσύνης με τους πολίτες”.

Ο Μητσοτάκης θέλει τώρα να εστιάσει στην καθημερινότητα

Ο πρωθυπουργός εστίασε κατά τα λοιπά στα ζητήματα της καθημερινότητας. “Είναι ενθαρρυντικό ότι πρώτη φορά έχουμε στοιχεία όχι μόνο για περιορισμό του πληθωρισμού, αλλά και για μείωση τιμών στα ράφια των σουπερμάρκετ τον Ιούνιο”, είπε και εκτίμησε ότι: “Είναι η πρώτη ένδειξη ότι ο πόλεμος που έχουμε κηρύξει στην ακρίβεια έχει αποτελέσματα”. 

Τόνισε ότι η μάχη αυτή θα συνεχιστεί και αναφέρθηκε και στις πρωτοβουλίες, που έχει αναλάβει σε ευρωπαϊκό επίπεδο με την επιστολή στην Πρόεδρο της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν για να υπάρξει ευρωπαϊκή αντιμετώπιση στο ζήτημα διαφοροποιημένων τιμών σε προϊόντα πολυεθνικών σε χώρες μέλη της ΕΕ.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στην επίσκεψη του στο αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, όπου είδε τα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία που βγαίνουν σύντομα στους δρόμους της Αθήνας. Καθώς και στους 10.000 μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών, που ανακοίνωσε χθες το υπουργείο Παιδείας.

Σημείωσε ότι οι μισοί σχεδόν από αυτούς τους διορισμούς αφορούν αντικαταστάσεις εκπαιδευτικών που βγαίνουν στη σύνταξη με βάση τον κανόνα “ένα προς ένα”. Το υπόλοιπο κομμάτι όμως αφορά μετάπτωση αναπληρωτών σε καθεστώς μονιμότητας, γεγονός που χαρακτήρισε σημαντικό γιατί δίνει εργασιακή ασφάλεια στους εκπαιδευτικούς και αντιμετωπίζεται η στρέβλωση να υπάρχει μεγάλος αριθμός αναπληρωτών που τον έναν χρόνο βρίσκονται στη μία γωνία της χώρας και τον άλλο σε άλλη.

Ο διάλογος του Κ. Μητσοτάκη με την Κ. Σακελλαροπούλου

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα