Μητσοτάκης για Νομική: “Γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα κάνουν αυτά που είδαν αλλού”

Διαβάζεται σε 4'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME

Ατζέντα “νόμου και τάξης” στα πανεπιστήμια από τον πρωθυπουργό, ο οποίος από τον Έβρο δήλωσε ότι η Ελλάδα επιδιώκει καλές σχέσεις με Τουρκία, αλλά δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις.

Στην εκκένωση της κατάληψης για την Παλαιστίνη στη Νομική Αθηνών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψή του στον Έβρο.

Είναι σαφές εξάλλου ότι η κυβέρνηση βρίσκει την αφορμή να παίξει με ατζέντα “νόμου και τάξης”, απευθυνόμενη στο συντηρητικό κοινό, την ώρα που είναι στριμωγμένη εκ δεξιών με θέματα όπως η επίσκεψη Ράμα, ο ελληνοτουρκικός διάλογος και η αμφισβήτηση της συμφωνίας των Πρεσπών από τη Βόρεια Μακεδονία.

“Αποδείξαμε και έμπρακτα ότι η τάξη και ο νόμος θα επιβληθούν και εντός του δημόσιου πανεπιστημίου. Το είπαμε πολλές φορές και το κάναμε πράξη. Εμείς δεν είμαστε με αυτούς οι οποίοι θέλουν να μετατρέψουν τα πανεπιστήμια σε μπάχαλο. Είμαστε με τις βιβλιοθήκες και όχι με τις βαριοπούλες”, δήλωσε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης, μιλώντας με πολίτες στη Μάκρη Έβρου.

“Κι αν νομίζουν κάποιοι ότι μπορούν, για λόγους που στο δικό τους το μυαλό να είναι απολύτως δικαιολογημένοι, να επαναλάβουν αυτά τα οποία μπορεί να είδαν σε άλλες χώρες και να καταλαμβάνουν πανεπιστήμια, να στήνουν αντίσκηνα και να τα κάνουν γης μαδιάμ, είναι βαθιά γελασμένοι, όπως είδατε και με την εκκένωση της κατάληψης η οποία είχε γίνει στη Νομική”, πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στις εικόνες από τις ΗΠΑ και ευρωπαϊκές χώρες, όπου οι αντιδράσεις για την επίθεση του Ισραήλ στη Γάζα πληθαίνουν.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης INTIME

“Η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές της θέσεις”

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε βέβαια και στη χθεσινή επίσκεψη του στην Τουρκία, επιχειρώντας να αιτιολογήσει στο δεξιό κοινό την πολιτική της ελληνοτουρκικής προσέγγισης, την ώρα που η Άγκυρα συνεχίζει τις προκλήσεις στο πολιτικό πεδίο, αν και αποφεύγει παραβιάσεις στο Αιγαίο.

“Επιδιώκουμε καλές σχέσεις με την Τουρκία, όμως γνωρίζετε ότι η Ελλάδα δεν αποκλίνει από τις εθνικές θέσεις και θα τις υπερασπίζεται πάντα. Το κάνουμε από θέση ισχύος με Ένοπλες Δυνάμεις ενισχυμένες και την οικονομία πιο θωρακισμένη”, είπε ειδικότερα ο πρωθυπουργός.

Αναφέρθηκε επίσης στο μεταναστευτικό. “Προστατεύσαμε το 2020 τα σύνορα στον Έβρο. Ελέγξαμε το πρόβλημα της μετανάστευσης, φυλάξαμε τα σύνορα, τιμήσαμε το καθήκον μας απέναντι στους ακρίτες”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός έφερε άλλωστε το μεταναστευτικό ως πρώτο παράδειγμα που δείχνει τη σημασία των ευρωεκλογών και πόσο οι αποφάσεις που λαμβάνονται στην Ευρώπη επηρεάζουν τη ζωή των Ελλήνων πολιτών. “Πείσαμε Ευρώπη για την ανάγκη προστασίας των εξωτερικών συνόρων. Με καινούργιο σύμφωνο, απολύτως ευθυγραμμισμένο με τις ελληνικές προτεραιότητες. Σύντομα θα πείσουμε Επιτροπή και για τη χρηματοδότηση έργων όπως ο φράκτης στον Έβρο”, είπε.

Ανέφερε επίσης τη δημιουργία του Ταμείου Ανάκαμψης, τη συζήτηση για νέα εργαλεία για κοινή άμυνα της ΕΕ και την επαναδιαπραγμάτευση για την Κοινή Αγροτική Πολιτική. Έθεσε δε ως διακύβευμα των ευρωεκλογών, ποιοι θα είναι αυτοί που θα διαπραγματευτούν αυτές τις σημαντικές αλλαγές. Δήλωσε επίσης ότι για την παράταξη της ΝΔ είναι πρώτη προτεραιότητα το δημογραφικό.

“Τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι αντιγραφή του 2023”

“Για αυτά τα ζητήματα μόνο η ΝΔ μιλάει. Κανείς άλλος δεν μιλά για το περιεχόμενο των εκλογών”, υποστήριξε ο κ. Μητσοτάκης και σχολίασε: “Είδα τα σποτάκια του ΣΥΡΙΖΑ και είναι αντιγραφή του 2023, όλα είναι μαύρα και λύση είναι να ξοδέψουμε κι άλλα χρήματα. Αυτή η συνταγή δοκιμάστηκε και απέτυχε. Η αντιπολίτευση ξέρει μόνο να πετά λάσπη, να πετά κατηγορίες, να φυτεύει λεφτόδεντρα. Αυτό δεν είναι υπεύθυνη πολιτική πρόταση.” 

Ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε ότι: “Εάν κάποιοι θέλουν εκλογές-δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης θα πάρουν την απάντηση που τους αξίζει στην κάλπη.” Εξέφρασε επίσης την άποψη ότι “τα δύσκολα της ακρίβεια είναι πίσω μας, αλλά οι αυξήσεις μισθών θα μείνουν”. Και ζήτησε την ψήφο των πολιτών στις ευρωεκλογές για να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις. “Δεν θα τους κάνουμε το χατήρι. Να μην υπάρξει ευκαιρία σε κάποιους να κάνουν δημοψήφισμα κατά της κυβέρνησης και για να φύγει ο Μητσοτάκης, χωρίς να έχουν εναλλακτική πρόταση”, δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα