Μητσοτάκης: “Θέλουμε υψηλό ποσοστό στις Ευρωεκλογές”

Διαβάζεται σε 2'
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης Aris Oikonomou / SOOC

Τα πολιτικά μηνύματα του πρωθυπουργού σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ στο Λονδίνο.

Ψηλά βάζει τον πήχη των Ευρωεκλογών ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος από το Λονδίνο έθεσε ως στόχο ένα υψηλό ποσοστό για τη Νέα Δημοκρατία.

Ο κ. Μητσοτάκης σε εκδήλωση της Γραμματείας Ελλήνων της Διασποράς της ΝΔ αναφέρθηκε στις διπλές εκλογές του περασμένου Μαϊου- Ιουνίου και δήλωσε ότι το ποσοστό 41% “με υποχρεώνει κι εμένα να δουλεύω κάθε μέρα ακόμα πιο σκληρά, προκειμένου να μπορέσουμε να υλοποιήσουμε ένα πολύ φιλόδοξο μεταρρυθμιστικό έργο”.

Ως μεταρρύθμιση ανέφερε το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των ελεύθερων επαγγελματιών. Υποστήριξε μάλιστα ότι το νέο φορολογικό πλαίσιο ανανγνωρίζει τις αδικίες και στρεβλώσεις, δίνοντας μεγάλη έμφαση στην έννοια της φορολογικής και κοινωνικής δικαιοσύνης.

“Ο κύριος σκοπός μας είναι να μπορέσουμε να συνεχίσουμε σε αυτήν την φιλόδοξη, σε αυτήν την τολμηρή πορεία των μεγάλων μεταρρυθμίσεων οι οποίες, όπως έχω πει πολλές φορές, χρειάζονται ουσιαστικά μία οκταετία προκειμένου να μπορέσουν να ολοκληρωθούν πλήρως”, είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε:

“Και βέβαια, αυτές οι μεταρρυθμίσεις, για τις οποίες έχω μιλήσει πολλές φορές, είναι αυτές οι οποίες τελικά κάνουν τη μεγάλη διαφορά μεταξύ της δικής μας παράταξης και των άλλων κομμάτων, που αυτή τη στιγμή φαίνεται να πασχίζουν να βρουν τον δικό τους ρυθμό.”

Σε μία έμμεση αναφορά στις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός δήλωσε επίσης: “Δεν μας αφορά καθόλου το τι γίνεται στον χώρο της αντιπολίτευσης. Εμείς κοιτάμε τα δικά μας, κοιτάμε το έργο μας”.

Τόνισε στη συνέχεια ότι: “Και βέβαια θέλουμε και στην κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση των Ευρωεκλογών, σε λίγους μήνες από τώρα, να είμαστε σίγουροι ότι θα μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε και πάλι ένα υψηλό ποσοστό ώστε να εδραιώσουμε αυτή την πολιτική υπεροχή την οποία διαμορφώσαμε στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.”

Ζήτησε σε αυτό τη βοήθεια όλων των αποδήμων, υπενθυμίζοντας ότι η προηγούμενη κυβέρνηση του άλλαξε τον εκλογικό νόμο.

“Πάμε λοιπόν μαζί να αυξήσουμε κι άλλο τα ποσοστά τα οποία μπορέσαμε και πετύχαμε εδώ στο Λονδίνο, όπου ξεπεράσαμε το 50%. Διότι πιστεύω ότι κατεξοχήν οι Έλληνες οι οποίοι κατοικούν στο εξωτερικό μπορούν να βλέπουν πιο καθαρά όσα συμβαίνουν στην πατρίδα μας, ίσως απαλλαγμένοι από τα πάθη της εγχώριας πολιτικής αναμέτρησης, ίσως πιο -θα έλεγα- αντικειμενικοί κριτές”, πρόσθεσε ο κ.Μητσοτάκης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα