Μητσοτάκης: Ξέρουμε ότι συμπολίτες μας τα βγάζουν δύσκολα πέρα

Μητσοτάκης: Ξέρουμε ότι συμπολίτες μας τα βγάζουν δύσκολα πέρα
Eurokinissi

“Η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών για τους πιο αδύναμους, αλλά δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους”, δήλωσε ο πρωθυπουργός κατά τη συνάντηση του με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η στήριξη νοικοκυριών και επιχειρήσεων απέναντι στις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης θα συνεχιστεί, αλλά εντός των δημοσιονομικών στόχων, διαμήνυσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά το διάλογο που είχε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών συναντήσεων τους. 

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι η κυβέρνηση γνωρίζει πολύ καλά πως υπάρχουν συμπολίτες μας που τα βγάζουν πέρα πολύ δύσκολα. Επανέλαβε η κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί στο πλαίσιο των δημοσιονομικών αντοχών, με έμφαση στους πιο αδύναμους.

Δήλωσε όμως ότι το μέρισμα ανάπτυξης μοιράζεται δίκαια και τόνισε ότι “δεν μπορούμε να αποκλίνουμε από τους στόχους στους οποίους έχουμε δεσμευτεί”.

Ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε σημαντική τη συμφωνία στην πρόσφατη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ για τη λήψη πιο δραστικών αποφάσεων για τη μείωση των διεθνών τιμών της ενέργειας και του φυσικού αερίου. Υποστήριξε μάλιστα εκ νέου ότι μόνο και μόνο η απειλή για δραστικότερες παρεμβάσεις από την ΕΕ ελήφθη υπόψη από τις αγορές και αυτό έριξε τις τιμές σε ευρωπαϊκό και εθνικό επίπεδο.

Από την πλευρά της η κ. Σακελλαροπούλου ευχήθηκε οι Ευρωπαίοι ηγέτες πέραν των επιμέρους συμφερόντων να σκεφτούν το συλλογικό καλό για τις ευρωπαϊκές οικονομίες αλλά και για τις ευρωπαϊκές κοινωνίες

Ακολουθήστε το News247.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα