Μητσοτάκης για Κασσελάκη: Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha INTIME

Επίθεση στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε τηλεοπτική του συνέντευξη. Τι είπε για την ακρίβεια, τα social media, τα Τέμπη και τη σύζυγό του.

Δριμεία κριτική στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη, αναφορικά με την κατάθεση του πόθεν έσχες άσκησε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια συνέντευξής του στον τηλεοπτικό σταθμό ALPHA.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον Alpha INTIME

«Θα έπρεπε να έχει ήδη καταθέσει το πόθεν έσχες του» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο ίδιος υποστήριξε ότι «η χώρα δεν έχει ανάγκη από έναν μαθητευόμενο μάγο», ενώ εκτίμησε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει επιλέξει μια εικόνα όπου «το όρια της δημόσιας και της ιδιωτικής ζωής είναι δυσδιάκριτα».

«Θα περίμενα από την αντιπολίτευση κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές»

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στα περί συγκάλυψης στην τραγωδία των Τεμπών, κάνοντας λόγο για εργαλειοποίηση από την αντιπολίτευση. «Είναι βαθιά προσβλητική αυτή η κατηγορία» είπε χαρακτηριστικά, ενώ για την απόφαση να συμπεριλάβει τον Κώστα Καραμανλή στα ψηφοδέλτια των εθνικών εκλογών είπε ότι «εν πολλοίς αυτή η επιλογή κρίθηκε από τους ψηφορόρους της εκλογικής του περιφέρειας».

«Σε όσους πιστεύουν για ποινικές πολιτικές ευθύνες, να έρθουν στη Βουλή. Το δικό μου χρέος να αφήσω τη Δικαιοσύνη να κάνει απερίσπαστα τη δουλειά της» πρόσθεσε.

Με αφορμή τις αντιδράσεις για την επιστολή που έστειλε στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, o κ. Μητσοτάκης παρατήρησε ότι «με στενοχωρεί ότι δεν μπορούμε να βρούμε κοινό βηματισμό σε εθνικές πολιτικές. Αναφέρομαι στην ακρίβεια και τις πολυεθνικές. Βλέπουμε πολυεθνικές να τιμολογούν τα ίδια προϊόντα με διαφορετικές τιμές ανάλογα με το μέγεθος της αγοράς. Τα έβαλα με τις πολυεθνικές και πίστευα ότι θα υπάρξει σύμπνοια. Όταν αναλαμβάνουμε μια ελληνική πρωτοβουλία στην Ευρώπη γιατί να μην πάμε μαζί στην Ευρώπη και να ασκούμε κριτική στην κυβέρνηση. Εθνική προτεραιότητα για την πατρίδας μας η αντιμετώπιση της ακρίβειας».

Ακόμη, ξεκαθάρισε ότι «το 41% δεν είναι ποσοστό αλαζονείας αλλά αυτό που μας έδωσαν οι πολίτες. Είπα το βράδυ των εκλογών ότι πρέπει να σκύψουμε το κεφάλι και να εργαστούμε σκληρά. Για μένα αυτή η κατηγορία περί αλαζονείας δεν στέκει. Τελικά η προσβολή είναι στους πολίτες που μας ψήφισαν».

Η σχέση με τα social media

Όσον αφορά την ενασχόλησή του με τα κοινωνικά δίκτυα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι: «Όταν όμως βγάζω το κοστούμι μπορώ να είμαι και πιο χαλαρός. Το να μπορεί να έχει κανείς χιούμορ διευκολύνει άλλους να σου πουν τη γνώμη τους. Όταν χαλαρώνουν τα πράγματα διευκολύνει να μας βλέπουν οι συνεργάτες μας ως ανθρώπους που μπορούν να ανοιχτούν. Η κολακεία δεν οδηγεί πουθενά. Ένα μεγάλο κομμάτι της δουλειάς που κάνουμε στο TikTok είναι δικής μου έμπνευσης».

Πάντως, ο ίδιος επεσήμανε πως «οι πλατφόρμες έχουν στόχο των εθισμό των νέων σε ηλικία χρηστών και οφείλουμε να κάνουμε κάτι γι’ αυτό. Το επόμενο βήμα θα συμπεριλάβει ρυθμιστικές πρωτοβουλίες για να περιορίσουμε τον διαδικτυακό εθισμό σε νέους και εφήβους. Φοβάμαι ότι κάνουμε ένα πείραμα με τους νέους και τους εφήβους. Η Ευρώπη έχει τη δυνατότητα να παρέμβει διαδικαστικά.

Οι πλατφόρμες μας σερβίρουν αυτά που πιστεύουν ότι μας ενδιαφέρουν αλλά υπάρχει η δυνατότητα από τις ίδιες τις πλατφόρμες να μην συμβαίνει αυτό και να ξεκινάει η περιήγηση από το μηδέν. Θα ήθελα να ηγηθώ αυτή της προσπάθειας σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Η Ευρώπη πιστεύω ότι θα είναι στην πρώτη γραμμή όπως ήταν και με το GDPR και με το θέμα της Τεχνητής Νοημοσύνης».

«Με ενόχλησε η επίθεση στη σύζυγό μου»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε, δε, και στη σύζυγό του, λέγοντας πως «αυτό που με ενόχλησε είναι η επίθεση στη σύζυγό μου που ήταν ενορχηστρωμένη και συνεχίζεται ακόμα και σήμερα. Η σύζυγός μου υπέβαλε μήνυση σε βουλευτή της αντιπολίτευσης για τη λασπολογία σε βάρος της. Τη στηρίζω και της είπα ότι καταθέσω ως μάρτυρας στη δίκη.

Λυπάμαι που η συζήτηση αυτή συνεχίζεται ακάθεκτη και στον σημερινό ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό που αποκαλούμε πολακισμό με έντονο μισογυνισμό, fake news και τοξικότητα, συνεχίζεται.

Περάσαμε δύσκολα και είχε επιπτώσεις και στην ίδια. Η Μαρέβα είναι σκληρή αλλά όλοι οι άνθρωποι έχουν τις αντοχές τους. Δεν έχει να απολογηθεί για κάτι. Έβαλε την καριέρα της σε δεύτερη μοίρα. Βρήκε μια νέα επαγγελματική δραστηριότητα για την οποία θα ήταν σίγουρη ότι δεν θα μου δημιουργούσε πρόβλημα.  Όχι και να την κατηγορούν και να την πυροβολούν όπως έγινε συστηματικά από το 2016 και συνεχίζεται με αμείωτη ένταση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα