Ν. Παρασκευόπουλος: ‘Το ΣτΕ έσφαλε στην απόφασή του για τον νόμο Παππά’

Ν. Παρασκευόπουλος: ‘Το ΣτΕ έσφαλε στην απόφασή του για τον νόμο Παππά’

Για το ζήτημα των τηλεοπτικών αδειών καθώς και την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση του Noor One μίλησε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης στο Ραδιόφωνο 24/7

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάποιες φορές μπορεί να παίρνει αποφάσεις πέρα από το δημόσιο συμφέρον» δήλωσε στην εκπομπή ” Αντίμετρα” στο Ραδιόφωνο 24/7 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης Νίκος Παρασκευόπουλος.

«Γίνεται σύγχυση μεταξύ προανακριτικών και εξεταστικών επιτροπών» είπε αρχικά αναφερόμενος στην πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για σύσταση εξεταστικής επιτροπής στη Βουλή για την υπόθεση του Noor One.

«Πρέπει να είναι φειδωλή η αποδοχή εξεταστικών, καθώς δεν μπορεί να λειτουργούν περισσότερες από δύο. Όχι λοιπόν κάθε λίγο και λιγάκι εξεταστική επιτροπή. Και η συγκεκριμένη που ζητήθηκε από τη ΝΔ για τηλεφώνημα του υπουργού Εθνικής Άμυνας σε ισοβίτη είναι εξατομικευμένη και είναι στην αρμοδιότητα της Δικαιοσύνης» συνέχισε.

«Η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη και κάποιες φορές μπορεί να παίρνει αποφάσεις πέρα από το δημόσιο συμφέρον. Η δικανική κρίση δεν πρέπει να να στηρίζεται μόνο στους νόμους και τις ρυθμίσεις αλλά να αφουγκράζεται το δημόσιο συμφέρον και τις κοινωνικές περιστάσεις. Το Σύνταγμα έχει διατάξεις που επιτρέπουν να λαμβάνεται υπόψιν το δημόσιο συμφέρον Στα φορολογικά λόγου χάρη θα έπρεπε να υπάρχει στο όλο σκεπτικό και το δημόσιο συμφέρον» είπε ο κ. Παρασκευόπουλος και εστίασε στην περίπτωση του νόμου Παππά: «Ο αριθμός τηλεοπτικών αδειών που αποφάσισε το ΕΣΡ προκύπτει από σκοπιμότητες της στιγμής. Προσωπικά θεωρούσα εξαρχής θετικό να υπάρχει μεγαλύτερος αριθμός αδειών. Η παλαιά ρύθμιση για το ΕΣΡ κρίθηκε αντισυνταγματική με ισχυρή όμως μειοψηφία. Με τον νόμο Παππά όμως η Βουλή βρήκε προσωρινή λύση για να υπάρχει καθεστώς νομιμότητας, οπότε το ΣτΕ με την απόφασή του έσφαλε» τόνισε.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Παρασκευόπουλου στο Ραδιόφωνο 24/7:

(Φωτό: Sooc)

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα