Μιχάλης Κατρίνης: “Τα αναπάντητα ερωτήματα για τις υποκλοπές”

Διαβάζεται σε 2'
Μιχάλης Κατρίνης
Μιχάλης Κατρίνης ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΠΟΝΗΣ//EUROKINISSI

Η δήλωση του Μιχάλη Κατρίνη, υποψήφιου Προέδρου του ΠΑΣΟΚ για το θέμα του Κράτους Δικαίου και των υποκλοπών.

Στο πόρισμα της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου για τις υποκλοπές, αναφέρθηκε ο υποψήφιος Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Μιχάλης Κατρίνης, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

Επισήμανε ότι υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά που ενισχύουν την πεποίθηση ότι στην Ελλάδα υπάρχει κρίση θεσμών και ευθεία αμφισβήτηση, αν όχι υπονόμευση, του Κράτους Δικαίου.

Ανέφερε ότι:

  • Για την υπόθεση διώκονται ιδιώτες και μάλιστα για πλημμεληματικές πράξεις.
  • Ουδείς έχει ευθύνες για το γεγονός ότι υπήρχαν κοινοί στόχοι ΕΥΠ και Predator σε ότι αφορά στις παρακολουθήσεις.
  • Ο σημερινός διευθυντής της ΝΔ , ως Γ.Γ του Υπουργείου Εξωτερικών, είχε υπογράψει την άδεια εξαγωγής του Predator από την Ελλάδα σε τρίτες χώρες.
  • Αν δεχτούμε τη συλλογιστική ότι νόμιμα έγιναν οι παρακολουθήσεις από την ΕΥΠ, μεταξύ των παρακολουθούμενων ήταν και ο Υπουργός κ. Χατζηδάκης, ο οποίος παραμένει στη θέση του. Τι να υποθέσει κανείς μετά από αυτή την εξέλιξη;

«Με βάση αυτό το πόρισμα, αλλά και όσα λέει ο Πρωθυπουργός, ότι δεν γνώριζε για τις παρακολουθήσεις, και ο Δημητριάδης ότι δεν τον ενημέρωνε ο διοικητής της ΕΥΠ για αυτές, το συμπέρασμα που προκύπτει είναι ότι έχουμε μια ΕΥΠ η οποία λειτουργεί αυτόνομα και χωρίς έλεγχο.

Επίσης, έχουμε ιδιώτες με παράνομα λογισμικά, που αντιμετωπίζουν κατηγορίες για πλημμελήματα και αφού πριν τους δόθηκε χρόνος δύο ετών για να προετοιμαστούν, να εξαφανίσουν στοιχεία που εκθέτουν τους ίδιους και την κυβέρνηση.

Γιατί τι μας λέει το πόρισμα; Ότι κάποιοι ιδιώτες έκαναν τις υποκλοπές. Δεν μας λέει όμως για λογαριασμό ποιου γίνονταν οι υποκλοπές;
 
Ρωτάει η κυβέρνηση δήθεν: Δεν έχετε εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη;

Την απάντηση αυτή την έχουν δώσει οι πολίτες.

Ας την απευθύνει και πάλι στην κοινωνία μετά τη χθεσινή εξέλιξη.

Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη απέναντι στους θεσμούς και στο Κράτος Δικαίου. Και αυτό υπονομεύει την ίδια την κοινοβουλευτική δημοκρατία», τονίζει ο Μιχάλης Κατρίνης.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα