Μητσοτάκης: Προσβλέπουμε σε δημιουργική συνεργασία με Κουρέτα για τη Θεσσαλία

Διαβάζεται σε 2'
Μητσοτάκης: Προσβλέπουμε σε δημιουργική συνεργασία με Κουρέτα για τη Θεσσαλία
Συνάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Δημήτρη Κουρέτα EUROKINISSI

Συνάντηση του πρωθυπουργού με τον νέο περιφερειάρχη Θεσσαλίας, στον απόηχο των δηλώσεων Αυγενάκη που είχαν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.

Με τον νεοεκλεγέντα περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα συναντήθηκε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχάρη τον κ. Κουρέτα για την εκλογή του και ευχήθηκε καλή επιτυχία στα καθήκοντά του.

Τόνισε δε πως η κυβέρνηση είναι πάντοτε προσηλωμένη στην κοινή προσπάθεια με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη βελτίωση της ζωής των πολιτών και προσβλέπει σε μία δημιουργική συνεργασία για την ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας.

Ο κ. Κουρέτας ήταν ο πρώτος από τους περιφερειάρχες με τον οποίο συναντήθηκε ο πρωθυπουργός, σε μία προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Αυγενάκης είχε ασκήσει εμμέσως πλην σαφώς πίεση στους ψηφοφόρους της Θεσσαλίας πριν το δεύτερο γύρο συνδέοντας την καταβολή των αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς με την επανεκλογή του Κώστα Αγοραστού.

Θεωρείται δε ότι η δήλωση αυτή έπαιξε τελικά ρόλο στη νίκη του κ. Κουρέτα, ο οποίος ήταν υποψήφιος στη Θεσσαλία με τη στήριξη ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης χθες κάλυψε πάντως τόσο τον κ. Αυγενάκη όσο και τον υπουργό Εργασίας, Άδωνι Γεωργιάδη. Και ο κ. Γεωργιάδης είχε προκαλέσει αντιδράσεις με δηλώσεις που ερμηνεύθηκαν ως εκβιασμός των δημοτών Χαλανδρίου, με “εργαλείο” το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διέψευσε ότι τίθεται θέμα για Αυγενάκη- Γεωργιάδη. Την ίδια στιγμή διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση θα συνεργαστεί με όλους τους περιφερειάρχες και δημάρχους ανεξαρτήτως της πολιτικής και κομματικής τους ταυτότητας.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα