Μητσοτάκης: Ο πήχης είναι ψηλά, να τον ξεπεράσουμε στις ευρωεκλογές

Διαβάζεται σε 6'
Μητσοτάκης: Ο πήχης είναι ψηλά, να τον ξεπεράσουμε στις ευρωεκλογές
Κυριάκος Μητσοτάκης EUROKINISSI

Στο 41% της ΝΔ ως εντολή μεγάλων αλλαγών αναφέρθηκε ο πρωθυπουργός και έθεσε υψηλούς στόχους για τι ευρωεκλογές. “Ξέρω ότι η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα” είπε.

Φιλόδοξους πολιτικούς στόχους έθεσε εν όψει ευρωεκλογών ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε το μεσημέρι τα Καμένα Βούρλα.

Στο χαιρετισμό του σε κατοίκους της περιοχής ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε εκ νέου στον “πολυδιάστατο εκσυγχρονισμό” ενώ εκτίμησε ότι: “Το 41% είναι εντολή για επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών και για παρεμβάσεις οι οποίες διαρκώς θα κάνουν τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη.”

Ο κ. Μητσοτάκης διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι “αυτό το μήνυμα το έχω ενστερνιστεί απόλυτα και εγώ και οι συνεργάτες μου και ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε ακόμα πιο γρήγορα αυτή την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών.”

Αναφέρθηκε στην πολιτική μείωσης φόρων την τελευταία τετραετία, στα μέτρα στήριξης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά και στα νέα μέτρα για τα χριστουγεννιάτικα επιδόματα.

“Είχα πει πριν από δύο μήνες ότι θα εξαντλήσω όλες τις δυνατότητες του Κρατικού Προϋπολογισμού για να στηρίξω τους πιο αδύναμους συμπολίτες μας σε μια πολύ δύσκολη συγκυρία, που ξέρω πόσο παλεύετε όλοι σας με την εισαγόμενη ακρίβεια”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: “Και πράγματι, όταν είδαμε τα στοιχεία του Προϋπολογισμού διαπιστώσαμε ότι έχουμε 350 εκατομμύρια ευρώ να δώσουμε τα Χριστούγεννα για να στηρίξουμε οικογένειες με παιδιά, συμπολίτες μας με αναπηρία, συνταξιούχους, με μια «ανάσα» στήριξης.”

Ο πρωθυπουργός παραδέχθηκε πάντως ότι: “Η απάντηση στην ακρίβεια δεν είναι μόνο τα επιδόματα.” Και πρόσθεσε ότι: “Η απάντηση στην ακρίβεια είναι οι μόνιμες αυξήσεις των μισθών και του διαθέσιμου εισοδήματος.” Αναφέρθηκε ειδικότερα στις αυξήσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων από 1/1/2024.

“Ξέρω ότι η ακρίβεια είναι μεγάλο πρόβλημα- Το 2024 θα είναι μία καλύτερη χρονιά”

“Οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα αυξάνονται, οι φόροι έχουν ήδη μειωθεί.Και ταυτόχρονα θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητές μας προκειμένου να πολεμήσουμε το «τέρας» της ακρίβειας, με εξαντλητικούς ελέγχους και με σκληρά πρόστιμα, όσο μεγάλες και αν είναι οι εταιρίες που θα χρειαστεί να τα καταβάλλουν. Διότι εδώ, πρέπει να το γνωρίζουν όλοι, είμαστε μια ευνομούμενη πολιτεία και αν κάποιοι πιστεύουν ότι μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτή τη συγκυρία για να αυξάνουν αδικαιολόγητα τις τιμές, θα βρουν απέναντί τους το κράτος”, δήλωσε ο κ.Μητσοτάκης.

“Ξέρω πολύ καλά ότι η ακρίβεια είναι πολύ μεγάλο πρόβλημα. Το γνωρίζω. Θέλω να ξέρετε ότι και θα στηρίξουμε το εισόδημα των πολιτών και θα αυξήσουμε τους ελέγχους και θα πιέσουμε τις εταιρίες να μειώσουν τις τιμές. Και πιστεύω πραγματικά ότι το 2024 θα είναι μια καλύτερη χρονιά, και στο μέτωπο του πληθωρισμού, για να μπορέσουμε να ατενίσουμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία”, συνέχισε ο πρωθυπουργός.

“Να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε μπροστά μας τη μάχη των ευρωεκλογών”

Ο κ. Μητσοτάκης ζήτησε δε από τα κομματικά στελέχη της ΝΔ “να μην ξεχάσουμε ότι έχουμε ακόμα μία εκλογική μάχη μπροστά μας, είναι η μάχη των ευρωεκλογών.”

Είπε μάλιστα χαριτολογώντας: Αφού ανεβάσατε τον πήχη τόσο ψηλά εδώ στα Καμένα Βούρλα, πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια να τον ξεπεράσουμε ακόμα μία φορά στις εκλογές που θα γίνουν το 2024.”

Ο πρωθυπουργός ζήτησε επίσης από τα γαλάζια στελέχη να μην ασχολούνται καθόλου με το τι συμβαίνει στην αντιπολίτευση.

“Η δική μας αντιπολίτευση είναι τα καθημερινά προβλήματα των πολιτών. Μόνο με αυτά ασχολούμαστε. Αυτά προσπαθούμε να λύνουμε. Δεν τα καταφέρνουμε πάντα. Όποτε δεν τα καταφέρνουμε, θα σας το λέμε με ειλικρίνεια και απλά θα προσπαθούμε περισσότερο”, δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Τιμούμε την εμπιστοσύνη των πολιτών. Είμαστε υπερήφανοι που φέραμε την παράταξη της ΝΔ στο 41% και αυξήσαμε την εκλογική μας δύναμη. Και αυτή η εντολή των πολιτών είναι μία βαριά ευθύνη στις πλάτες και τις δικές μου και των συνεργατών μας, να δουλέψουμε περισσότερο για ακόμα περισσότερο αποτέλεσμα.”

Επίσκεψη σε σούπερ μάρκετ και το εργοτάξιο του Μπράλος –  Άμφισσα

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε επίσης σούπερ μάρκετ στα Καμένα Βούρλα, όπου ενημερώθηκε για την εκτέλεση των πρωτοβουλιών «Μόνιμη Μείωση Τιμής» και «Καλάθι του Νοικοκυριού», συζήτησε με εργαζόμενους και καταναλωτές την πορεία των τιμών και εξέτασε τις τιμές βασικών αγαθών στα ράφια.

Στη συνέχεια, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εργοτάξιο όπου άρχισε η εκτέλεση έργων για τον οδικό άξονα μεταξύ Μπράλου με Άμφισσας.

Μεταξύ άλλων τόνισε ότι το έργο αυτό έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση.

“Δεν το λέω αυτό τυχαία. Το 2024, ξέρετε, είναι μια πολύ σημαντική χρονιά, πολιτικά σημαντική χρονιά για τη χώρα μας, 50 χρόνια από την Αποκατάσταση της Δημοκρατίας, σημαντική χρονιά για την παράταξή μας, 50 χρόνια από την ίδρυση της ΝΔ.

Είναι όμως και χρονιά ευρωεκλογών. Και είναι πάρα πολύ σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αποτύπωμα της Ευρώπης όλα αυτά τα χρόνια, από την εποχή που η χώρα μας μπήκε στην ευρωπαϊκή οικογένεια, είναι πάρα πολύ έντονο και συνεχίζεται”, επισήμανε ο πρωθυπουργός.

Σημείωσε επίσης ότι το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο το οποίο χρηματοδοτείται από το νέο ΕΣΠΑ και από το τομεακό πρόγραμμα των Μεταφορών.

“Και είναι πάντα σημαντικό καθώς θα προσερχόμαστε στις κάλπες των ευρωεκλογών να ψηφίσουμε, να θυμόμαστε ποιο είναι εκείνο το κόμμα, ποια είναι η παράταξη που μπορεί να εκπροσωπεί επάξια τη χώρα στην Ευρώπη και να μπορεί να διεκδικεί σημαντικούς ευρωπαϊκούς πόρους, για να μπορούμε να κάνουμε τη δική σας τη ζωή, τη δική σας την καθημερινότητα καλύτερη”, σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης.

Προανήγγειλε δε ότι το Νότιο Τμήμα του Ε65 θα είναι έτοιμο τους πρώτους μήνες του 2024. “Σύνδεση πια της Αθήνας με την Καλαμπάκα, έτσι ώστε να απομένει μόνο το βόρειο κομμάτι του Ε65, το οποίο και αυτό θα ολοκληρωθεί τα επόμενα δύο χρόνια”, επισήμανε μεταξύ άλλων και πρόσθεσε:

“Η Αμβρακία Οδός θα παραδοθεί και αυτή εντός των επόμενων εβδομάδων ουσιαστικά, έτσι ώστε να μπορέσουμε να σπάσουμε και την απομόνωση της δυτικής Αιτωλοακαρνανίας.”

Ο πρωθυπουργός ανάφερε επίσης: “Ταυτόχρονα, άλλα σημαντικά οδικά έργα προχωρούν με μεγάλη ταχύτητα. Ενδεικτικά να αναφέρω το εμβληματικό έργο της σύνδεσης της Πάτρας με τον Πύργο, το Πάτρα – Πύργος, το οποίο και αυτό προχωράει με πολύ μεγάλη ταχύτητα, και να αναδείξω επίσης την πολύ μεγάλη σημασία των παρεμβάσεων που κάνουμε στα υφιστάμενα οδικά δίκτυα.”

Και κατέληξε: “Αυτό το οποίο είχαμε πει το 2019, ότι θα μετατρέψουμε την Ελλάδα σε ένα απέραντο εργοτάξιο, γίνεται ήδη πράξη.”

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα