Μητσοτάκης: Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές

Μητσοτάκης: Θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές
Γραφείο πρωθυπουργού

Στην εκδήλωση για την παρουσίαση της υποψηφιότητας του Δ. Πτωχού στην Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε ο πρωθυπουργός, έχοντας δίπλα του τον Α. Σαμαρά. . Το "ευχαριστώ" Μητσοτάκη στον Π. Νίκα και το μήνυμα στα τοπικά στελέχη της ΝΔ

Την υποψηφιότητα του Δημήτρη Πτωχού για την περιφέρεια Πελοποννήσου παρουσίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δίνοντας κομματικό χρώμα στις περιφερειακές εκλογές και ζητώντας από όλα τα γαλάζια στελέχη να στηρίξουν τις επιλογές του κυβερνώντος κόμματος.

Ο πρωθυπουργός και πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ευχαρίστησε καταρχήν το σημερινό περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, ο οποιος δεν θα είναι ξανά υποψήφιος στις περιφερειακές εκλογές. Δεν αναφέρθηκε πάντως στον πόλεμο που έχει καταγγείλει ο κ. Νίκας ότι δέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος καθόταν άλλωστε δίπλα στον κ. Μητσοτάκη, στην πρώτη σειρά, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης.

Ο πρωθυπουργός ανέφερε απλώς ότι πριν από μερικούς μήνες ο κ. Νίκας τον ενημέρωσε πως δεν θα κατέβαινε ξανά και δήλωσε ότι ίδιος σκέφτηκε πολύ καλά ποια θα έπρεπε να είναι η επιλογή της ΝΔ για την περιφέρεια Πελοποννήσου, τονίζοντας: “Πιστεύω ότι κατέληξα στον κατάλληλο άνθρωπο για την κατάλληλη θέση”.

Ο κ. Μητσοτάκης έτσι θέλησε να διασκεδάσει τις φήμες πως τον κ. Πτωχό επέλεξε στην πραγματικότητα ο κ. Σαμαράς. Αναφέρθηκε πάντως στη συνεργασία που είχε ο ίδιος ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης με τον κ. Πτωχό ως συνεργάτη του τότε πρωθυπουργού “στα δύσκολα χρόνια της πρωθυπουργίας Σαμαρά, όταν δώσαμε μεγάλους αγώνες για να βάλουμε τη χώρα σε σωστές ράγες.”

Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης: “Δεν έχω κρύψει, το είπα πριν λίγες ημέρες και στη Μυτιλήνη, ότι θέλουμε να δώσουμε κομματικό χρώμα στις εκλογές για περιφερειάρχες. Όχι για να βάψουμε και πάλι το χάρτη γαλάζιο, αυτό το κάναμε δύο φορές στις εθνικές εκλογές του Μαϊου και του Ιουνίου, αλλά για ένα πολύ απλό λόγο: Θέλουμε ανθρώπους που συμμερίζονται το όραμα μας”.

Δήλωσε μάλιστα βέβαιος ότι “με τη στήριξη όλων των κομματικών μας στελεχών, ο Δημήτρης Πτωχός θα είναι ο επόμενος περιφερειάρχης Πελοποννήσου”. Απάντησε έτσι στις πληροφορίες ότι περιφερειακοί σύμβουλοι του Νίκα είχαν αρχικά αρνηθεί να στηρίξουν την υποψηφιότητα Πτωχού.

Ο ίδιος ο κ. Πτωχός αναφέρθηκε στον κ. Νίκα στην τοποθέτηση του τονίζοντας πως “ό,τι και να γίνει πάντα σεβασμό και εκτίμηση θα του έχω” και σημειώνοντας ότι “άλλωστε σχεδόν όλοι οι εκλεγμένοι συνεργάτες του μου έχουν κάνει την τιμή να είναι δίπλα μου σε αυτή την προσπάθεια”. Ευχαρίστησε δε τόσο τον πρωθυπουργό όσο και τον κ.Σαμαρά.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα