Μητσοτάκης: “Το δίλημμα των εκλογών είναι ποιον θέλουν οι πολίτες πρωθυπουργό”

Μητσοτάκης: “Το δίλημμα των εκλογών είναι ποιον θέλουν οι πολίτες πρωθυπουργό”
Κυριάκος Μητσοτάκης sooc

Ο Τσίπρας ή εγώ” είναι το δίλημμα που θέτει ο Κ. Μητσοτάκης ενόψει της 21ης Μαϊου. Επιβεβαίωσε ότι θα είναι υποψήφιος στην Α Θεσσαλονίκης

Το κεντρικό δίλημμα των εκλογών της 21ης Μαϊου θα είναι η επιλογή πρωθυπουργού, υποστηρίζει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, θέλοντας να μετατρέψει την εκλογική αντιπαράθεση σε μία προσωπική σύγκριση μεταξύ του ιδίου και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και να ακυρώσει τη γραμμή του Νίκου Ανδρουλάκη περί συνεργασιών.

“Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία κάλπη για μας. Είναι η κάλπη της 21ης Μαΐου. Ισχυρή Νέα Δημοκρατία σε αυτήν θα καθορίσει ποιος θα κυβερνήσει την επόμενη κρίσιμη μέρα. Ποιο κόμμα εμπιστεύονται οι πολίτες και ποιόν θέλουν για πρωθυπουργό. Αυτό είναι και το κεντρικό δίλημμα”, υποστήριξε ειδικότερα ο κ. Μητσοτάκης σε συνέντευξη του στην εφημερίδα Μακεδονία.

“Είναι, άλλωστε, η πρώτη φορά από το 1993 που θα αναμετρηθούν οι πρωθυπουργοί δύο διαδοχικών αλλά και τόσο διαφορετικών θητειών. Έτσι, οι πολίτες θα μπορούν να συγκρίνουν τι υπέμειναν στην τετραετία με πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα και τι γνώρισαν στα χρόνια με εμένα και τη Νέα Δημοκρατία στο τιμόνι”, επισήμανε επίσης ο κ. Μητσοτάκης.

Επανέλαβε την άποψη ότι: “Η χώρα χρειάζεται μια σταθερή και ισχυρή κυβέρνηση, ικανή να λαμβάνει γρήγορες αποφάσεις και να τις υλοποιεί αποτελεσματικά. Αυτό, βέβαια, είναι κάτι το οποίο μας δίδαξε η συμπυκνωμένη εμπειρία των τελευταίων ετών. Δεν χρειαζόμαστε πολιτική αστάθεια στην πατρίδα.”

Ενώ έστειλε εκ νέου μήνυμα κατά της χαλαρής ψήφου, λέγοντας: “Δεν επιτρέπονται επιπόλαιες επιλογές και απερίσκεπτα μηνύματα δήθεν διαμαρτυρίας.”

Ο κ. Μητσοτάκης άλλωστε υποστήριξε: “Πιστεύει αλήθεια κανείς ότι ο κ. Σπίρτζης θα φτιάξει τα τρένα; Ο κ. Κατρούγκαλος τις συντάξεις; Ο κ. Φίλης την Παιδεία; Ή ο κ. Πολάκης τη Δικαιοσύνη; Θα μιλήσει για διαφάνεια ένα κόμμα με δύο Υπουργούς του καταδικασμένους στο Ειδικό Δικαστήριο; Με στελέχη που δεν μπορούν να εξηγήσουν τι έκαναν τις βίλλες τους; Ή μήπως θα μας φυλάξουν από τις απειλές εκείνοι που αρνήθηκαν τους εθνικούς εξοπλισμούς; Αυτά θα σκεφτούν οι πολίτες στην κάλπη. Κι είμαι σίγουρος ότι δεν θα αφήσουν τις όποιες πικρίες να τους οδηγήσουν στο γκρέμισμα όσων χτίσαμε. Το 2015, άλλωστε, με τις κλειστές τράπεζες, τις 17 περικοπές μισθών, τους φόρους και τον διχασμό, δεν είναι, δα, και πολύ μακριά…”

Κληθείς να απαντήσει για την αντισυστημική ψήφο που μετά τα Τέμπη έχει πέραση ιδιαίτερα στους νέους ψηφοφόρους, ο κ.Μητσοτάκης υποστήριξε: “Ποιο, αλήθεια, είναι το «σύστημα»; Δεν είναι τα συμφέροντα που θέλουν αδύναμες κυβερνήσεις και καχεκτικούς θεσμούς για να ισχυροποιείται ο δικός τους ρόλος; Δεν είναι η αναξιοκρατία και οι συντεχνίες; Οι δυνάμεις που δεν θέλουν οι νέοι να σπουδάζουν και να προοδεύουν, αλλά να ζουν στα πανεπιστήμια όμηροι μειοψηφιών της βίας; Ή ο «ωχαδερφισμός» στο Δημόσιο και η αυθαιρεσία του πιο δυνατού στην αγορά;”

Και πρόσθεσε: “Ε, λοιπόν, αυτό το σύστημα είναι απέναντί μας. Γιατί εμείς θέλουμε μία ανοιχτή οικονομία, σε μία ελεύθερη κοινωνία και μία δημοκρατική πολιτεία. Με ευκαιρίες για όλους. Ισχυρούς θεσμούς. Κανόνες στον ανταγωνισμό. Και ενδιαφέρον για τους πιο αδύναμους. Γι’ αυτό και νομίζω ότι η θέση των νέων είναι δίπλα μας. Αφού πετύχαμε να Μείνουμε Ευρώπη, τώρα να Γίνουμε Ευρώπη, παντού και σε όλα.”

Ο πρωθυπουργός άφησε εκ νέου αιχμές κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ λέγοντας: “Όσοι μιλούν για συνεργασία μάλλον εννοούν ακυβερνησία ή και παραλυσία. Γιατί ο κ.Τσίπρας ζητά «προοδευτική διακυβέρνηση». Που θα την αποτελούν ποιοι; Ο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ανδρουλάκης και ο κ. Βαρουφάκης, που θέλει ξανά να «ανατινάξουμε τις τράπεζες»;

Την ίδια στιγμή ο κ. Ανδρουλάκης επιμένει ότι δεν δέχεται τον κ. Βαρουφάκη στην κυβέρνηση, ούτε τον κ. Τσίπρα για Πρωθυπουργό. Κάτι, όμως, που αρνείται ο κ.Τσίπρας. Κι όχι μόνο αυτό. Αλλά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ πότε μιλάει για έναν άγνωστο «Χ» Πρωθυπουργό και πότε για ένα πρόσωπο κοινής αποδοχής. Όχι, δηλαδή, γι’ αυτόν που θα έχουν προκρίνει με την ψήφο τους οι πολίτες. Μύλος! Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά.”

Τέλος ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος αύριο θα επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη και θα πραγματοποιήσει ομιλία, επιβεβαίωσε ότι θα είναι στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ στην Α Θεσσαλονίκης, από όπου ως γνωστόν αποχωρεί ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Καραμανλής.

Ο Κώστας Καραμανλής έχει πάντα στην καρδιά του τη Νέα Δημοκρατία. Και εγώ προσωπικά τον ευχαριστώ. Άλλωστε υπό τη δική του ηγεσία εντάχθηκα στην πολιτική. Γι’ αυτό κι είμαι σίγουρος ότι, απ’ όπου και αν βρίσκεται, θα συνεχίσει να αφιερώνει όλες του τις δυνάμεις για το καλό της Ελλάδας και της μεγάλης μας παράταξης. Όσον αφορά στη δική μου υποψηφιότητα, έχω ασχοληθεί τόσο πολύ και συστηματικά με τα προβλήματα της Θεσσαλονίκης, ώστε ήδη αισθάνομαι βουλευτής της. Στις προσεχείς εκλογές, ναι, θα είμαι υποψήφιος στην Α΄ Θεσσαλονίκης. Δείχνοντας με ακόμη πιο εμφατικό τρόπο το ενδιαφέρον μου για την πόλη και τη βόρεια Ελλάδα”, δήλωσε ειδικότερα.

Ακολουθήστε το News 24/7 στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα