Μητσοτάκης: Στις 30 Νοεμβρίου παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης

Διαβάζεται σε 3'
Μητσοτάκης: Στις 30 Νοεμβρίου παραδίδεται το μετρό Θεσσαλονίκης
EUROKINISSI

Την ημερομηνία παράδοσης του μετρό της Θεσσαλονίκης ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται, από το πρωί της Τρίτης, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για συναντήσεις ενόψει της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ). Στο πλαίσιο, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης παρουσιάστηκε η ψηφιακή πλατφόρμα «erga.gov.gr», μια εφαρμογή όπου τόσο οι τοπικές αρχές όσο και η κοινωνία των πολιτών θα μπορούν να παρακολουθούν, ανά πάσα στιγμή και σε πραγματικό χρόνο, την πορεία ολοκλήρωσης ενός έργου της περιοχής τους.

Στην ομιλία του, ο Κ. Μητσοτάκης αποκάλυψε ότι το μετρό της Θεσσαλονίκης θα παραδοθεί στο κοινό στις 30 Νοεμβρίου του 2024. «Δεν θα εγκαινιαστεί, αλλά θα παραδοθεί την 30η Νοεμβρίου. Σε 95 μέρες από τώρα. Οπότε το ρολόι δουλεύει αντίστροφα» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός, ο οποίος σημείωσε ότι η Θεσσαλονίκη αλλάζει.

Σύμφωνα με τον ίδιο, καμία κυβέρνηση δεν έχει πραγματοποιήσει τόσα έργα υποδομής στην πόλη. «Αυτά τα οποία λέμε μπορούμε να τα υλοποιήσουμε και τα έργα το αποδεικνύουν» είπε ο κ. Μητσοτάκης, τονίζοντας ότι η Θεσσαλονίκη θα έχει σύντομα το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο.

EUROKINISSI

«Η Θεσσαλονίκη εντός της επόμενης τετραετίας θα έχει το πιο σύγχρονο αντικαρκινικό νοσοκομείο και το πιο σύγχρονο παιδιατρικό νοσοκομείο στη χώρα, σε συνδυασμό με σημαντικές παρεμβάσεις οι οποίες γίνονται από το Ταμείο Ανάκαμψης σε όλες τις κτιριακές μας υποδομές, σε τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, σε Κέντρα Υγείας. Ουδέποτε είχαμε ένα τέτοιο σχέδιο ανάταξης των υποδομών του ΕΣΥ, όπως αυτό το οποίο υλοποιείται από αυτή την κυβέρνηση. Και επειδή πολλά από αυτά τα έργα είναι έργα του Ταμείου Ανάκαμψης, έχουν και πολύ αυστηρά χρονοδιαγράμματα υλοποίησης και οι πολίτες της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας συνολικά θα δουν μια σημαντικότατη αλλαγή στις υποδομές των υφιστάμενων νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας μέσα στους επόμενους 18 με 24 μήνες» τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Επίσης, για τον οδικό άξονα Flyover τόνισε ότι ο στόχος είναι να παραδοθεί την Άνοιξη του 2027, πριν τις βουλευτικές εκλογές.

Η ομιλία του πρωθυπουργού και η παρουσίαση του erga.gov.gr

 

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα