Μητσοτάκης για εμβόλιο: Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, που ανταποκρίνεται στη λογική

Μητσοτάκης για εμβόλιο: Υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, που ανταποκρίνεται στη λογική
Συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Γ.Τ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ EUROKINISSI

Μήνυμα για τον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού έστειλε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο πρωθυπουργός, ενόψει και της εφαρμογής των νέων μέτρων από το Σάββατο.

Στη γραμμή ότι η πανδημία του κορονοϊού δεν έχει ξεφύγει από τον έλεγχο επέμεινε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, στέλνοντας εκ νέου μήνυμα υπέρ του εμβολιασμού.

Ενόψει και της εφαρμογής των νέων μέτρων από το Σάββατο, ο πρωθυπουργός ξεκινώντας παραδέχθηκε ότι υπάρχει όντως μία σημαντική έξαρση κρουσμάτων, η οποία είναι πρωτίστως έξαρση περιστατικών μεταξύ ανεμβολίαστων, αλλά και μεγάλη πίεση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας στη Βόρεια Ελλάδα.

“Υπάρχει όμως και η άλλη όψη της πραγματικότητας: ότι μόνο τις τελευταίες τρεις μέρες κλείστηκαν πάνω από 60.000 νέα ραντεβού για πρώτους εμβολιασμούς και η ροή για την 3η αναμνηστική δόση είναι σταθερή, 30.000 περίπου ραντεβού την ημέρα”, πρόσθεσε θέλοντας να δώσει μία νότα αισιοδοξίας και την αίσθηση ότι δεν έχει βαλτώσει η εμβολιαστική προσπάθεια.

Ο κ. Μητσοτάκης υπενθύμισε μάλιστα ότι πέρυσι τον Δεκέμβριο, σε μία μέτρηση η οποία είχε γίνει, μόλις το 33% των ενηλίκων μας έλεγαν ότι θα εμβολιαστούν σίγουρα, ενώ 11 μήνες μετά είναι εμβολιασμένο το 73% των ενηλίκων Ελλήνων.

“Το αναφέρω γιατί απέναντι στο φόβο και στην εύκολη κριτική υπάρχει και η άλλη Ελλάδα, η οποία ανταποκρίνεται στο κάλεσμα της λογικής, ανταποκρίνεται στην πολιτική της πειθούς και διαψεύδει τους αρνητές της αλήθειας, όσο και τους αρνητές της συστράτευσης απέναντι σε μία εθνική πρόκληση”, τόνισε ο πρωθυπουργός και κατέληξε:

“Το μήνυμα, λοιπόν, σε αυτούς που ποντάρουν σε τεχνητούς διχασμούς παραμένει ένα: εμβολιαζόμαστε, ενωνόμαστε, παίρνουμε τις ζωές μας πίσω και προχωράμε.”

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα