Μητσοτάκης: Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων, χυδαία fake news από ΣΥΡΙΖΑ
Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι αναφερόταν γενικά στη λογική των επιδομάτων. Δεν είναι ανθέλληνας ο Βέμπερ, το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι ισχυρή κεντροδεξιά, υποστήριξε. “Έχω τυπικές σχέσεις με τον κ.Μαρινάκη” δήλωσε. Κάλυψη σε Μεϊμαράκη για το νόμπελ σε Τσίπρα.
- 22 Απριλίου 2019 20:35
Για χυδαία προπαγάνδα με fake news κατηγόρησε την κυβέρνηση ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας: “Ποτέ δεν είπα ότι θα κόψω το δώρο Χριστουγέννων”.
Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Alpha, εξήγησε ότι στην επίμαχη ομιλία του στην Κύπρο είπε πως είναι ενάντια σε επιδοματική πολιτική με ανθρώπους εξαρτημένους από χριστουγεννιάτικα δωράκια και ότι αναφερόταν στο επίδομα από το υπερπλεόνασμα.
“Τα επιδόματα έχουν την αξία τους αλλά δε μπορούμε να κάνουμε πολιτική επιδομάτων” επέμεινε στη γενικότερη πολιτική θέση του ο κ.Μητσοτάκης και έκανε λόγο για τρολ του ΣΥΡΙΖΑ και ΜΜΕ σε διατεταγμένη υπηρεσία.
Μάλιστα υποστήριξε ότι υπάρχει “μονταζιέρα στα υπόγεια και τα ισόγεια του Μαξίμου” γιατί τα fake news όπως εκτίμησε δεν είναι επιλογή κάποιου συνεργάτη, αλλά είναι κεντρική γραμμή.
Ο πρόεδρος της ΝΔ εστίασε ιδιαίτερα στην αυριανή επίσκεψη του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την προεδρία της Κομισιόν Μανφρεντ Βέμπερ στην Αθήνα, απορρίπτοντας της κατηγορίες του Αλέξη Τσίπρα πως ο Βαυαρός πολιτικός είναι “ανθέλληνας”, αλλά και όλο το θεώρημα του ΣΥΡΙΖΑ περί “προοδευτικής συμμαχίας” απέναντι στην ακροδεξιά. Εκτίμησε αντίθετα ότι το μεγαλύτερο ανάχωμα στην ακροδεξιά είναι μία ισχυρή κεντροδεξιά, ενώ υπογράμμισε ότι ο κ.Βέμπερ είναι ο πρώτος Ευρωπαίος πολιτικός, που στήριξε δημόσια το αίτημα για μείωση των στόχων του πρωτογενούς πλεονάσματος.
Απάντησε όμως και στην κατηγορία του Μαξίμου πως ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης είναι “ο πραγματικός πρόεδρος της ΝΔ”. Σχολίασε πως αυτά είναι “αστεία πράγματα”, τονίζοντας ότι η ΝΔ έχει έναν πρόεδρο, τον ίδιο, που εξελέγη με ανοιχτή διαδικασία.
“Εχω τυπικές σχέσεις με τον κ.Μαρινάκη όπως με κάθε επιχειρηματία. Δεν έχω καμία κοινωνική ή φιλική επαφή, ούτε τον βλέπω τακτικά. Δεν έχω σχέσεις με τη διαπλοκή, ούτε έρχομαι να εξαργυρώσω γραμμάτια την επομένη. Ο κ.Μαρινάκης στήριξε την κ.Δούρου το 2014 και μέχρι το 2016 ήταν προνομιακός συνομιλητής του ΣΥΡΙΖΑ. Ήταν ή δεν ήταν ναρκέμπορας τότε;” είπε επίσης ο πρόεδρος της ΝΔ.
Σημείωσε επίσης ότι σε κάθε περίπτωση ο κ.Μαρινάκης είναι ένα δημόσιο πρόσωπο, που προέβη σε μία δημόσια καταγγελία ότι “ο κ.Παππάς εκ μέρους του κ.Τσίπρα του ζήτησε να δανείσει στον Καλογρίτσα 20 εκ για να φτιάξουν ένα συριζοκάναλο”, σχολιάζοντας ότι του φαίνεται περίεργο που δεν έχει υπάρξει καμία αντίδραση, καθώς όπως είπε εάν είχε ειπωθεί κάτι τέτοιο για εκείνον θα είχε ήδη κάνει μήνυση.
Ο πρόεδρος της ΝΔ απέρριψε μετα βδελυγμίας και τις αιχμές Τσίπρα πως εάν εκλεγεί θα αθωώσει τον κ.Μαρινάκη. “Θ αστειεύεστε! Κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια ο κ.Τσίπρας από τη δική του στάση στην υπόθεση Novartis. Έχω νέα για τον κ.Τσίπρα, εγώ δε δουλεύω έτσι η δικαιοσύνη θα κρίνει τον καθε κ.Μαρινάκη”.
“Δεν είναι τιμητικό για τη χώρα το Νόμπελ σε Τσίπρα”
Ο κ.Μητσοτάκης εκλήθη να σχολιάσει τη δήλωση του Βαγγέλη Μεϊμαράκη πως η πρόταση να δοθεί το Νόμπελ Ειρήνης στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τη συμφωνία των Πρεσπών ειναι τιμητική για τη χώρα, δήλωση για την οποία ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ και επικεφαλής του γαλάζιου ευρωψηφοδελτίου είχε βρεθεί στο στόχαστρο των σαμαρικών.
Χωρίς να αδειάσει τον κ.Μεϊμαράκη, ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δε θεωρεί σε καμία περίπτωση τιμητικό να προταθεί ο πρωθυπουργός για το Νόμπελ Ειρήνης για τη συμφωνία των Πρεσπών την οποία χαρακτήρισε κακή.
“Ακουσα τον κ.Μειμαράκη να εξηγεί αυτό που εννοούσε και αντελήφθην ότι τιμητική πρόταση θα μπορούσε να ειναι θεωρητικά” είπε ο κ.Μητσοτάκης, πρόσθεσε όμως ότι δεν αντιλαμβάνεται πως μπορεί να είναι τιμητικό το Νόμπελ για αυτή τη συμφωνία και πως έρχεται αυτή η συζήτηση να κουμπώσει στον πολιτικό πολιτισμό, καταλήγοντας: “Δεν το θεωρώ τιμητικό, γιατί είναι κακή συμφωνία”.
Ο πρόεδρος της ΝΔ δήλωσε επίσης ότι δεν συμφωνεί με τις επιθέσεις κατά υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή το Σκοπιανό, προσθέτοντας πάντως ότι κατανοεί την οργή του κόσμου, όχι όμως και τη βία.
“Απορρίπτω οποιαδήποτε φυσική ή φραστική βία” είπε ειδικότερα και πρόσθεσε: “Καταλαβαίνω την οργή, δε δικαιολογώ σε καμία περίπτωση φραστικό ή φυσικό μπουλινγκ”. Είπε επίσης ότι ο κ.Τσίπρας με τησυμφωνία και τον τρόπο που τη χειρίστηκε επικοινωνιακά έβαλε απέναντι του τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων. Επανέλαβε ότι διατηρεί το δικαίωμα βετο στην ενταξιακή πορεία της γειτονικής χώρας και δήλωσε ότι: “Θα αγωνιστούμε να στηρίξουμε το όνομα ή το brand Μακεδονία, η πραγματική Μακεδονία, η αυθεντική Μακεδονία, η real Macedonia θα μπορούσαμε να πούμε στα αγγλικά”, εκτιμώντας ότι μία τέτοια καμπάνια δεν παραβιάζει τη συμφωνία των Πρεσπών.
“Κυβέρνηση την επομένη των εκλογών σε κάθε περίπτωση θα σχηματιστεί- καμία συμπόρευση με αυτό το ΣΥΡΙΖΑ και αυτόν τον Τσίπρα”
Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε τη βεβαιότητα του ότι μέσα από αυτή την ευρωκάλπη θα βγουν και πολιτικά μηνύματα, ζητώντας μία θετική ψήφο στη ΝΔ και θέτοντας στόχο για ευρεία νίκη με μεγάλη διαφορά, ώστε να μην υπάρχει το βράδυ της 26ης Μαϊου καμία αμφιβολία για το ποιος θα είναι ο νικητής των εθνικών εκλογών.
“Ο κ.Τσίπρας δεν τολμά να κάνει εκλογές τώρα γιατί ξέρει ότι θα ηττηθεί. Ελπίζει να κερδίσει μερικούς μήνες στην εξουσία. Θα χάσει απλά σε δύο δόσεις” σχολίασε μάλιστα.
Ερωτηθείς για τις μετεκλογικές συνεργασίες σε περίπτωση μη αυτοδυναμίας, ο κ.Μητσοτάκης σημείωσε καταρχήν με νόημα ότι “οκυρίαρχος λαός θα αποφασίσει εάν θέλει τα χέρια τα δικά μου και της ΝΔ να είναι λυμένα” και διεμήνυσε προς την κατεύθυνση του ΚΙΝΑΛ: “Κυβέρνηση την επόμενη μέρα σε κάθε περίπτωση θα σχηματιστεί και για να αλλάξει τον εκλογικό νόμο, γιατί η χώρα δεν αντέχει την περιπέτεια εκλογών με απλή αναλογική που θα οδηγήσουν τον τόπο σε αδιέξοδο”.
Προσθεσε δε πως “εάν το ερώτημα είναι εάν αυτή η κυβέρνηση θα μπορούσε να συμπεριλαμβάνει και το ΣΥΡΙΖΑ στη σημερινή του μορφή, σας λέω κατηγορηματικά όχι”. Έδειξε ότι δε θεωρεί πως υπάρχει κανένα περιθώριο συνεργασίας με τον κ.Τσίπρα όσο είναι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, σημειώνοντας πως ουδείς ξέρει τι θα γίνει μετά τις εκλογές, και κατέληξε: “Αυτός ο ΣΥΡΙΖΑ, με αυτόν τον Τσίπρα, δε μπορεί να είναι μέρος καμίας συμπόρευσης”.
Τι είπε για τη μείωση των επιτοκίων και την αποπληρωμή του ΔΝΤ
Ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι μεν τα επιτόκια της χώρας είναι ψηλά σε σχέση με τα γερμανικά, αλλά και τα επιτόκια της Κύπρου και της Πορτογαλίας, και ταυτόχρονα απέδωσε εκ νέου τη μείωση που αναμφίβολα έχει υπάρξει στην προσδοκία των αγορών για πολιτική αλλαγή και τον ερχομό μίας κυβέρνησης που θα μειώσει τους φόρους και θα διευκολύνει το επενδυτικό περιβάλλον. “Σε μεγάλο βαθμό η πορεία της οικονομίας και του κόστους δανεισμού προεξοφλεί μία μεγάλη πολιτική αλλαγή” υποστήριξε και σχολίασε πως “η διαφορά είναι ότι ο κ.Τσιπρας το 2015 έλεγε στους επενδυτές μην έρθετε γιατί θα σκίσω τις συμβάσεις που θα υπογράψετε, ενώ εγώ τους λέω ελάτε και θα φτιάξουμε καλύτερο επενδυτικό περιβάλλον”.
Είπε επίσης ότι καλώς αποπληρώνει η χώρα το ΔΝΤ, πρόσθεσε όμως ότι “από εκεί και πέρα πρέπει να αναρωτηθούμε γιατί η κυβέρνηση δεν αποπληρώνει τα ληξιπρόθεσμα του δημοσίου σε χιλιάδες επαγγελματίες από τη στιγμή που υπάρχουν τα ταμειακά διαθέσιμα”. Σχολίασε επιπλέον ότι η αλήθεια είναι πως η αποπληρωμή των δανείων του Ταμείου “δε λέει τίποτα για τους ανθώπους που στενάζουν κάτω από την υπερφορολόγηση”.
Τρία αγκάθια λόγω ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις
Ο κ.Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη σημερινή συνάντηση του με τον Αμερικανό Γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ. “Εμείς είμαστε συνεπείς στη γραμμή για τη σημασία της ελληνοαμερικανικής συμμαχίας. Άλλοι διαδήλωναν στην αμερικανική πρεσβεία” είπε και πρόσθεσε: “Ο κ.Τσίπρας όταν βρεθεί στην αντιπολίτευση πρέπει να κάνει πορεία από την πρεσβεία προς το Πολυτεχνείο για να είναι συνεπής”.
Έκανε δε λόγο για αγκάθια που υπάρχουν σήμερα στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις. Αναφέρθηκε ειδικότερα στη στάση του ΣΥΡΙΖΑ στο θέμα της Βενεζουέλας, διερωτώμενος “γιατί να βάλουμε ένα αγκάθι στις σχέσεις μας με τις ΗΠΑ επειδή ο κ.Τσίπρας έχει γραμμάτια που πρέπει να εξαργυρώσει στο Μαδούρο”. Εκτίμησε ότι το δεύτερο αγκάθι είναι η ασφάλεια των συνόρων, υπενθυμίζοντας παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού πως δεν υπάρχουν θαλάσσια σύνορα και δεν έχουν ανάγκη για φύλαξη. Και το τρίτο αγκάθι εκτίμησε ότι είναι τα ζητήματα τρομοκρατίας, σημειώνοντας ότι υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είναι συνομιλητής με καταδικασμένους τρομοκράτες και υπενθυμίζοντας ότι και οι ΗΠΑ έχουν θύματα από τη 17 Νοέμβρη, εκτίμησε δε ότι: “Θα περιμένουν την επομένη να συνεργαστούν με μία κυβέρνηση που παίρνει στα σοβαρά το θέμα της ασφαλειας. Προφανώς δεν μπορεί η Ελλάδα με αυτά που συμβαίνουν στον κόσμο να είναι ξέφραγο αμπελι”.
Καταστολή και οικονομική ανάπτυξη στα Εξάρχεια- Παρέμβαση στο Μουσείο- Πεζοδρόμηση της Πατησίων
Ο κ.Μητσοτάκης υποβάθμισε την αξία της πρόσφατης αστυνομικής επιχείρησης στα Εξαρχεια. “Βγάλαμε 50 πρόσφυγες και τους πήγαμε στην πλατεία Συντάγματος” σχολίασε, σημειώνοντας πως είναι πολύ περισσότερες οι καταλήψεις και δεν είναι αυτό μόνο το πρόβλημα των Εξαρχείων. Εκτίμησε ότι το θέμα συνδέεται με αυτό του πανεπιστημιακού ασύλου, διότι όπως είπε ορμητήριο των “γνωστών αγνώστων” είναι το κτίριο του Πολυτεχνείου και από τη στιγμή που θα καταργηθεί το άσυλο η αστυνομία θα μπορεί να μπαίνει στο χώρο.
Εκτίμησε όμως ότι δεν είναι μόνο θέμα αστυνόμευσης, αλλά πρέπει να ξαναδοθεί οικονομική ζωή στην περιοχή και εξέφρασε την άποψη ότι αυτό μπορεί να γίνει με ένα έργο- παρέμβαση στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, με ενδεχόμενη πεζοδρόμηση της Πατησίων και μετατροπή της περιοχής σε πολιτιστικό χώρο, ενώ και το μετρό που θα πάει στα Εξάρχεια θα δώσει μία νέα δυναμική. Σχολίασε δε τις δηλώσεις της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη Κατερίνας Παπακώστα για Εξάρχεια- Μονμάρτη, λέγοντας ότι: “Στην Μονμάρτη πας και πίνεις τον καφέ σου κανονικά, αλλά τα Εξάρχεια πρέπει αν αποκτήσουν ένα χαρακτήρα που να συνδέεται με τον πολιτισμό και την καινοτόμα επιχειρηματικότητα”.