Να μην χορηγηθεί άσυλο στους 8 ζητά η Αυλωνίτου

Να μην χορηγηθεί άσυλο στους 8 ζητά η Αυλωνίτου
Συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, στο πλαίσιο των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης την Τρίτη 6 Οκτωβρίου 2015. (EUROKINISSI/ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ) Ευρωκίνηση

«Δεν γίνεται να παρέχουμε άσυλο σε όσους πυροβολούσαν και βομβάρδιζαν αδιακρίτως» δήλωσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Υπέρ της έκδοσης των οκτώ Τούρκων πραξικοπηματιών που αυτομόλησαν στην Ελλάδα τάχθηκε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου από το βήμα της Βουλής κάνοντας μάλιστα λόγο για “εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας”.

Η κυρία Αυλωνίτου αναγνώρισε μεν ότι το λόγο για την χορήγηση του πολιτικού ασύλου τον έχει η Δικαιοσύνη αλλά εξέφρασε ανοικτά την άποψη ότι «δεν γίνεται η ελληνική Δημοκρατία να παρέχει άσυλο σε άτομα – εφόσον αποδειχτεί –  πολυβολούσαν και βομβάρδιζαν αδιακρίτως πολίτες». Μίλησε μάλιστα για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από πλευράς των πραξικοπηματιών τα οποία έχουν αποτυπωθεί σε βίντεο.

Στο θέμα παρενέβη η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη η οποία κάλεσε την κυρία Αυλωνίτου να ξεκαθαρίσει αν εκφράζει τον ΣΥΡΙΖΑ ή προσωπική άποψη. «Ο βουλευτής εκφράζει την άποψη του» διευκρίνισε η κυρία Αυλωνίτου.

Κυβερνητικές πηγές, αν και δεν σχολίασαν τις δηλώσεις της κ. Αυλωνίτου, επισήμαναν ότι επίσημη θέση της κυβέρνησης, είναι να είναι ταχεία η διαδικασία, με σεβασμό όμως στο διεθνές δίκαιο και τα δικαιώματα του ανθρώπου.

Ουσιαστικά δηλαδή, φαίνεται πως η κυβέρνηση κρατά αποστάσεις από την τοποθέτηση της βουλευτού.

Ροή Ειδήσεων

Περισσότερα