Μητσοτάκης: Πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα για αμυντικούς εξοπλισμούς

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης: Πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα για αμυντικούς εξοπλισμούς
Associated Press

Οι δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προσερχόμενος στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

«Γιορτάζουμε τη δημιουργία της πιο ανθεκτικής Συμμαχίας στον κόσμο» τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την άφιξή στη Σύνοδο του NATO.

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων» συνέχισε, ενώ υπογράμμισε ότι «θα συνεχίσουμε να υποστηρίζουμε την Ουκρανία».

Όσον αφορά τους αμυντικούς εξοπλισμούς που θα συζητηθούν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι Ελλάδα είναι μια χώρα που επενδύει ήδη το 2% του ΑΕΠ για την άμυνα και πρόσθεσε ότι σημασία έχει να δαπανούμε εξυπνότερα τα κονδύλια για τους  αμυντικούς εξοπλισμούς.

«Συναντιόμαστε σε μία εποχή μεγάλων προκλήσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Είναι μία εποχή που η Νατοϊκή Συμμαχία πρέπει να αντιμετωπίσει μία σειρά πολύπλοκων προκλήσεων και είναι επίσης μία εποχή όπου πρέπει να επιβεβαιώσουμε εκ νέου την δική μας δέσμευση ως προς την δαπάνη. Τουλάχιστον 2% του ΑΕΠ μας σε αμυντικές δαπάνες».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε ακόμη ότι «είναι εξαιρετικά σημαντικό για τις ευρωπαϊκές χώρες όχι μόνο η επίτευξη αυτού του στόχου αλλά και ταυτόχρονα η ευθυγράμμιση των αμυντικών δαπανών, ώστε να δυναμώσουμε περισσότερο την Νατοϊκή Συμμαχία. Δε χρειάζεται να δαπανούμε περισσότερα, πρέπει να δαπανούμε εξυπνότερα».

Υπενθυμίζεται πως, ο πρωθυπουργός απόψε θα έχει συνάντηση με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, καθώς οι δύο πλευρές επιδιώκουν να διατηρήσουν το καλό κλίμα, δύο μήνες μετά το τετ α τετ που είχαν στην Άγκυρα.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα