#Μπρελοκ_ΝΔ: Η ατάκα στην Εξεταστική που έγινε viral στο Twitter

#Μπρελοκ_ΝΔ: Η ατάκα στην Εξεταστική που έγινε viral στο Twitter

"Η ΝΔ θα σώζονταν... αν μπορούσε να τυπώσει και να πουλήσει μπρελόκ όπως κάνει το ΕΛΚ" (Pics)

Μιλώντας στην εξεταστική επιτροπή της Βουλής ο πρώην οικονομικής διευθυντής της ΝΔ, Θανάσης Σκορδάς εξέφρασε την άποψη πως τα δάνεια του κόμματος είναι απολύτως νόμιμα και οι συμβάσεις δεν έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς πιστοδοτήσεων ούτε έχουν συναφθεί στα κρυφά.

Ο ίδιος πρότεινε την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου που διέπει την χρηματοδότηση των κομμάτων προς την κατεύθυνση του να επιτρέπεται η ιδιωτική επιχορήγηση προκειμένου “τα χρήματα που οφείλονται στις τράπεζες να μπορούν να αποπληρωθούν”.

Σημείωσε δε πως “η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ έχουν μεγάλος ύψος δανεισμού για λόγους ιστορικότητας και μαζικότητας”. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας κατηγόρησαν τον πρώην οικονομικό διευθυντή της ΝΔ, πως το κόμμα του είχε εκχωρήσει την κρατική επιχορήγηση του 2019 σε τρεις τράπεζες (ΑΤΕ, ΕΤΕ και Eurobank) παρά το γεγονός πως κάτι τέτοιο δεν επιτρέπεται.

“Έγινε συμφωνία με την Αγροτική για μη εκχώρηση της χρηματοδότησης του 2019 και 2020 αλλά εκχωρήθηκε στην Εθνική και την Eurobank;”, ρώτησε ο Σ. Φάμελλος. “Η Αγροτική ενημερώθηκε γι’ αυτό”, απάντησε ο Θ. Σκορδάς. “Άλλαξε η σύμβαση;”, επέμεινε ο Σ. Φάμελλος. “Δεν είχαμε σύμβαση. Ήταν μία συζήτηση που έγινε με την Αγροτική”, παραδέχθηκε ο Θ. Σκορδάς.

Ο Θ. Σκορδάς κατέθεσε ότι “η συμφωνία του 2010 με την Αγροτική τελείωνε το 2017. Θα έμενε ανεξόφλητο υπόλοιπο 34 εκατ. και είπαμε ότι δεν θα εκχωρήσουμε σε άλλους την χρηματοδότηση του 2019 και 2020”, αλλά “ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της δανειακή σύμβασης λέγοντας ότι το επιτόκιο είναι εξαπλάσιο του ευρωπαϊκού και κρατείται ολόκληρη η χρηματοδότηση”.

Σημειώνεται πως το ύψος των δανείων της ΝΔ είναι στα 210.800.000 ευρώ.

“Τα μπρελόκ θα μας έσωζαν”

Η ατάκα του κ. Σκορδά πάντως που ξεχώρισε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως στο Twitter, ήταν η εξής:

“Έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2012 τα δάνεια ήταν ενήμερα. Η κρατική χρηματοδότηση τον καιρό που δόθηκαν τα δάνεια ήταν αρκετή και κάλυπτε το δανεισμό. Μας ανέβασαν από την ΑΤΕ πάνω από 3 φορές το επιτόκιο, γιατί η τράπεζα δεν είχε κεφάλαια το 2010. Το 2013-14 μειώθηκε η κρατική χρηματοδότηση. Από 31.1.2012 έχω καταθέσει προτάσεις στη Βουλή για τα οικονομικά των κομμάτων. Να εδώ είναι ένα μπρελόκ του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, εμείς εδώ δεν επιτρέπεται να πουλήσουμε τέτοια”.

Το περιστατικό:

Και οι αντιδράσεις στο Twitter:

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα