Μητσοτάκης κατά Τσίπρα Καμμένου Κοτζιά: Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις

Μητσοτάκης κατά Τσίπρα Καμμένου Κοτζιά: Έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις
Συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας την Πέμπτη 15 Φεβρουαρίου 2018. (EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ) Eurokinissi

Εργαλείο εξόντωσης των πολιτικών της αντιπάλων η δικαιοσύνη στα χέρια του ΣΥΡΙΖΑ. Να έρθουν οι κουκουλοφόροι στη βουλή. Πλήρης κάλυψη σε Σαμαρά Γεωργιάδη και Πικραμένο. Ζήτησε συστράτευση από τους βουλευτές του λέγοντας ότι δεν είναι ώρα για διαφωνίες

Ολομέτωπη επίθεση εξαπέλυσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τα εθνικά θέματα, την οικονομία και το σκάνδαλο Novartis, κατηγορώντας την κυβέρνηση για «υπονόμευση της ίδιας της αστικής φιλελεύθερης δημοκρατίας».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μίλησε για «χαλκευμένα κατηγορητήρια» στην περίπτωση της Νοβάρτις την οποία χαρακτήρισε «εργαλείο» στα χέρια της κυβέρνησης με στόχο την «εξόντωση των βασικών πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ», έκανε ονομαστική αναφορά στον Αντώνη Σαμαρά τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Παναγιώτη Πικραμένο και μάλιστα επέμεινε στην άποψη περί «άθλιας σκευωρίας» και μαρτύρων κουκουλοφόρων, ζητώντας την παρουσία τους στην προανακριτική επιτροπή της βουλής για κατ’ αντιπαράσταση εξέταση με τους εμπλεκόμενους «ακόμα και φορώντας τις κουκούλες» όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση ότι επιχειρεί συγκάλυψη του Παναγιώτη Κουρουμπλη και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ακόμη ότι το σκάνδαλο της Novartis  σε ότι αφορά την εμπλοκή πολιτικών προσώπων είναι «ο πιο προβλέψιμος αντιπερισπασμός μιας κυβέρνησης που ψυχορραγεί» γιατί «δεν βγαίνει το success story» και η πολιτική της έχει επιπτώσεις αρνητικές στην οικονομία και τα εθνικά θέματα.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταλόγισε ακόμη «πολιτική ανευθυνότητα και διαπραγματευτική ανικανότητα» στο Σκοπιανό, ενώ και στα ελληνοτουρκικά  κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος, εξαπολύοντας επίθεση με βαρείς πολιτικούς χαρακτηρισμούς κατά του Αλέξη Τσίπρα του Νίκου Κοτζιά και ιδίως του Πάνου Καμμένου λέγοντας ότι «κάποιοι έσπειραν ψεύτικο πατριωτισμό και θερίζουν εθνικές υποχωρήσεις. Σοβαρή εξωτερική πολιτική με στολές παραλλαγής δεν γίνεται. Δεν είναι καρναβάλι όλο το χρόνο» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Μητσοτάκης.

«Δεν είναι ώρα για εσωκομματικές διαφωνίες»

Πάντως η συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας ολοκληρώθηκε χωρίς παρεμβάσεις βουλευτών μόνο με την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μόλις τέλειωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, ο τέως πρόεδρος του κόμματος Βαγγέλης Μεϊμαράκης εκτός μικροφώνου είπε «πρόεδρε η ομιλία σου μας κάλυψε όλους», ενώ αμέσως ο Νικήτας Κακλαμάνης παρενέβη από μικροφώνου και ανέφερε: «Μας εκφράζει όλους το μήνυμα που εξέφρασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ο ΣΥΡΙΖΑ επιχείρησε αλλά δεν το κατάφερε να μας διχάσει στο Σκοπιανό δεν θα το καταφέρει ούτε στη Νοβάρτις» και κάπου εκεί ολοκληρώθηκε η διαδικασία.

Επισημαίνεται πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε κάποια αποστροφή του λόγου του κατά την εισήγησή του είχε αναφέρει ότι «αυτή την ώρα απαιτώ τη μεγαλύτερη συστράτευση. Δεν θα λύσουμε τώρα τις εσωτερικές διαφωνίες μας που υπάρχουν γιατί αυτή την ώρα η παράταξη δέχεται μια άθλια συκοφαντική επίθεση».

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα