Μητσοτάκης για Ζαχαράκη: Πρωτοφανές να καταφθάνει περιπολικό στα γραφεία της αντιπολίτευσης
Το ερώτημα γιατί έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του αυτόφωρου μετά τη μήνυση Βαξεβάνη σε Ζαχαράκη έθεσε ο πρόεδρος της ΝΔ. Δήλωσε ότι "θα υπερασπιστώ την οικογένεια μου και τα στελέχη μου" και είπε πως χάρη στο Δημητριάδη καταδικάστηκε ο Φλώρος
- 04 Σεπτεμβρίου 2018 20:15
Πρωτοφανές και μοναδικό στα ιστορικά της Μεταπολίτευσης χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης το να καταφθάνει περιπολικό έξω από τα γραφεία της αξιωματικής αντιπολίτευσης και να ζητείται η σύλληψη της εκπροσώπου του κόμματος για ένα -όπως ειπε- πολιτικό σχόλιο.
Ο πρόεδρος της ΝΔ σχολίασε τη μήνυση του δημοσιογράφου και εκδότη Κώστα Βαξεβάνη σε βάρος της αναπληρώτριας εκπροσώπου της ΝΔ Σοφίας Ζαχαράκη μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha και επέμεινε στη γραμμή που χάραξε από χθες η αξιωματική αντιπολίτευση.
“Κάθε πολίτης έχει δικαίωμα να προσφύγει στη δικαιοσύνη, το ερώτημα είναι γιατί έπρεπε να κινηθεί η διαδικασία του αυτοφώρου, δεν κινετίαι πάντα”, είπε ο κ.Μητσοτάκης.
Ερωτηθείς εάν η ΝΔ ζητά τα δικά της στελέχη να μην υφίστανται συνέπειες του νόμου, απάντησε: “Κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Εμείς κρίνουμε την πολιτική αντίδραση του Βαξεβάνη ο οποίος δεν έιναι ένας απλός ιδιώτης αλλά απολύτως ταυτισμένος με τον κ.Τσίπρα, είναιο βραχίονας λάσπης που χρησιμοποιεί το Μαξίμου για να επιτεθεί στη ΝΔ, σε μένα προσωπιικά και την οικογένεια μου”. Διερωτήθηκε επίσης εάν θα επιτρέψουμε ο δημόσιος διάλογος να διολισθήσει σε ένα επίπεδο λάσπης ή εάν θα μιλήσουμε για το πως θα αλάξουμε τη ζωή των Ελλήνων” .
Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε πως “η ΝΔ θε θα αφήσει αναπάντητη οποιαδήποτε προσωπική επίθεση” και πως “θα υπερασπιστώ την οικογένεια μου και τα στελέχη μου”.
Κληθείς να σχολιάσει το γεγονός ότι στελέχη της ΝΔ έχουν προσφύγει κατά του συγκεκριμένου δημοσογράφου, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε: “Δεν είναι δυνατόν να ποινικοποιείται η πολιτική ζωή του τόπου. Δε λύνονται αυτές οι αντιπαραθέσεις με συλλήψεις και αυτόφωρο, έχει ο καθενας τη δυνατότητα να προσφύγει στην αστική δικαιοσύνη, όπως έχω κάνει και εγώ κατά του Βαξεβάνη”.
Ο κ.Μητσοτάκης δήλωσε επίσης ότι δεν μπορεί να φιμωθεί η αντιπολίτευση και να φιμωθούν τα στελέχη της που δεν έχουν βουλευτική ασυλία.
Επερριψε την ευθύνη για την αποφυλάκιση του καταδικασθέντα για την υπόθεση Energa Αριστείδη Φλώρου στο νόμο Παρασκευόπουλου και επανέλαβε ότι θα τον καταργήσει, λέγοντας πως “δεν είναι δυνατόν με οριζόντες διαδικασίες να αποφυλακίζονται χιλιάδες κάποιοι υπολογίζουν 12 χιλιάδες εγκληματίες “. Συνέχισε λέγοντας πως θα αυστηροποιηθούν οι διατάξεις και ότι δεν μπορεί να υπάρχουν οριζόντιες διατάξεις που να αφορούν τους πάντες, σημειώνοντας πως ” Για εγκλήματα που έχουν να κάνουν με τρομοκρατία οφείλουμε να είμαστε ιδιαιτερα αυστηροί” ενώ δήλωσε πως: “Φυλακές τύπου Γ , δηλαδή φυλακές υψίστης ασφαλέιας θα επανέλθουν στη χώρα” .
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε επίσης ότι ο ανιψιός και συνεργάτης του Γρηγόρης Δημητριάδης, που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κυβέρνησης μετά από δημοσιεύματα της εφημερίδας του Κώστα Βαξεβάνη Documento, με την καταθεση του βοήθησε να καταδικαστεί ο Φλώρος.
Έκανε λόγο για ακατάσχετη επιχείρηση λασπολόγησης πολιτικών αντιπάλων και για στρατηγική με σκοπό να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από τα προβλήματα και τις ανεπάρκειες της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως “αυτή η στρατηγική με βραχίονα το συγκεκριμένο εκδότη εκπορεύεται μέσα από το Μαξίμου”.
Eπικουρική και μετά από συμφωνία με ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα
Ο κ.Μητσοτάκης επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα εν όψει ΔΕΘ προεξοφλώντας ότι ο πρωθυπουργός θα επιδοθεί σε παροχολογία και κατηγορώντας τον πως θα αντιγράψει τις προτάσεις της ΝΔ.
“Η Νέα Δημοκρατία, εδώ και δύο χρόνια, έχει εξαγγείλει ένα πολύ συγκεκριμένο πρόγραμμα μείωσης φόρων, περιστολής κρατικών δαπανών και προσέλκυσης επενδύσεων. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο το πιστεύουμε γιατί πιστεύουμε στη δύναμη της ιδιωτικής οικονομίας και στην ανάγκη να μειώσουμε τη φορολογική και ασφαλιστική επιβάρυνση προκειμένου να δημιουργήσουμε πλούτο και να ανταμείψουμε την εργασία και τον κόπο των Ελλήνων. Είναι ένα πρόγραμμα το οποίο είναι πολύ κοντά στον δικό μας ιδεολογικό πυρήνα, τον φιλελεύθερο ιδεολογικό πυρήνα.
Αν ο κ. Τσίπρας επιλέξει να πάει στη ΔΕΘ και να αντιγράψει κάποιες από αυτές τις εξαγγελίες, μπορώ από τώρα να στείλω στο γραφείο του τις δύο τελευταίες ομιλίες που για να πάρει και κάποιες ιδέες” είπε.
Εκτίμησε ωστόσο πως: “Ο,τι και να πει ο κ.Τσιπρας το ερώτημα είναι αν τον ακούει η ελληνική κοινωνία” και σχολίασε: “Πιστεύει οποιοσδήποτε σήμερα ότι ο κ. Τσίπρας προτίθεται να εφαρμόσει έστω και ένα μικρό ποσοστό από αυτά τα οποία λέει; Κοιτάξτε, ο κ. Τσίπρας ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη όταν ήξερε ότι θα γίνει Πρωθυπουργός και έταξε ένα πρόγραμμα παροχών 12 δισ. ευρώ. Τώρα που ξέρει ότι χάνει, πιστεύετε ότι θα δείξει οποιαδήποτε αυτοσυγκράτηση να υποσχεθεί και πάλι πράγματα τα οποία δεν έχει καμία δυνατότητα να κάνει; Αλλά ο κ. Τσίπρας ούτε ξέρει, ούτε μπορεί, ούτε έχει πρόθεση να υλοποιήσει ένα πραγματικά φιλελεύθερο πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων.”
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε την πρόθεση του να καταργήσει το νόμο Κατρούγκαλου και ανέπτυξε τις προτάσεις της ΝΔ για το ασφαλιστικό:
“Ποιο είναι το πρόβλημα, το βασικό πρόβλημα του νόμου Κατρούγκαλου πέραν των μειώσεων των συντάξεων και του επανυπολογισμού; Είναι ένα σύστημα το οποίο τελικά τιμωρεί την εργασία και είναι πάρα πολύ άδικο, κυρίως για αυτούς οι οποίοι δουλεύουν περισσότερα χρόνια. Θα αλλάξουμε, λοιπόν, την ανταποδοτικότητα του συστήματος: εάν δουλεύεις περισσότερο θα παίρνεις περισσότερα πίσω. Αν δουλεύεις λιγότερο θα παίρνεις λιγότερα πίσω. Είναι δίκαιο αυτό, και πιστεύω ότι είναι μία βασική στρέβλωση στον ίδιο τον νόμο Κατρούγκαλου. Θα θεσμοθετήσουμε αυτό το οποίο αποκαλούμε κεφαλαιοποιητικό δεύτερο κανόνα. Να το εξηγήσω πάλι με απλά λόγια: Επικουρική σύνταξη. Για όλους τους νέους οι οποίοι μπαίνουν τώρα στο σύστημα, ένας ιδιωτικός αποταμιευτικός κουμπαράς τον οποίον δεν θα το διαχειρίζεται υποχρεωτικά το κράτος θα λειτουργεί καλύτερα. Θα μπορούν να τον διαχειρίζονται και οι ιδιωτικές εταιρείες, πάντα με την εποπτεία του κράτους και με αυστηρούς κανόνες, ώστε ο νέος ο οποίος σήμερα μας ακούει και ο οποίος δεν πιστεύει πραγματικά, κ. Σρόιτερ, ότι δεν θα πάρει σύνταξη, να γνωρίζει τουλάχιστον ότι, ως προς το κομμάτι της επικουρικής σύνταξης, έχει ένα δικό του ατομικό κουμπαρά, τον βλέπει κάθε μήνα, τον βλέπει να τοκίζεται και γνωρίζει ότι αυτά τα χρήματα είναι δικά του” είπε, εξηγώντας ότι κάποιος θα μπορεί να παίρνει επικουρική μεσα από συμφωνία με ιδιωτικό ασφαλιστικό φορέα.
“Με το ίδιο υποχρεωτικό ύψος 7%, δεν εισηγούμαστε μείωση στις επικουρικές αλλά με δυνατότητα ευελιξίας και επιλογής. Πλήρως ατομικός κουμπαράς ώστε να ξέρει ο νέος 19 ετών, ο οποίος μπαίνει σήμερα στην αγορά εργασίας, ότι κάποια στιγμή θα έχει μία αποταμίευση η οποία θα συμπληρώσει την κύρια σύνταξή του η οποία θα υπολογιστεί ανάλογα με τις κύριες εισφορές του” συνέχισε και προσθεσε:
“Τρίτο σημείο το οποίο χρειάζεται αλλαγή είναι το ύψος των εισφορών. Όλοι αναγνωρίζουμε σήμερα, εντός και εκτός Ελλάδος, ότι οι υπερβολικά υψηλές εισφορές οδηγούν τελικά στην εισφοροδιαφυγή και υπονομεύουν την βιωσιμότητα των ταμείων. Κανείς δεν θα σας πει το αντίθετο. Το δικό μου σχέδιο, λοιπόν, είναι να μπορέσουμε να μειώσουμε εντός μίας τετραετίας τις κύριες εισφορές για όλους ελεύθερους επαγγελματίες και μισθωτούς από το 20% στο 15%. Αυτός είναι ο στόχος, και πιστεύω ότι με τη αναπτυξιακή δυναμική που θα έχει η οικονομία και με το συνολικότερο πρόγραμμα εξοικονόμησης δαπανών το οποίο θα δρομολογήσουμε, αλλά και με μία ανακατανομή στις προτεραιότητες του όποιου υπερπλεονάσματος, ότι αυτό το στόχο μπορούμε να τον πετύχουμε. Άρα μείωση των κύριων εισφορών για όλους από το 20% έως το 15%.
Σε βάθος 4ετίας με μία πιο επιθετική μείωση τα πρώτα χρόνια για να μπορέσει επιτέλους να χρησιμοποιηθεί αυτό το εργαλείο, για να πάρει μπροστά η οικονομία υπό, όμως, -και εδώ αυτό θέλω να το τονίσω μιας και είμαστε στην οικονομία- έναν βασικό όρο: τη διατήρηση της δημοσιονομικής σταθερότητας.”