Μητσοτάκης: “Τα παιδιά μας κινδυνεύουν με εθισμό από τα social media”

Διαβάζεται σε 2'
Κινητά στα σχολεία
Κινητά στα σχολεία istock

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο και για λήψη περαιτέρω μέτρων για τα κινητά στα σχολεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Τι είπε για συγχωνεύσεις τμημάτων.

Για πιθανή λήψη περαιτέρω μέτρων για τα κινητά στα σχολεία έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη Συνέντευξη Τύπου στη ΔΕΘ.

“Θα είναι δύσκολη η εφαρμογή του εν λόγω μέτρου, αλλά κάνουμε μια νέα αρχή. Το τηλέφωνο δεν μπορεί να παρεμβαίνει με τη μαθησιακή διαδικασία. Τα παιδιά μας και οι έφηβοί μας κινδυνεύουν από απόλυτο εθισμό και πρέπει να “σπάσει” αυτή η εξάρτηση. Γίνεται ένα τεράστιο πρόβλημα ψυχικής υγείας. Θα επιμείνω πολύ για το ζήτημα του κινητού.

Οι επιστήμονες μας λένε ότι τα κινητά δημιουργούν μεγάλη απόσπαση προσοχής. Θέλουμε τα κινητά να είναι στη τσάντα. Άλλες ευρωπαϊκές χώρες τα κλειδώνουν σε λόκερς. Δεν αποκλείω τίποτα στη συνέχεια, είπε χαρακτηριστικά, για να συμπληρώσει: “Χρειάζεται πανευρωπαϊκή ρύθμιση και θα θέλαμε να παίξουμε πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτό”.

Μιλώντας ακόμη για τις συγχωνεύσεις των τμημάτων στα σχολεία, απάντησε πως συγχωνεύονται περίπου 1.000 από τα συνολικά 60.000, “με στόχο τον εξορθολογισμό και όχι την εξοικονόμηση”.

“Η ευθύνη για τα σχολεία είναι στους δήμους. Οι οποίοι αντιλαμβανόμαστε πως δυσκολεύονται. Έτσι, θα δώσουμε 250 εκατ. ευρώ στους δήμους για τα σχολικά κτίρια.

Θα γίνουν όμως κι άλλες παρεμβάσεις. Όπως για παράδειγμα, θα δημιουργήσουμε ένα ταμείο με στόχο να προσελκύσουμε ιδιωτικές δωρεές. Δεν γίνεται να έχουμε σχολεία που πέφτουν οι σοβάδες”.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα